Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös csülökpaprikás recept

Tejfölös csülökpaprikás recept

Elkészítési idő 150 perc

A Tejfölös csülökpaprikás hozzávalói:
80 dkg csont nélküli sertéscsülök, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika 2 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény.


A Tejfölös csülökpaprikás elkészítési módja:
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt, sóval, borssal utánaízesítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 12. 14:42

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook