Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-rebarbarás fordított sütemény recept

Epres-rebarbarás fordított sütemény recept

Az Epres-rebarbarás fordított sütemény hozzávalói:
A tésztához (1 pohár = 2,5 dl):
20 dkg vaj
1 pohár fehérliszt
½ pohár teljes kiőrlésű liszt
1 pohár barnacukor
1 csipet só
1 pohár zabpehely

A tetejére: 50 dkg rebarbara
50 dkg eper
1 pohár barnacukor
¼ pohár keményítő
egy csipet só


Az Epres-rebarbarás fordított sütemény elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, morzsás anyagot fogunk kapni. Egy tálban összekeverjük az összevágott gyümölcsöket, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kivajazunk egy nagyméretű pite formát, az aljára tesszük a gyümölcsöt, és rászórjuk a morzsát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 50-60 percig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-rebarbarás fordított sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook