Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres pezsgőtorta recept

Epres pezsgőtorta recept

Az Epres pezsgőtorta hozzávalói:
Epres pezsgőtorta

Hozzávalók:

Kevert tészta:

100 g lágyvaj vagy margarin
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tojás (közepes méretű)
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Piros krém:

1 tasak Dr. Oetker Zselatin
90 g porcukor
100 ml pezsgő
250 ml hideg tejszín

Világos krém:

1 tasak Dr. Oetker Zselatin
60 g porcukor
100 ml pezsgő
350 ml hideg tejszín

Díszítés:

500 g eper


Az Epres pezsgőtorta elkészítési módja:
Elkészítés: A lágyvajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Mindegyik tojást kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. A tésztát egy kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű, alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük, és elegyengetjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc Sütés után a tésztát egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk a tészta aljáról, és a tortalapot hagyjuk kihűlni. Ezután egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a sütőforma oldalát. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárukat és leveleiket eltávolítjuk. Néhány nagyobb epret szeletekre vágunk, és a tortakarika mentén körberakjuk vele a tortalapot. 150 g epret felkockázunk, és egyenletesen a tésztára szórjuk. A maradék epret pürésítjük, és belekeverjük a porcukrot. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. Ha a zselatin kezd megszilárdulni, először 2 evőkanál pürével elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék püréhez. A tejszínt kemény habbá verjük, és az epermasszához keverjük. A világos krémhez a pezsgőben elkeverjük a porcukrot, és a zselatint a tasakon látható leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. Először a piros krémet kenjük a tortára, majd ráhalmozzuk a világosat. Egy villával függőlegesen spirálformát írunk le a két rétegen keresztül, így szép márványos mintázatot kapunk. (A torta tetejét ne egyengessük el.) A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortakarikát eltávolítjuk az oldaláról. Tipp: A pezsgőt ízlés szerint helyettesíthetjük borral vagy szűrt világos szőlőlével is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres pezsgőtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook