Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenót Mozzarellahálóban recept

Spenót Mozzarellahálóban recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Spenót Mozzarellahálóban hozzávalói:
- 4 tojás
- 1 db kis kockára vágott hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
- kis fokhagyma
- 10-20 dkg light sonka apróra vagy csíkokra vágva
- 10-20 dkg light füstölt sajt apróra vágra, vagy lereszelve ( én az utóbbit szoktam alkalmazni)
- 30 dkg friss spenót leforrázva, leszárítva vagy fagyasztott
- kis oliva
- só
- bors
- mozzarellasajt


A Spenót Mozzarellahálóban elkészítési módja:
Kiolvasztom a mikróban a spenótot ,majd teljesen leszárítom, kinyomom a levét. Beleteszem a 4 egész tojást a turmixgépbe és a spenóttal összeaprítom. Majd kiöntöm egy tálba és hozzáadom a felkockázott sonkát, a füstölt sajtot, sót,borsot, fokhagymát (ízlés szerint), és a hagymát is. Öszekutyizom. Kicsit több mint 200 fokra előmelegítem közben a sütőt. Egy kis tortaformát kikenek vékonyan olivaolajjal, és beleöntöm a masszát, majd a tetejére ceruza vastagságúra vágott mozzarella rudacskákat fektetek rács alakban.És mehet is a sütőbe. Ha kész kicsit hagyom hülni,majd tortaszeletekre vágom fel.

kb 20-25 percig sütöm.
Ellenőrizd villával, hogy megsült -e ,mielőtt kiveszed!

ui: Ez nem az én találmányom, egy kedves fogyitársam találta ki.Iszonyat hálás voltam neki,életmentő volt mert az SBD első szakaszában is fogyazstható, csak light sajtokkal helyettesitve :)

Ha szereted a spenót, mindenképpen próbáld ki!!


Kategória: Egytálételek receptjei


A spenót mozzarellahálóban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook