ERD tipusú reflux. Van valakinek ilyen? (tudásbázis)
Hát igen, szerintem is hülyeség ez a sok gyógyszer. úgyhogy inkább kértem egy tükrözést. Majd ha ott is látszik valami bibi, akkor adjanak gyógyszert. elegem van a gyógyszerekből, sztem a savkötők meg az antibiotikumok tettek tönkre.
Ahogy beszedem a savkötőt elkezd fájni a gyomrom, most már a mellkasom is. Soha nem volt ilyen gondom. Lehet hogy csak idegi alapon van ez az egész.
Te jó ég! Vigyázz, mert ennyi hasraütés szerűen szedett gyogyi nem fog jót tenni az biztos! Ha elmész a gasztrora, akkor meg fognak tükrözni, de inkább, minthogy tönkretedd magad ezzel a sok gyógyszerrel...
Kérj egy beutalót!
Sziasztok!
Nekem december legvégén kezdődött egy antibiotikumos kúra után (influenzára) a torokdagadás, hurutos érzés, torokgombóc. Erre még 1 antibiotikumot kaptam, mert azt hitték a vírus. Na persze az antibiotikumoktól már a gyomrom is fájni kezdett. Aztán kaptam nexiumot, de fogalmam sem volt hogy mi az a reflux és azt sem mondták hogy ez az lenne. Ettől elmúlt a torokérzés majd az újabb antibiotikum után megint torokhurut érzés. jelenleg az van hogy időnként ég a torkom 2-3 napig, aztán szedek be savkötőt 4 napig, a torkom nem fáj, majd a gyomorszájam kezd el fájni. Gondolom a savkötőtől. A doki szerint reflux, de csak találgat. Be sem utalt a gasztro-ra. Soha életemben nem volt ilyen problémám. A gyomrom sem fájt soha.
A torokgombóc és hurut lehet reflux? :(
de ha nincsenek tünetek, miből fog kiderülni, hogy hat-e a gyógyszer?
mert én még egy gyomortükrözést végig nem csinálok, az biztos!
2x20 mg rabiprex 2 hónapig egyenlőre.
a furcsa az, hogy semmilyen refluxos tünetem nincs. mégis ott a felmaródás és a nem záró cardia (egyébként dg-nek nyelőcsőfekély van írva, nem pedig gerd)
sziasztok!
én ma kaptam ezt a diagnózist :s
pedig semmi refluxos tünetem nincs, csak néhanapján egy kis gyomorégés... de az kinek nem? :o
Sziasztok!
Nekem 3 éve diagnosztizálták a refluxot és a rekeszizomsérvet, eddig Controloc-ot, most Niacidot szedek (mert u. a. a hatóanyag, csak olcsóbb). Felmaródásaim voltak. Eddig a legjobban, a csoki, ( főleg a fekete) okozott gondot, a gasztrodokim szerint is ez a legerősebb savképző. Már 3x voltam tükrözésen, de olyan ügyes a dokim, hogy nem fájt, inkább kellemetlen volt( ha kell valakinek, megadom az elérhetőségét). Most pénteken megyek hozzá, kérni egy újabbat, mert a kialakult candidiázisomra szedett cuccok miatt, megint mar ott lennt, a gyomorszájnál. Amit biztosan tilos: cigi, kv( legalábbis töményen), paradicsom, ecet, savas gyümölcsök, alkohol!, mustár( pedig imádom-főleg a dijonit), torma, minden csípős erős élelmiszer és fűszer, csoki, kakaó.
Ennyit tudok, talán segít valakinek:)
XD Ja, jól hangzik!
Na, megyek szundikálni, mert holnap dokinéni! :) Jóéjt!
akkor ott van annyi minden más,pl tápláékozás stb.de ne egyböl ezek az akupuktrura meg ilyenek.ideig óráig hat,
a szervezet olyan bonyolult,sosem jösz rá sajna.de még orvos sem,.
igen ,belölem is jó doki lenne már :))
dr makrai lilla
gasztroenterolugus..
minden viccen kivül ,lennék ez :))))))))))))
A nagy rész kijön vérvételen, de ez kimutathatja pl hogy a mirigyek hogy működnek, mert basszus, már nem tudok ennyit utánaolvasni.. Ennyi erővel lassan már az orvosi egyetemre is felvesznek.
Lehet, hogy csak valami tök pici dolog okoz mindent.
Én is szkeptikus vagyok, de ebben látok fantáziát. Mondjuk érdekelne, hogy mi alapján működik..
jó de hidd el ezek nem olyan segitséget adnak.mi az h honnan indul???itt nincs ilyen,te ilyen alkat vagy,genetika stb tb,koleszterin ,nöi hormonok ezer egy miillio dologtol lehet soha nem jösz rá,énsem.
10-20 30ezrek
Hát akkor legalább megtudnám, hogy honnan indul ez a sok sz@rság, ami van. Inkább megtudom, hogy mi van, mint hogy megint egyik napról a másikra az intenzíven legyek.. Azért szeretek képben lenni, hogy ne érjenek meglepetések.
De mennyi az a drága?
nehogy elmenj
kurva drága
és akkor mi van ha megtudod hogy még a májaddal is van vmi pl??????????,,
Az a baj a savgyogyikkal, mint a koplalós fogyókúrákkal. Koplalós fogyókúránál a szervezet azonnal "raktároz", ahogy hozzájut a kajához. Mert amiből kevés van, az értékes lesz.
A savgyogyi kezeli a tüneteket, de hosszú távon a savnak pont hogy nem jó.
Ezt egy nagyon okos jóbarátomtól hallottam.
De hogy a megoldás mi, az jó kérdés...
További ajánlott fórumok:
- Neked milyen színű és típusú autód van?
- Phil and Teds. Van valakinek ilyen típusú babakocsija?
- Van-e valakinek tapasztalata, hogy régi típusú belvárosi házban , 48nm2, két konvektorral kb. milyen gázszámlára számíthatok?
- A Media Markt-ban láttam Agait Eclean típusú robotporszívót, van esetleg valakinek? Megéri az árát, milyen a szívóteljesítménye stb..?
- Kaptunk egy Urban Jungle tipusú babakocsit. Van esetleg valakinek ilyen tipusú kocsija?
- Budapest XIII.kerületében tégla építésű társas házban lakásomban ablak és ajtó cserét szeretnék, valakinek ötelete, milyen típusút érdemes?