Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették? fórum

Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
35. Kubiak
2014. máj. 23. 12:06

Chokito-Ronda és finom :)


Ne törődj vele az én süteményeim mindíg ugyanúgy néz ki mint a receptkönyvben a képen csak olyan mintha ráültem volna :)

34. gribedli*** (válaszként erre: 30. - 16028fb13a)
2014. máj. 23. 12:05
Ez jó:)
33. gribedli*** (válaszként erre: 25. - Szafaripók)
2014. máj. 23. 12:03
Igen, bíztam benne, mert már mindegyik receptet csináltam régebben, pl. a tészta szuper is lett, a krémek is önmagukban azok voltak. A neten az összes erről a tortáról található receptben ganache-krémet használtak(fele tejszín, fele étcsoki krém), de mivel ovisokról van szó, ez szerintem nekik túl erős lett volna, meg mit mondanak már az anyukák is, ezért csináltam vaníliásra. A ganache persze tuti megkeményedett volna és nem lett volna ez ami most, nem szivárgott volna egy percig sem.
2014. máj. 23. 12:03
Amúgy a tapasztalatom az, hogy bizonyos életkor alatt a gyerekeket pont nem érdekli, hogy hogy néz ki. Csak finom legyen!:) és már el is fogyott...:)))
31. IzaHold (válaszként erre: 28. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 12:03

Igen, és tutifinom, mert én ezt használom házifagyinak és isteni, és nem kell gép sem:):)

Drukkolok! Mikorra mész?:)

2014. máj. 23. 12:02
Nekem a kisfiam 3. szülinapjára oroszkrém-torta helyett "rosszkrémtortát" sikerült készítenem. Nekem is hígabb lett a krém, nem tudtam olyan helyes kis krémrózsákat nyomni a tetejére, de olyan finom volt, hogy aznap elfogyott, pedig nem nagy édességes a család.
29. IzaHold (válaszként erre: 22. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 12:00
Volt benne, nekem nem lett baja, mi is vittük, Úgyhogy még szállítani kellett, a helyszinen beraktam a hűtőbe, de rengeteget számított.
28. gribedli*** (válaszként erre: 21. - IzaHold)
2014. máj. 23. 12:00
És tényleg, a fagyi alap is ez, hát frankó! Előbb is eszembe juthatott volna, a fagyiban sem csapódik ki a tej. Azt hiszem, fél óra nekem is elég lesz, mínusz 20 fokos
27. reload (válaszként erre: 8. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:59

Lehet, hogy délutánig összeáll.


Szerintem ne aggódj, el fog fogyni!

26. körömvirág (válaszként erre: 13. - 9b10f3d7ff)
2014. máj. 23. 11:59
ez nagyon tuti ötlet :)
2014. máj. 23. 11:58

Na én ezért szoktam "próbasütést" csinálni olyan tortából, amit korábban még nem csináltam. De még így is 1 nappal előtte megcsinálom, mert nem vagyok cukrász, és előfordul, hogy valami nem sikerül. Sok múlik az alapanyagokon is...


Ha már "kész" van, sokat nem tudsz tenni, bízz a szerencsében... Ami kifolyik, kanalazd le onnan... De még van időd, reméljük, elég lesz!!

24. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 18. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:58
:)
2014. máj. 23. 11:58
*fagyaszd
22. gribedli*** (válaszként erre: 19. - IzaHold)
2014. máj. 23. 11:58
De neked kicsapódott? Tejes-tejszínes krém volt?
21. IzaHold (válaszként erre: 19. - IzaHold)
2014. máj. 23. 11:57
Nekem ananászkrémtortához kellett. A vaníliasodókrém+tejszínhab kombináció amúgy a házi vaníliafagyi receptje....:P Fagyazd le rendesen, és kész a parfétorta ;)
20. gribedli*** (válaszként erre: 15. - 7b353a6a0d)
2014. máj. 23. 11:56
Tényleg, zselatinom van is. Oké, legközelebb ezt fogom csinálni a biztonság kedvéért, legalább tutira megköt. Igen, már rákentem
19. IzaHold (válaszként erre: 16. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:55
Sajnos lehet, én is mentsük, ami menthető alapon csináltam. Te döntöd el, nekem kb 35 perc kellett. De ez tuti, hogy tortafüggő.
18. gribedli*** (válaszként erre: 13. - 9b10f3d7ff)
2014. máj. 23. 11:54

Köszi!:D


Nincs itthon babapiskóta, kitkatokkal van körbebástyázva és 2 szalagot is kötöttem, hogy összetartsa valahogy. Ja, és már szórtam kekszmorzsákat "akadálynak" ott, ahol szivárog, hátha megszívja...


Amúgy majd teszek róla képet esküszöm, jót fogtok szórakozni, mert tudjátok a hátteret (miért vannak a kekszmorzsák, miért van 2 szalag):D

17. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:53
Ha szivvel keszult, akkor fincsi lesz, no para! :)
16. gribedli*** (válaszként erre: 12. - IzaHold)
2014. máj. 23. 11:52
Attól félek, hogy a tej esetleg kicsapódik. A hűtő részben 4 fok van. Azért lehet, hogy egy pillanatra mégis beteszem.
2014. máj. 23. 11:52

A tejszín még dermedhet, ha nemrég csináltad a krémet.

Ha kicsit hígabb a tortakrém, mint amit szerettem volna, én szoktam beletenni kevés zselatin fixet, attól hamar összeáll. De értem, hogy Te rákented már a tortára.

2014. máj. 23. 11:50
Amugy meg a kiszivargo reszt tele lehet szorni szines cukorral, olyan lesz mint egy cukorlava :-)
2014. máj. 23. 11:49

Tegyél köré babapiskótát állítva, és kösd körbe egy szalaggal. Amíg leteszed szép marad az oldala, ha meg felvágjátok már mindegy....szerintem.

Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

12. IzaHold (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:48
Én is jártam így egyszer, betettem pár percre a fagyasztóba és sokkal jobb lett. Persze ne sokáig 10 percenként nézz rá, egy ujjal nyomd meg, ha megfogadod a tanácsom.:)
2014. máj. 23. 11:48
Es ha talalasig korbetekerned valamivel? Ha igy hutened lehet meg is allna a szivargas.
2014. máj. 23. 11:46
Ja, most a hűtőben dermesztem, de ki sem merem nyitni az ajtaját, hogy ellenőrizgessem...Elég lesz délután szembesülni vele. Találok egy pacnit
9. gribedli*** (válaszként erre: 7. - Andi6020)
2014. máj. 23. 11:44
Gyerekzsúros. De szembekötős játék az lehet, felőlem:D
8. gribedli*** (válaszként erre: 3. - Reload)
2014. máj. 23. 11:43

Na, ez az, színes cukor (vagyis Smarties) már eleve a torta része, de addig rá sem merem tenni, amíg a helyszínre nem viszem, mert félek, hogy a színe kiolvad és akkor még ennél is rosszabb lesz.


A torta egy Smarties-kitkat torta, de nutella helyett crema pasticcierá-val kevert crema chantillyvel kentem meg. Ezt úgy is hívják, hogy diplomatikus krém: egy tejből felfőzött vanília sodó vagy puding az első és a második az tejszínhab felverve+vanília. 2/3 1/3 arányban összekevertem a kettőt, ahogy a recept kérte de folyós lett. Nem értem miért? A tejszínhab kemény volt, a másik krém jó hideg és sűrű, a keverést óvatosan csináltam. Lehet, hogy normális is, hogy ilyen, csak nem számítottam rá. És a kitkatok között szivárog a krém.

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Gribedli***)
2014. máj. 23. 11:38

Roló le, függöny be, pár szál gyertya, hangulatvilágítás, szembekötés, meg hasonlók :)


Vagy mondd, hogy érdekes lett, de csudajó.

Ha finom, akkor azért mindegy, ha meg vacak, akkor azért. Természetesen értem és megértem a problémádat, de felesleges szétstresszelned magad :)

6. gribedli*** (válaszként erre: 5. - 4740439ec6)
2014. máj. 23. 11:38

Oh, ez annyira megnyugtató. Tényleg! Köszönöm:))))


Így már nem aggódom ennyire. A kiscsaj miatt aggódom egy kicsit, hogy tetszik-e majd, de remélem, hogy túléli...

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook