Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Értelem kontra érzelem - 2 pici mellé egy harmadik? fórum

Értelem kontra érzelem - 2 pici mellé egy harmadik? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
48. Reno77 (válaszként erre: 29. - Andi6020)
2010. dec. 20. 17:33

De, az 1 hetes gyerek majd közli anyával, hogy "nekem nem jó ez a régi rugi, új kell, de azonnal!" :D

Ugyanmár... Mennyire használódik el egy ruha ilyen piciknél????

A mi babaruháink mentek tesómékhoz és onnan majd jönnek hozzánk vissza ha jön a következő gyerek.

A gyereknek 4-5 éves koráig bőven jó a használt ruha, sőt jóval tovább is. :)

2010. dec. 20. 17:32

Szia Andi 6020!

Nem sértegetni akartalak, ne vedd annak légyszi, de ha két vagy 3 baba között kicsi a korkülönbség, sztem nyugodtan örökölhetik egymás ruháját, azért annyira gyorsan nem megy ki a divatból, és sokat szétnyúzni sem tudnak, nem?

46. 06bfdda89d (válaszként erre: 1. - Heko)
2010. dec. 20. 17:31

Hajrá baba,ne hagyd magad!!!:DDD

;)

45. Szabianyu (válaszként erre: 29. - Andi6020)
2010. dec. 20. 17:29
Neked nem volt olyan ruhád amikor a gyerekek kicsik voltak hogy 1 szer vagy egyszer se volt rajtuk!ez a baj hogy nem a gyerekek állítják az igényeket hanem a szülők!
2010. dec. 20. 17:29

Én fizetem a gyerekem ebédjét, attól függetlenül, hogy 3 van! Miért lenne ingyenes? Hacsak nem állnék sorba gyerekvédelmi támogatásért- amit meg nem fogok...

És van új ruhája a legkisebbemnek is- de egy 56-62es body több gyereket is ki tud szolgálni, hiszen nem tud "elhasználódni"- én így gondoltam, a van ruha a nagyobbakról dolgot. Ha megyünk vásárolni mindig mind a 3 kap!:)

Ovi: szerintem 1 hós babát már lehet annyi időre sétálni vinni - bőven.

43. urbanszkyviki (válaszként erre: 34. - Heko)
2010. dec. 20. 17:28

Haligali!

Nekem az összes gyerekem anyás,és nem hiszem, hogy ebből volt-e valaha gondom. Én csak a városban ingázom babakocsival+ a két nagyobb, az egyik megfogja az egyik oldalt, a másik a másik oldalt és indulhat is a séta. Boltbameneteléskor, ovodábamenet csudajó dolgokat lehet közben játszani, beszélgetni, nevetgélni. Azért 2 hétben egyszer én is egyedül jutok boltkörnyékére, akkor az apjuk csavarja el valamivel a figyelmüket. Ne felejtsd el: ötletesség és leleményesség!

42. Szabianyu (válaszként erre: 34. - Heko)
2010. dec. 20. 17:28
én is viszem magammal mind a 2tőt a kislány 4 hós korától kezdve sétálunk 6 km-ert ha be akarok vásárolni!mindenre van megoldás!nehéz tudom és sokszor érzem hogy sok!de ahogy őket nézed amikor alszanak már tudod hogy bármit meg tennél értük és már túl is vagy a gondokon!!!én legalábbis igen!
41. andi6020 (válaszként erre: 40. - Urbanszkyviki)
2010. dec. 20. 17:27
Van kettő. 18 és 11 évesek. Miért?
40. urbanszkyviki (válaszként erre: 29. - Andi6020)
2010. dec. 20. 17:24

Szia Andi 6020!

Neked van gyereked?

39. Lexike (válaszként erre: 36. - Gavrilo1)
2010. dec. 20. 17:19
Biztos igazad van, én nem így látom. De ez is megoldás lehet szerintem az elején amíg nagyon pici a kis baba.
2010. dec. 20. 17:17
mi sokat gondolkodtunk a 3. babán, én szerettem volna, a férjem féltette a szabadidejét...de aztán beadta a derekát, és nem is győzködtem, csak tudta, hogy én ezt szertném.Most a nagy 6 lesz, a középső 3 és fél, a kicsi augusztusban született. A két nagy ovis, a 2. pont most kezdte, annyi, hogy én megvártam míg 6 hetes lett a pici. Anyagilag nem hiszem, hogy olyan sokan dúskálnánk a jóban, de ahol útnak indul egy pici élet, ott-úgy gondolom-lehet annyi erő és kitartás, hogy meg is szülessen. Ahol van már két baba, ott a harmadik már semmit nem zavar :)
37. 7777ff52ae (válaszként erre: 33. - Lexike)
2010. dec. 20. 17:16
Gyerek megőrzésen kívül az ovi lényege a szocializálódás.
36. Gavrilo1 (válaszként erre: 33. - Lexike)
2010. dec. 20. 17:15
Egy 3 éves gyereknek már kell a gyrektársaság.Az ovi nagyon jó intézmény. 3 gyerek esetén már szinte sehol sem kell fizetni az óvódai étkezésért .
35. 7777ff52ae (válaszként erre: 30. - Luca.78)
2010. dec. 20. 17:14
Nem igazán vagy normális. És mit mond majd a közel 4 éves gyereknek otthon?
34. Heko (válaszként erre: 27. - Zsuzsika83)
2010. dec. 20. 17:12
Ő megtartaná. De ez nekem kevés mert a háztartás és a gyerekek körüli mizzéria az enyém, pl. nem tudok boltba elmenni csak ha viszem magammal mindkettőt. Nagyon anyásak. 3 év alatt fél napnál többet még nem voltam a picik nélkül.
33. Lexike (válaszként erre: 20. - Heko)
2010. dec. 20. 17:12

Miért kell oviba mennie ha Te otthon vagy a picivel? Én nem adtam a nagyot még be (3 és fél éves) a barátnőm igen és azt mondja nem olcsó. Először azt hitte csak a kajája kerül pénzbe aztán most csak kapkodja a fejét.

Én megtartanám , de nem tudom, hogy éltek, így nem lehet okos tanácsot adni, neked kell eldöntened.

32. Ágota 77 (válaszként erre: 20. - Heko)
2010. dec. 20. 17:11

Szia!

Én ismerek egy háromgyermekes anyukát, aki a 2 hónapos babája mellett esett teherbe a harmadikkal. A kicsik olyan mintha ikrek lennének. Ők vásároltak egy iker babakocsit, amik egymás után vannak és így jártak oviba.

Sok sikert a jó döntéshez!!!

31. 7777ff52ae (válaszként erre: 28. - Heko)
2010. dec. 20. 17:11
Mire van terhelve? Vagy fedezet nélküli? Adóstárs, kezes?
2010. dec. 20. 17:10
Szia!Nekem 8 hónapos ikreim vannak,és 3 hónapos terhes vagyok.Mi szerencsére jól állunk anyagilag,és mindegyiküket terveztük is,hisz az ikrek nagyon nehezen lettek.Na mindegy,most nem rólam van szó.Tényleg sokkal több kedvezmény van 3 gyereknél,mennyi cuccot ajándékoztál el??Ha már ott tartasz hogy abortusz,akkor inkább örökbeadás..Lehet,sőt biztos,hogy ezerszer nehezebb lelkileg,de rengeteg szülő mindent megadna Érte.Egyébként,ezt csak erős idegzetűeknek,és bocs: [link]
2010. dec. 20. 17:08

Bírom, ezt a "van a nagyobbakról ruha" hozzáállást.

Tényleg azt hiszitek, hogy azok a gyerekek nem szeretnének új ruhába járni?

Ha a kettőt éppen el tudom tartani, nem vállalom be a harmadikat.

28. Heko (válaszként erre: 26. - 7777ff52ae)
2010. dec. 20. 17:07
Igazad van de fizum most sincs, másfél éves az egyik pici. Pontosan tudom, hogy sok, ebben a hónapban még csak a felén vagyunk túl. Szerencsére nem a lakára van terhelve, de ha a bank all-int mond nem tudom mit vihet és mit nem. A ház az én nevemen van a kölcsön a páromén, na de ez más tészta.
2010. dec. 20. 17:03
A férjed mit szól a 3. babához? Mert ha ő is akarja, akkor sztem nincs kérdés...Nem lesz egyszerű, az biztos, de megéri!
26. 7777ff52ae (válaszként erre: 6. - Heko)
2010. dec. 20. 17:03
110E Ft törlesztés baromi sok, ha kiesik a Te fizetésed. Ingadozás a vállalkozásban... Arra nem lehet számítani, hogy a gazdasági helyzet sokat javulna a következő években. Így is kölcsön kell rendszeresen... Lehet, hogy "csak egy év", de pl. az pontosan alég arra, hogy elússzon a ház amire terhelve van.
25. Gavrilo1 (válaszként erre: 20. - Heko)
2010. dec. 20. 16:58

Nekem másfél hónapos volta kicsi amikor oviba ment a legnagyobb (januái és csak szeptemberben ment).

Pici a babakocsiban, középső testvérfellépőn állt, a nagy meg sétált mellettem. Teljesen jól működött a dolog.

2010. dec. 20. 16:56
nézd én most várom a harmadikat és a mi anyagi helyzetünk sem túl rózsás.a picit pedig egy hónaposan bele lehet tenni a babakocsiba és le van tudva a sétája a levegőn :) én autóval hoztam-vittem eleinte a gyereket mert mi elég messze lakunk az ovitól (4km) az sok egy kicsit sétának
23. Miértne (válaszként erre: 20. - Heko)
2010. dec. 20. 16:54
Ezt nem értem...de egy biztos:otthon soha nem hagynám egyedül. Vagy a beszoktatásra gondolsz?
2010. dec. 20. 16:52

Nem akarlak befolyásolni, de a lelkiismeret nagy úr ám!:( Nekem is van kettő,ha ismét terhes lennék nem tudnám elvetetni. Az az 1 év nem sok. Tudom,borzasztó nehéz ma már vállalkozni,de 1 év hamar elmegy.

Irigyellek is,meg nem is. Ha úgy döntöttél megtartod, írj Nekem kérlek,vagy küldj egy jelet..csak úgy. :) Köszi!

2010. dec. 20. 16:50
SZia. Nekem 6 hónapos a picim, szintén lakáshitellel, stb, de nem tudnám elvetetni ha jönne a második. Hiszen ő éppen annyira a Te gyermeked, mint a másik kettő. Persze én nem láthatok be az életetekbe, de a helyedben, és a saját esetemben is- megtartanám. De ez csak az én véleményem.
20. Heko
2010. dec. 20. 16:47
3 gyerekes anyukák! Egy hónapos lenne a pici mikor a nagyot oviba viszem. Gyalog negyed óra az ovi, ti hogyan oldottátok meg?
2010. dec. 20. 16:46
Tarts meg!EGy ismerösöm mondta,hogy a 3omgyerek olcsóbb,mint a 2 .De ha belegondolsz van benne valami.Ért hozzá,mert neki ez szakmába vág.(Mármint ,olyan terülten dolgozott,hogy ismeri a kiskapukat.)A legnagyobb nincs 3éves,a legkisebb 2 3 hós neki.(3om van neki)
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook