Esküvő 2010 (beszélgetés)
Oké, de kb 2-3 hét múlva lesz készen, akkor tudok.
A május nagyon népszerű! Főleg a mi időpontunk! Ahol a menyasszonytortát rendeltük már volt 2 komplett esküvői süteményrendelésük arra a napra.
Ja és kiderült, hogy az eladó csajszinak is most májusban lesz az esküvője. :-)
Délelőtt sikerült a páromnak megrendelni a mellényt, a nyakkendőt és a díszzsebkendőt, 11.900,-Ft lett összesen amiből még lejön 5% kedvezmény. Szép közép szürke csíkos lesz, minden egy anyagból. Kb 2-3 hét amíg készen lesz. Örülök, hogy megvan és olyat találtunk ami a páromnak és nekem is tetszik.
Nem is azt mondtam, hogy biztos ragasztva volt, hanem hogy nagyon meg kell nézni hol varrat az ember.
Nem tudom, hogy ragasztva vagy varrva volt a dísz, de szép volt a ruha. Azért mert olcsóbb nem biztos, hogy ragasztva volt.
Igazából közelről lehet megnézni, hogy milyen. Mikor voltam méretvételen, nekem a varrónő részletesen elmondta, hogy hogyan dolgoznak és mi a különbség az ő munkájuk és az olcsóbbak között. Mutatott kész darabokat és mondta, hogy nézzem meg közelről, minden díszítés kézzel van, a színén láthatatlan öltésekkel, semmit nem ragasztanak. Az olcsóbb helyeken ahol varrnak, ragasztják a díszítést. az pedig sokszor nem szép, a ragasztó meglátszhat a szélén, a csipkék foltosak lesznek, gyorsan el is engedi a ragasztó stb. Főleg gyöngyözésnél meg flittereknél! Az alapruha náluk is 35 illetve 45 ezer forint, attól függ milyen anyagból. A díszítés nyomja meg az árat, ami szerintem a legfontosabb. Az a legszembetűnőbb dolog a ruhán. Elég csúnya ha a díszítés egy része lepotyog vagy sárga széle a ragasztótól ..
Élőben nem láttam, csak fényképen, de teljesen olyan volt mint egy szalonos ruha, szép volt.
És milyen volt az a ruha 30 ezerért? Láttad? Igazából az enyémnek is a varratása 50 körül lenne, de a díszítés nyomja meg 80 ezerre. Végig kézicsipke lesz rajta.
Szerintem is nézd meg az eddigi munkáit! Nagyon sok estélyi ruha van olyan bonyolult szabású mint egy menyasszonyi ruha, persze attól függ milyet akarsz.
Viszont arra nagyon figyelj milyen az anyag! Én is varratom a ruhámat, de én olyan helyen, ahol csak ezzel foglalkoznak. Ők ugyanolyan anyagokkal dolgoznak mint amiből a szalonok ruhái készülnek, mutatta őket a hölgy és mondta hozzá a méterárakat is, csak a ruha anyaga és a csipke több lesz az enyémben mint 30 ezer. Mondta, hogy ezekhez a jó minőségű anyagokhoz nehéz hozzájutni nálunk, nem igazán lehet kapni a méterárú boltokban, ők külföldről hozatják. Ugyanígy a csipkéket díszítésnek.
Én is remélem, hogy ez nem fog gondot okozni, remélem azért arra már a tulaj is jól lesz, bár a lánya azt mondta, hogy a továbbiakban vele kell majd beszélni, úgyhogy lehet, hogy komoly a baj.
Hú, hát... És hasonló ruhát?
Én nem merném így bevaállalni. Egy varratás mindig necces, gondolok itt a saját varrónőmre ha komplett ruhát varrattam vele is féletm, hogy jó lesz-e illetve olyan lesz-e mint amit elképzeltem és az egy sima ruha, de egy menyasszonyi ruha. Szerintem dárga is. Bp-n egy ismerősömnek 30e Ft-ért varrtak menyasszonyi ruhát.
Ilyet még soha nem csinált korábban.
Nézd meg a munkáit szerintem és az alapján dönts.
Csajok!
Egy ismerősöm felajánlotta, hogy 50 ezer forintért megvarrná nekem a mennyasszonyi ruhámat.
Szerintetek mit csináljak?
Félek, hogy elrontja, vagy nem fog tetszeni, mert nem tudja úgy megcsinálni, ahogy én szeretném.
Ez az ár tartalmazza az ő munkadíját, és az összes anyagköltséget is....
Júj!
Akkor így látatlanban is jobbulást kívánok neki!
Remélem, nem lesz emiatt semmi kellemetlenségetek!
Holnap megyünk az üzletbe, ahol megvarrják a párom ceremónia mellényét. Visszük az öoltönyt is, hogy olyan anyagot válasszunk, ami illik hozzá. Nézek cipőt is, talán bonbont is köszönetajándéknak. Jó lesz kimozdulni a múlt heti fekvés és az e heti kemény munka után.
Mi is elkészítettük az első ajándékot, de még finomítunk rajta és ígérem, rakok fel képet róla.
köszi, tényleg elég rossz minőségű volt az első kép
Szerencsére az apjának volt egy füzete, abba mindent felírt, még azt is hogy milyen színű asztalterítőt kérünk, úgyhogy szerintem nem lesz gond. Ettől függetlenül viszont én is úgy gondolom, hogy mivel először nem vele beszéltünk mindent alaposan át kell beszélni vele mégegyszer! Úgyis az esküvő előtt kb 1 hónappal lejelentem a végleges létszámot, akkor megbeszélünk vele mindent.
Nagyon szép lett, most már jobban látszódnak a színek is.
Szegény, elhiszem. Szerintem beszélj vele is át mindent, hogy biztosan képben legyen.
Van így is elég kiadás.
Nálunk sem lesz felszolgálási díj, az egy étteremnél benne van az étel árában, eleve úgy kalkulálnak.
A tesóm ballagás 1 hónappal korábban, ugyanabban az étteremben lesz ahol az esküvőnk. Most hívtam fel a tulajt, hogy pontosítsunk a ballagással kapcsolatban, mert azt is én intézem. Erre valami nő veszi fel, mondom neki h kivel akarok beszélni, mondja, hogy sajnos nem tudja adni, mert 3 hete agyvérzést kapott és kórházban van. Hát meghűlt bennem a vér! Bepánikoltam abban a pillanatban rendesen, hogy mi lesz most. Aztán szerencsére mondta a nő, hogy ő a lánya és átvette az üzletet, minden marad a régiben, minden úgy lesz ahogy megállapodtunk eredetileg, csak ezután vele kell beszélni. Hát rajtam volt a frász pár másodpercig!
Tettem fel egy kicsit jobb képet a gyűrűpárnáról
Megvettem a gyűrűpárnához az anyagot.
Fehér, és az anyagában rózsás mintás.
A meghívónkon is rózsák lesznek, a virágom is az lesz :)
Remélem, holnap meg tudjuk anyuval csinálni.
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk csak az ételt és az italt kell fizezni az étteremnek, külön felszolgálási díj nincsen semmiért sem, mert a süteményt is a tulaj felesége csinálja, aki cukrász. Csak a menyasszonytorta és a pogácsa lesz máshonnan, nem volt róla szó hogy ezek felszolgálása plusz pénz lenne.
Ha szerintetek sem szokás ilyenkor a pincéreknek borravalót adni, akkor valószínű mi se fogunk ...
Szerintem se szoktak.
Mi sem fogunk.
Főleg, mivel a szerződésben úgy van leírva, hogy részletezték, mi mennyibe fog kerülni, és ott van egy olyan rovat is, hogy felszolgálási díj.
További ajánlott fórumok: