Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » ERD tipusú reflux. Van valakinek ilyen? fórum

ERD tipusú reflux. Van valakinek ilyen? (tudásbázis)

1 2 3 4
90. Alizee
2010. febr. 19. 12:07

Hát igen, szerintem is hülyeség ez a sok gyógyszer. úgyhogy inkább kértem egy tükrözést. Majd ha ott is látszik valami bibi, akkor adjanak gyógyszert. elegem van a gyógyszerekből, sztem a savkötők meg az antibiotikumok tettek tönkre.

Ahogy beszedem a savkötőt elkezd fájni a gyomrom, most már a mellkasom is. Soha nem volt ilyen gondom. Lehet hogy csak idegi alapon van ez az egész.

89. Zarahell (válaszként erre: 88. - Alizee)
2010. febr. 18. 19:31

Te jó ég! Vigyázz, mert ennyi hasraütés szerűen szedett gyogyi nem fog jót tenni az biztos! Ha elmész a gasztrora, akkor meg fognak tükrözni, de inkább, minthogy tönkretedd magad ezzel a sok gyógyszerrel...

Kérj egy beutalót!

88. Alizee
2010. febr. 18. 16:25

Sziasztok!

Nekem december legvégén kezdődött egy antibiotikumos kúra után (influenzára) a torokdagadás, hurutos érzés, torokgombóc. Erre még 1 antibiotikumot kaptam, mert azt hitték a vírus. Na persze az antibiotikumoktól már a gyomrom is fájni kezdett. Aztán kaptam nexiumot, de fogalmam sem volt hogy mi az a reflux és azt sem mondták hogy ez az lenne. Ettől elmúlt a torokérzés majd az újabb antibiotikum után megint torokhurut érzés. jelenleg az van hogy időnként ég a torkom 2-3 napig, aztán szedek be savkötőt 4 napig, a torkom nem fáj, majd a gyomorszájam kezd el fájni. Gondolom a savkötőtől. A doki szerint reflux, de csak találgat. Be sem utalt a gasztro-ra. Soha életemben nem volt ilyen problémám. A gyomrom sem fájt soha.

A torokgombóc és hurut lehet reflux? :(

87. youlcsi (válaszként erre: 86. - Anyone)
2010. febr. 1. 20:53
igen, érdekes :)
86. anyone
2010. febr. 1. 20:49
Nahát ezaz!Furcsa egy betegség ez.Akinek meg vannak tünetei, annak meg felmaródásai nincsenek.
85. youlcsi (válaszként erre: 84. - Dócy)
2010. febr. 1. 20:45

de ha nincsenek tünetek, miből fog kiderülni, hogy hat-e a gyógyszer?

mert én még egy gyomortükrözést végig nem csinálok, az biztos!

84. Dócy
2010. febr. 1. 18:45
Ezt a gyógyszert nem ismerem.És nekem sem volt tünetem, mégis voltak felmaródások, meg reflux.
83. youlcsi (válaszként erre: 82. - Dócy)
2010. jan. 31. 21:55

2x20 mg rabiprex 2 hónapig egyenlőre.

a furcsa az, hogy semmilyen refluxos tünetem nincs. mégis ott a felmaródás és a nem záró cardia (egyébként dg-nek nyelőcsőfekély van írva, nem pedig gerd)

82. Dócy (válaszként erre: 81. - Youlcsi)
2010. jan. 31. 20:43
És kaptál rá gyógyszert?Milyet?
2010. jan. 29. 22:12

sziasztok!

én ma kaptam ezt a diagnózist :s

pedig semmi refluxos tünetem nincs, csak néhanapján egy kis gyomorégés... de az kinek nem? :o

80. Dócy
2009. nov. 12. 13:26
Édes alma az mennyire jó a savtúltengésben?Ti bírjátok az almát enni?Mivel azt mondja a közmondás naponta egy alma, az orvost távol tartja.Lehet benne valami.
79. momo65
2009. nov. 11. 18:13

Sziasztok!

Nekem 3 éve diagnosztizálták a refluxot és a rekeszizomsérvet, eddig Controloc-ot, most Niacidot szedek (mert u. a. a hatóanyag, csak olcsóbb). Felmaródásaim voltak. Eddig a legjobban, a csoki, ( főleg a fekete) okozott gondot, a gasztrodokim szerint is ez a legerősebb savképző. Már 3x voltam tükrözésen, de olyan ügyes a dokim, hogy nem fájt, inkább kellemetlen volt( ha kell valakinek, megadom az elérhetőségét). Most pénteken megyek hozzá, kérni egy újabbat, mert a kialakult candidiázisomra szedett cuccok miatt, megint mar ott lennt, a gyomorszájnál. Amit biztosan tilos: cigi, kv( legalábbis töményen), paradicsom, ecet, savas gyümölcsök, alkohol!, mustár( pedig imádom-főleg a dijonit), torma, minden csípős erős élelmiszer és fűszer, csoki, kakaó.

Ennyit tudok, talán segít valakinek:)

2009. jún. 24. 14:49
na hogy vagy ????
77. Dócy (válaszként erre: 67. - Zarahell)
2009. jún. 18. 07:24
Van rengeteg féle alternatív vizsgálat, én már voltam egy páron, és sztem úgy érdemes elmenni, h egyszerre többfélére, mert egyik sem tökéletes, de irányt mutat.Pl.nekem már több helyen kimutatták, h nem bírom emészteni a fehérjéket, húsokat tejtermékeket, és már jóformán semmit.De érzem is, h valami nem működik nálam.A Voll-teszt, és a biorezonancia is jó dolgok, főleg ha orvos végzi.A biorezonancián, azonnal megmondták a nyelőcsőfekélyt,és az aortabillentyűhibát, pedig nem árultam el semmit, h mi a problémám.De a biorezonanciás vizsgálat is mindenhol más, mert más programmal működik.Vércseppanalízisen is voltam már egyszer, de ott is azt mondták, h mellőzzem a tejtermékeket és a húst.Szóval ha mindenhol ugyanazt mondják, akkor csak van benne valami.Egyébként elég drága vizsgálatok ezek.Hőtérképes 15000, biorezonancia 8000, Voll-teszt 5000.De mondom biorezonancia az többféle van.
2009. jún. 17. 22:58
irj mi volt mindenképp
2009. jún. 17. 22:58
pusz
74. Zarahell (válaszként erre: 72. - Makrai.lilla)
2009. jún. 17. 22:56

XD Ja, jól hangzik!

Na, megyek szundikálni, mert holnap dokinéni! :) Jóéjt!

73. makrai.lilla (válaszként erre: 71. - Zarahell)
2009. jún. 17. 22:55

akkor ott van annyi minden más,pl tápláékozás stb.de ne egyböl ezek az akupuktrura meg ilyenek.ideig óráig hat,

a szervezet olyan bonyolult,sosem jösz rá sajna.de még orvos sem,.

72. makrai.lilla (válaszként erre: 71. - Zarahell)
2009. jún. 17. 22:54

igen ,belölem is jó doki lenne már :))

dr makrai lilla

gasztroenterolugus..

minden viccen kivül ,lennék ez :))))))))))))

71. Zarahell (válaszként erre: 70. - Makrai.lilla)
2009. jún. 17. 22:53

A nagy rész kijön vérvételen, de ez kimutathatja pl hogy a mirigyek hogy működnek, mert basszus, már nem tudok ennyit utánaolvasni.. Ennyi erővel lassan már az orvosi egyetemre is felvesznek.

Lehet, hogy csak valami tök pici dolog okoz mindent.

Én is szkeptikus vagyok, de ebben látok fantáziát. Mondjuk érdekelne, hogy mi alapján működik..

70. makrai.lilla (válaszként erre: 69. - Zarahell)
2009. jún. 17. 22:48

jó de hidd el ezek nem olyan segitséget adnak.mi az h honnan indul???itt nincs ilyen,te ilyen alkat vagy,genetika stb tb,koleszterin ,nöi hormonok ezer egy miillio dologtol lehet soha nem jösz rá,énsem.

10-20 30ezrek

69. Zarahell (válaszként erre: 68. - Makrai.lilla)
2009. jún. 17. 22:44

Hát akkor legalább megtudnám, hogy honnan indul ez a sok sz@rság, ami van. Inkább megtudom, hogy mi van, mint hogy megint egyik napról a másikra az intenzíven legyek.. Azért szeretek képben lenni, hogy ne érjenek meglepetések.

De mennyi az a drága?

2009. jún. 17. 22:36

nehogy elmenj

kurva drága

és akkor mi van ha megtudod hogy még a májaddal is van vmi pl??????????,,

67. Zarahell (válaszként erre: 64. - Dócy)
2009. jún. 17. 22:35
Ez engem annyira érdekel... Ilyet hol csinálnak, és milyen árban? Mennyire megbízható a diagnózis?
2009. jún. 17. 22:32

Az a baj a savgyogyikkal, mint a koplalós fogyókúrákkal. Koplalós fogyókúránál a szervezet azonnal "raktároz", ahogy hozzájut a kajához. Mert amiből kevés van, az értékes lesz.

A savgyogyi kezeli a tüneteket, de hosszú távon a savnak pont hogy nem jó.

Ezt egy nagyon okos jóbarátomtól hallottam.

De hogy a megoldás mi, az jó kérdés...

2009. jún. 17. 22:31
énis sztem...
64. Dócy
2009. jún. 17. 22:24
Hát igen, ezek a PPI-gyógyszerek csak a tünetet kezelnék, az okot nem.Egyszer mikor voltam hőtérképes állapotfelmérésen, azonnal megállapították a refluxot, és azt mondta a dok, h "benyelem az ideget"És ez igaz.
2009. jún. 17. 22:08
de sokan ki tudtak nemtudom..sokan ma is vallják h ez pszicho genyó betegség.azért ebben igy nem hiszek.
62. Dócy (válaszként erre: 61. - Makrai.lilla)
2009. jún. 17. 22:07
Szerintem ezek a gyógyszerek olyanok, mint az antidepresszánsok.Ha az ember hosszabb ideig szedi, nem tud leállni róla.Nagyon utálom a gyógyszereket,csak kétszer 1szemet kellene szednem, de azt is sokszor elfelejtem.Általában mikor eszek olyankor jut eszembe,de evés előtt kellene.Azt nem értem, h olyan fejlett már az orvostudomány, és egy refluxból sem tudják kigyógyítani az embert.Valószínűleg nem is ez a cél.
61. makrai.lilla (válaszként erre: 57. - Dócy)
2009. jún. 17. 20:48
eddig azért jo volt a gyogyszer nekem is,régen controloc már nem,lassan a pariet sem,csak segitséggel----
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook