Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott brokkoli magtejföllel recept

Rakott brokkoli magtejföllel recept

A Rakott brokkoli magtejföllel hozzávalói:
50 dkg brokkoli
1 kávéskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj

a mártás darabos részéhez:
a brokkoli szára
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
20 dkg áztatott napraforgómag

a mártás selymesítő részéhez:
2 közepes paradicsom
2 paprika
1/2 hámozott cukkini
csipet só
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál majoránna

a magtejfölhöz:
15 dkg áztatott napraforgómag
15 dkg kesudió
csipet só
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
víz


A Rakott brokkoli magtejföllel elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félreteszük a mártáshoz. (A nagyon vastag, kemény szárrészt kidobjuk.) A kicsi brokkolirózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kissé átforgatjuk. A mártás két részből fog állni. A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, a fehérrépát és a beáztatott napraforgómagot aprítógépben morzsásra aprítjuk. A második rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára dolgozzuk. Összekeverjük a darabos résszel, jól átforgatjuk. A magtejfölhöz a hozzávalókat simára turmixoljuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű szószt kapjunk. (A kesudiót lehet helyettesíteni áztatott napraforgómaggal, de a kesudióval finomabb.) Nagyobb tálba kiszedjük a mártás felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra mártás következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával. A maradék tejfölt külön tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott brokkoli magtejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook