ERD tipusú reflux. Van valakinek ilyen? (tudásbázis)
nem félig de megkell emelni,ezt neked is mondom.
kb 10 15 cm
én nem ugy alszok.bal kezem vagy jobb fejem alá és ugy emelem meg.de szar,kivan a nyakam.
persze,pariet.melette napi 2 Motilium, mellette ez a zöld lötyi és persze megszorytások...keményen.
ha nem lenne ez a sok szar nemtudom hogy érezném magam. sztem visszajönne.de sajna reggelre érzem.próbálok nem vizszintesen aludni,mert nem jó ,de a nyakam is tönkrement mióta igy félig ülve alszok.de akkor jó volt,de mióta megint rendeesen alszok reggelre fáj a hasam.
minden reggel ugy kelek h fáj a hasam eléggé,hiszen egész éjjel marta a sav.
mióta van savad vagyis reflux ?
nekem 2003 óta.
szar már tudni h 6 éve gyógyszeren élek,és ez nem változik sosem.
És mivel mentél el a dokihoz anno?
Engem a nehézlégzés miatt tükröztek meg. De hát se a savgyógyszer nem hatott, se az asztmagyógyszer.
A gasztrodoki váltig állította, hogy a gyulladt nyelőcsövem miatt nem kapok levegőt.
Neked a veséddel csináltak valamit, vagy csak ellenőrizgetik? Mekkora ciszták vannak benne?
Ú, anyám!! 14 évesen?? Epeköve volt, vagy mi? :O
És Neked azóta jobb lett, mióta nincs epehólyagod?
nemár. nekem bejött,és akkor nekem a savammal volt baj, ha neked nem jött be akkor sorry.
nekem az elsö tasak után ,már jobb volt.
a bili az epe vmi.
és még mindig nem javulsz? sztem próbáld ki ezt a Lugositás dolgot, nekem vmit segitett...hátha.
vagy neked epe bajod is van?
Sz@r bizony.. :) De nem halálos. :) :D
Basszus... Még mindig pizsiben vagyok, és most néztem az órát.. :O De úgy fáj a fejem, hogy felöltözni sincs kedvem.. Már nem is érdemes.. :D
Egyébként pont ezt mondtam, hogy nem Feltétlenül fáj.. Mert Neked fájt, de nekem pl. nem. Csak a hülye hányingerek jöttek. Mostanában megint.. Alig eszem, Anyácskám szerint rohamosan fogyok..
Csak ezeregy dologtól lehet az embernek hányingere, és ezeregy dologtól lehet étvágytalan, nem érzem, hogy a savtól lenne..
Na, most már megnéztem pontosan... Szóval nekem a Diagnózis részhez van az írva, hogy "Erosiv reflux oesophagitis"
Meg még olyanok a végén, hogy "cholecystolithiasis" (ez az epéről szól, de nem néztem meg pontosan, hogy mi..), meg "St.p. EST.", meg "GERD. LA-A"
Basszus, hogy mi hülye rövidítések vannak.. Ezek még az orvosi szótárban sincsenek benne..
A vesém meg be van lassulva -mint most kiderült-, policisztás volt: azt műtötték, beszűkült a kivezető kis csövecskéje: ezt is műtötték, több éves gyulladás, volt kő is, de azt nem éreztem szerencsére.., pár műtét, aztán most tágult, pang, és már a bal is kezdi.. :S Meg hát fáj.. Aztán erre hisztizett a doki, hogy nem lehetek táppénzen.
Lilla, de az erosiv az nem feltétlenül fáj folyamatosan.. Mondom, nekem sem fájt.
de ez az erozov sem állando,. nekem az volt jan ba de már nem. ah begyógyul akkor nem lesz eroziv.meg is halnál ha mindig be lenne gyulladva,.
nekem jan 1 töl idáig voltak minden napos fájdalmaim,gondolhatod.
most sem 100 % de jobb annál.
További ajánlott fórumok:
- Neked milyen színű és típusú autód van?
- Phil and Teds. Van valakinek ilyen típusú babakocsija?
- Van-e valakinek tapasztalata, hogy régi típusú belvárosi házban , 48nm2, két konvektorral kb. milyen gázszámlára számíthatok?
- A Media Markt-ban láttam Agait Eclean típusú robotporszívót, van esetleg valakinek? Megéri az árát, milyen a szívóteljesítménye stb..?
- Kaptunk egy Urban Jungle tipusú babakocsit. Van esetleg valakinek ilyen tipusú kocsija?
- Budapest XIII.kerületében tégla építésű társas házban lakásomban ablak és ajtó cserét szeretnék, valakinek ötelete, milyen típusút érdemes?