Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi csorba leves húsgombóccal recept

Erdélyi csorba leves húsgombóccal recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal hozzávalói:
3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 3 szál újhagyma, 1 zöldpaprika, 1 nagy szem paradicsom, fél zeller, petrezselyemzöld, fél citrom leve, ízesítéshez só, őrölt bors, lestyán, kakukkfű. A húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús, só, bors, pici pirospaprika,1 db tojás, 5 evőkanál rizs.


Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja:
A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát meg a petrezselyemzöldjét is apróra vágjuk. Feltesszük 2,5 liter vízben főni, majd sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük lestyánnal, kakukkfűvel, citromlével, vágott petrezselyemmel. Közben elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst tojással, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, rizzsel összedolgozzuk, majd a masszából kis gombócokat formálunk, és egyesével a levesbe rakjuk. Közepes lángon készre főzzük és tálaljuk. Szeletelt csípős paprika illik hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 26. 06:50
Az erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook