Erdély, Partium - rossz visszhang, de miért? (beszélgetés)
Szerintem nem utálja az erdélyieket, csak nem értitek amit ír!
:)
De komolyan!
A válaszok túlnyomó többsége nem arra válasz amit Ő írt!
Tudod, ha most ide feljön egy kicsit naivabb ember s elolvassa a Te mondókádat, amit napok óta nyomsz, az már ha meghallja az erdélyi magyar szót, köpni fog egyett....
De az ilyen indulatú magyarok miatt köpnek sokan a nagyvilágban, ha meghallják a magyar szót
majus 1 hozzászólását olvasd és onnan vágtam ki!
Ő azt fejtegeti, hogy Erdély különálló fejedelemség volt! Tehát nem Magyarország!
Miről beszélsz? Bocsi nem értem mi a gond?
MIÉRT VITÁZUNK EMBEREK????? MIÉRT??????
Ők a fafejüek? akkor te mi vagy?
Tudod mi?: magarok szégyene... mert pont az olyanok miatt mint Te utálnak minket nagyon sok helyen...
ész
mi nem vagyunk hazudósak
ááááááááááááááááááááááááááá
nem bírom .
Rakhatok fel képet ha szeretnéd! De minek?
Felrakhatom a szomszédét, vagy a postásét is!
Minek?
honnan tudjam, hogy te a sajátod raktad fel?
még nem olvastam vissza de te mi a bánatot akarsz???????
mi bajod van??????
A te adódból fizetik az erdélyiek munkanélküli segélyét?
Vagy annyira fáj, hgoy kapnak?
Te ítt hírdetted, hgoy jól élsz, akkor miért sajnálod mástól?
Neked tudod milyen a viselkedésed?
Mint egy rossz rasszista nőnek, csak épp nem zsidózól, hanem erdélyi magyarokat bántasz....
akik úgymond a "testvéreink"
De látom, több boldogságod nincs az életbe, csak ide jönni, s folyamatosan nyáladat fröcsögve kiabálni az erdélyiekre, vag yépp cigányozni...
ennyi
vagy apám?????????????
mert ja azt se tudjuk ki vagy ????
nő férfi ???????
„Az Erdélybe való bevándorlók legnagyobb részét a Havasalföldről és Moldvából érkezők adják, kisebb (legnagyobbrészt visszavándorlás) a Magyarországból (az ekkor külön kormányzat alatt lévő Bánságot is ideértve) Erdélybe irányuló bevándorlás. A két román fejedelemségből való beáramlás sok évtizedes vitakérdésében a bevándorlás egészének méreteit tekintve a becsléseknél tartunk. Jancsó Benedek félmilliós román bevándorlást feltételezett (Magyarországra és Erdélybe együttvéve), Dávid Zoltán (szintén mindkét országra) 350–400 ezres számot tart valószínűnek. Anélkül, hogy most a becslések értékelésével foglalkoznánk, jelezzük röviden azt, amit a történetírás a bevándorlás okairól megállapított: a fanarióta-uralommal súlyosabbá válnak a havasalföldi–moldvai román paraszt terhei, s Erdélyben nagyobb biztonságot, fejlettebb civilizációs feltételeket remél.”[1]
Lásd még: Betelepülések és betelepítések Magyarországra
A Habsburg uralom kezdetén a volt Partium teljes területét visszacsatolták Magyarországhoz, 1733-ban azonban III. Károly király Kraszna, Közép-Szolnok és Zaránd vármegyéket ismét Erdély részévé tette.
1764. január 7-én Buccow osztrák tábornok az erőszakos sorozás ellen tiltakozó székelyek közé lövetett. Száznál is többen meghaltak, és az üldöztetés elől több ezren Moldvába, a csángók közé vándoroltak (Madéfalvi veszedelem).
ott otthon vagyok :))))
itt meg itthon:))))
Hú,de elharapódzott itt a vita!:)
Na,persze arc és név nélkül nagyon könnyű véleményt nyilvánítani(aladrár)!A becsületesség és tisztesség mintapéldánya!
Kingi legalább arccal vállalja a véleményét!
" magyar királyságból alakult ki,"
Téged idézlek és a történelem könyvet! :)
Olvassátok el
Itt meg van a válasz...
Ne hari, te a holdon élsz?
Na és tudod hány munkanélküli van az erdélyiek között? Pedig több a munka, de nem otthon malmozik, meg a bárban issza a sörét :)
Cigányokra fogjuk? 20 év múlva 3-ból egy cigány lesz, jéééé :)