Értelem kontra érzelem - 2 pici mellé egy harmadik? (beszélgetés)
De, az 1 hetes gyerek majd közli anyával, hogy "nekem nem jó ez a régi rugi, új kell, de azonnal!" :D
Ugyanmár... Mennyire használódik el egy ruha ilyen piciknél????
A mi babaruháink mentek tesómékhoz és onnan majd jönnek hozzánk vissza ha jön a következő gyerek.
A gyereknek 4-5 éves koráig bőven jó a használt ruha, sőt jóval tovább is. :)
Szia Andi 6020!
Nem sértegetni akartalak, ne vedd annak légyszi, de ha két vagy 3 baba között kicsi a korkülönbség, sztem nyugodtan örökölhetik egymás ruháját, azért annyira gyorsan nem megy ki a divatból, és sokat szétnyúzni sem tudnak, nem?
Hajrá baba,ne hagyd magad!!!:DDD
;)
Neked nem volt olyan ruhád amikor a gyerekek kicsik voltak hogy 1 szer vagy egyszer se volt rajtuk!ez a baj hogy nem a gyerekek állítják az igényeket hanem a szülők!
Én fizetem a gyerekem ebédjét, attól függetlenül, hogy 3 van! Miért lenne ingyenes? Hacsak nem állnék sorba gyerekvédelmi támogatásért- amit meg nem fogok...
És van új ruhája a legkisebbemnek is- de egy 56-62es body több gyereket is ki tud szolgálni, hiszen nem tud "elhasználódni"- én így gondoltam, a van ruha a nagyobbakról dolgot. Ha megyünk vásárolni mindig mind a 3 kap!:)
Ovi: szerintem 1 hós babát már lehet annyi időre sétálni vinni - bőven.
Haligali!
Nekem az összes gyerekem anyás,és nem hiszem, hogy ebből volt-e valaha gondom. Én csak a városban ingázom babakocsival+ a két nagyobb, az egyik megfogja az egyik oldalt, a másik a másik oldalt és indulhat is a séta. Boltbameneteléskor, ovodábamenet csudajó dolgokat lehet közben játszani, beszélgetni, nevetgélni. Azért 2 hétben egyszer én is egyedül jutok boltkörnyékére, akkor az apjuk csavarja el valamivel a figyelmüket. Ne felejtsd el: ötletesség és leleményesség!
én is viszem magammal mind a 2tőt a kislány 4 hós korától kezdve sétálunk 6 km-ert ha be akarok vásárolni!mindenre van megoldás!nehéz tudom és sokszor érzem hogy sok!de ahogy őket nézed amikor alszanak már tudod hogy bármit meg tennél értük és már túl is vagy a gondokon!!!én legalábbis igen!
Van kettő. 18 és 11 évesek. Miért?
Szia Andi 6020!
Neked van gyereked?
Biztos igazad van, én nem így látom. De ez is megoldás lehet szerintem az elején amíg nagyon pici a kis baba.
mi sokat gondolkodtunk a 3. babán, én szerettem volna, a férjem féltette a szabadidejét...de aztán beadta a derekát, és nem is győzködtem, csak tudta, hogy én ezt szertném.Most a nagy 6 lesz, a középső 3 és fél, a kicsi augusztusban született. A két nagy ovis, a 2. pont most kezdte, annyi, hogy én megvártam míg 6 hetes lett a pici. Anyagilag nem hiszem, hogy olyan sokan dúskálnánk a jóban, de ahol útnak indul egy pici élet, ott-úgy gondolom-lehet annyi erő és kitartás, hogy meg is szülessen. Ahol van már két baba, ott a harmadik már semmit nem zavar :)
Gyerek megőrzésen kívül az ovi lényege a szocializálódás.
Egy 3 éves gyereknek már kell a gyrektársaság.Az ovi nagyon jó intézmény. 3 gyerek esetén már szinte sehol sem kell fizetni az óvódai étkezésért .
Nem igazán vagy normális. És mit mond majd a közel 4 éves gyereknek otthon?
Ő megtartaná. De ez nekem kevés mert a háztartás és a gyerekek körüli mizzéria az enyém, pl. nem tudok boltba elmenni csak ha viszem magammal mindkettőt. Nagyon anyásak. 3 év alatt fél napnál többet még nem voltam a picik nélkül.
Miért kell oviba mennie ha Te otthon vagy a picivel? Én nem adtam a nagyot még be (3 és fél éves) a barátnőm igen és azt mondja nem olcsó. Először azt hitte csak a kajája kerül pénzbe aztán most csak kapkodja a fejét.
Én megtartanám , de nem tudom, hogy éltek, így nem lehet okos tanácsot adni, neked kell eldöntened.
Szia!
Én ismerek egy háromgyermekes anyukát, aki a 2 hónapos babája mellett esett teherbe a harmadikkal. A kicsik olyan mintha ikrek lennének. Ők vásároltak egy iker babakocsit, amik egymás után vannak és így jártak oviba.
Sok sikert a jó döntéshez!!!
Mire van terhelve? Vagy fedezet nélküli? Adóstárs, kezes?
Szia!Nekem 8 hónapos ikreim vannak,és 3 hónapos terhes vagyok.Mi szerencsére jól állunk anyagilag,és mindegyiküket terveztük is,hisz az ikrek nagyon nehezen lettek.Na mindegy,most nem rólam van szó.Tényleg sokkal több kedvezmény van 3 gyereknél,mennyi cuccot ajándékoztál el??Ha már ott tartasz hogy abortusz,akkor inkább örökbeadás..Lehet,sőt biztos,hogy ezerszer nehezebb lelkileg,de rengeteg szülő mindent megadna Érte.Egyébként,ezt csak erős idegzetűeknek,és bocs:
[link]
Bírom, ezt a "van a nagyobbakról ruha" hozzáállást.
Tényleg azt hiszitek, hogy azok a gyerekek nem szeretnének új ruhába járni?
Ha a kettőt éppen el tudom tartani, nem vállalom be a harmadikat.
Igazad van de fizum most sincs, másfél éves az egyik pici. Pontosan tudom, hogy sok, ebben a hónapban még csak a felén vagyunk túl. Szerencsére nem a lakára van terhelve, de ha a bank all-int mond nem tudom mit vihet és mit nem. A ház az én nevemen van a kölcsön a páromén, na de ez más tészta.
A férjed mit szól a 3. babához? Mert ha ő is akarja, akkor sztem nincs kérdés...Nem lesz egyszerű, az biztos, de megéri!
110E Ft törlesztés baromi sok, ha kiesik a Te fizetésed. Ingadozás a vállalkozásban... Arra nem lehet számítani, hogy a gazdasági helyzet sokat javulna a következő években. Így is kölcsön kell rendszeresen... Lehet, hogy "csak egy év", de pl. az pontosan alég arra, hogy elússzon a ház amire terhelve van.
Nekem másfél hónapos volta kicsi amikor oviba ment a legnagyobb (januái és csak szeptemberben ment).
Pici a babakocsiban, középső testvérfellépőn állt, a nagy meg sétált mellettem. Teljesen jól működött a dolog.
nézd én most várom a harmadikat és a mi anyagi helyzetünk sem túl rózsás.a picit pedig egy hónaposan bele lehet tenni a babakocsiba és le van tudva a sétája a levegőn :) én autóval hoztam-vittem eleinte a gyereket mert mi elég messze lakunk az ovitól (4km) az sok egy kicsit sétának
Ezt nem értem...de egy biztos:otthon soha nem hagynám egyedül. Vagy a beszoktatásra gondolsz?
Nem akarlak befolyásolni, de a lelkiismeret nagy úr ám!:( Nekem is van kettő,ha ismét terhes lennék nem tudnám elvetetni. Az az 1 év nem sok. Tudom,borzasztó nehéz ma már vállalkozni,de 1 év hamar elmegy.
Irigyellek is,meg nem is. Ha úgy döntöttél megtartod, írj Nekem kérlek,vagy küldj egy jelet..csak úgy. :) Köszi!
SZia. Nekem 6 hónapos a picim, szintén lakáshitellel, stb, de nem tudnám elvetetni ha jönne a második. Hiszen ő éppen annyira a Te gyermeked, mint a másik kettő. Persze én nem láthatok be az életetekbe, de a helyedben, és a saját esetemben is- megtartanám. De ez csak az én véleményem.
3 gyerekes anyukák! Egy hónapos lenne a pici mikor a nagyot oviba viszem. Gyalog negyed óra az ovi, ti hogyan oldottátok meg?
Tarts meg!EGy ismerösöm mondta,hogy a 3omgyerek olcsóbb,mint a 2 .De ha belegondolsz van benne valami.Ért hozzá,mert neki ez szakmába vág.(Mármint ,olyan terülten dolgozott,hogy ismeri a kiskapukat.)A legnagyobb nincs 3éves,a legkisebb 2 3 hós neki.(3om van neki)
További ajánlott fórumok: