Érzékeny vagyok a huzatra! Mit tegyek? (tudásbázis)
Meg van egy olyan elméletem is, hogy a bőrben lévő idegszálak túl közel esnek a felszínhez.
A harmadik elméletem - és ez (c) Copyright Kara kán 2010, Minden jog fenntartva! (a szomszédosak is!) - az, hogy a bárányhimlő vírusai vagy valamely más, idegdúcokban megbújó vírusok (ezek általában herpeszvírusok) a hideg hatására kimásznak a rejtekhelyükről és begyullasztják az idegeket. Ugye az influenza vírusa is akkor kezd garázdálkodni elsősorban, amikor egy kicsit megfázott az ember...
Én is ebben szenvedek.
"A nyulak légzőszervi kórformáinak kialakításában nagy szerepük van a különböző hajlamosító tényezőknek. Ezek közül a legfontosabb a huzatérzékenység. A megbetegedés elsődleges okozója a Pasteurella multocida nevű baktérium, ami a klinikailag egészséges nyulak 30-50%-nak orrjárataiban megtalálható. A P. mult. mellett két másik baktérium, nevezetesen a Bordetella bronchiseptika és a Staphilococcus aureus is részt vehetnek a légzőszervi betegségek kialakításában, szerepük azonban másodlagos. "
Lehet, hogy nyuszi vagyok?
Én is ilyen érzékeny vagyok a huzatra.
Próbálok odafigyelni,hogy huzatba ne nagyon legyek.
Mást nem igazán tehetünk!
További ajánlott fórumok:
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- Miért vagyok ennyire érzékeny?
- Laktózérzékeny vagyok!
- Párkapcsolati problémák? Vagy túl érzékeny vagyok? Párom vs család? Segítsetek!!!
- Tudna valaki segíteni, hogy mit jelent az hogy kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny vagyok?
- Túlságosan érzékeny vagyok, hogy magamra veszek dolgokat?