Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen recept

Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen hozzávalói:
40 dkg kisült padlizsán húsa
1 db kis fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagy csipet só
őrölt fekete bors
10 dkg majonéz


Az Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen elkészítési módja:
A padlizsánokat sütőben 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy fából készült kanállal, vagy fakéssel kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a majonézt és összekavarjuk egy fakanállal. Egy napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az erdélyi padlizsánkrém egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook