Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos banántorta recept

Kókuszos banántorta recept

A Kókuszos banántorta hozzávalói:
26 cm átmérőjű csatos tortaformához

Kevés zsiradék
Sütőpapír

Piskótatészta:

100 g darabolt mogyoró
30 g lágyvaj vagy margarin
5 tojás (közepes méretű)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g liszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Rumos szirup:

100 ml víz
150 g cukor
100 ml rum

Puding:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Vanília ízű pudingpor 350 ml tej

Krém:

70 g porcukor
600 g hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Ezenkívül:

Fél üveg meggybefőtt (kb. 180 g)
3 evőkanál kókuszreszelék
3 banán
3 evőkanál sárgabarack lekvár
2 evőkanál víz


A Kókuszos banántorta elkészítési módja:
Előkészítés: A mogyorót egy teflonbevonatú serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni. Közben a vajat egy kis edényben felolvasztjuk, és kihűtjük. A sütőt előmelegítjük. A 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, és az alját sütőpapírral kibéleljük. Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel a legnagyobb fokozaton egy perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral elkevert cukrot állandó keverés mellett 1 perc alatt hozzáadjuk, és a masszát további 2 percet verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton keverve hozzáadjuk. Végül a mogyorót és a vajat is hozzáadjuk. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A formát a sütőben a rácsra helyezzük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3-as fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A tortaforma oldalát levesszük, és a kisült tésztát sütőpapírral beborított süteményrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a sütőforma alját, és a piskótát kihűtjük. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és vízszintesen kettévágjuk. A vizet a cukorral egy lábasban felforraljuk, és a rumot elkeverjük benne. A pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, de csak 350 ml tejjel, készítjük el. A meggybefőttet egy szűrőn lecsepegtetjük. A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni. A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a habfixálót, és a tejszínnel valamint a porcukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét csillag formájú kinyomóval ellátott nyomózsákba töltjük, és hideg helyre tesszük. Az alsó piskótalapot tálcára helyezzük, és a rumos szirup felével átitatjuk. A még meleg pudingot elsimítjuk rajta. Két banánt meghámozunk, karikákra vágjuk, és a meggy felével a pudingon egyenletesen elhelyezzük. A gyümölcsöt a tejszínes krém felével bevonjuk. Ráhelyezzük a másik piskótalapot. Óvatosan rányomjuk, és meglocsoljuk a maradék sziruppal. Rásimítjuk a megmaradt tejszínes krémet. A torta peremére a nyomózsákból tejszín-csillagokat nyomunk. A maradék banánt is felkarikázzuk, és a megmaradt meggyel együtt a torta közepét kidíszítjük. A lekvárt szitán áttörjük, vízzel felfőzzük, és egy sütőecsettel a gyümölcsre kenjük. A gyümölccsel be nem fedett részre rászórjuk a kókuszreszeléket. A tortát 2-3 órára hűtőbe helyezzük.

Tipp: A tortát már előző nap is elkészíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos banántorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook