Endokrin ekcéma, mit lehet tenni? Segítsetek! (beszélgetés)
Szia!
Köszönöm szépen!! Én még várok a cseréve azért. Amikor a pici pöttyök jöttek ki (ha pontos akarok lenni, akkor két ici-pici folt) az még lehet, hogy az azelőtti volt mielőtt elkezdtem volna ez a kenőcsöt használni. Amikor megvettem, kenni kellett szteroidossal, mert pöttyös volt. Lehet, hogy nem szedte le teljesen és úgy hagytam abba, úgy kezdtem el kenni a lipobaseval. Amikor a derekán jöttek ki egy kicsit több, akkor én voltam a hibás. Véletlenül a régi gabi samponjával mostam meg a kis haját, és ugye össze-vissza pancsolt, így végigfolyt a kis hátán is a hab. Már aznap kijött rajta, bekentem a szteroidossal másnapra semmi sem látszott. Ha még egyszer kijön, akkor megpróbálom a másik kenőcsöt, amit azon az oldalon olvastam. Fürdető kenőcsöt használunk a kis bőrére, amit a bőrgyógyász írt fel. Az alaposan lemosom. De köszönöm az ötletet! :-) Megírom, ha lesz újabb fejlemény.
Nagyon jól csinálod!Ügyes vagy!Én is már a piros pöttyöket is bekenem szteroidossal,mert már az is nagyon kellemetlen érzés.Már érzésről felismerem.Odanézek és hát igen...pöttyös...:(
Ha a lipobase mellett is kijön,akkor még nem az a tökéletes neki.Ez csupán tapasztalat kérdése.Keress tovább én azt javaslom.De nagyon,nagyon klasszul vigyázol rá,így kell csinálni pontosan!:)
Az viszont nagyon jó hír,hogy csak extrém dolgok viselik meg.Fog ez alakulni még később,egész élhető és kezelhető lesz.:)
Tudod mi jutott még eszembe?Esetleg próbáld meg.Én amúgy a Johnoson's extra care-jével fürcsizek,csak az jó.De ha még azt sem mosom le rendesen a bőrömről,már nagyon száraz rögtön utána.Szóval lehet,hogy jobb lenne,ha a vize nem lenne habfürdős,vagy akármilyenes,hanem teljesen tiszta és jól lemosni a kis bőréről a tisztálkodószert.Bár lehet így teszel,de ez csak eszembejutott.
Szia!
Azóta folyamatosan használjuk a kenőcsöt. Naponta minimum egyszer bekenem vele az egész kis testét fürcsi után, de van, hogy naponta többször is. Azóta nem igazán jöttek ki a kiütései. Kétszer, nagyon kis mértékben. A bőre látványosan puhább, nem szárad úgy ki, mint korábban. A hátára viszonylag sokat szoktam kenni, a többi helyre kevesebbet. Amikor egy picit kijöttek a pöttyök, bekentem a szteroidossal, gyorsan levitte, közben meg ezzel a kenőccsel is kenegetem. Az a tapasztalatom, hogy a lipobase mellett is kijöhetnek a pöttyök, csak sokkal enyhébben, mint korábban. És abszolút nem szárad úgy a kis bőre, mint azelőtt. Lehet, hogy hosszabb távon, ha csak azzal kenném, az is levinné a kiütéseket, de én azért picit bekenem olyankor a szteroidossal is. Az pedig egyre valószínűbb, hogy a túlzott meleg és a túlzottan száraz bőr játszik/játszott nálunk közre a kiütések megjelenésében. Természetesen a gyógyszertári fürdetővel fürdetjük, a haját is azzal mossuk. Öblítőt nem használunk, helyette az ecetes öblítést használom. Hát meglátjuk, hogy hosszabb távon mi lesz.
Hát volt benne jó néhány újdonság, amit nem is tudtam. Sem az orvos sem a bőrgyógyász nem mondta, de még nem is említette.
Megírom, hogy mi az eredmény! :-)
Szia!
Vettem is!
Este el is kezdjük használni. A patikában is jó véleménnyel voltak róla. Olvastam néhány fórumot is, ott is dicsérték. Hát majd meglátjuk.
Majd írd meg,hogy használt-e.
"De lehet, hogy minden ok nélkül lesz száraz? "
Igen,ilyet én is tudok a kézfejemen produkálni.Most jobb időszak van,mert nyár van.De kikezdi hideg,eső,szél...ezek garantáltan piros pöttyöznek.Hideg évszakban még sima vizes kézmosás után is krémeznem kell minden alkalommal,különben kész.
Pedig az nagyon fontos lenne,ha kiderülne...
Én sem rajongok ezekért a krémekért,de ha már baj van,muszáj...Ugyanakkor én tudom,hogy mi váltja ki és igyekszem inkább megelőzni.
Próbáld meg kinyomozni mi lehet a gond.
Nálam egyszerűen csak eszméletlen könnyen kiszárad a bőröm és ha nem figyelek oda rá,akkor jön ki rajta.De néha már azonnal egyből a kis piros pöttyök beköszönnek,szóval mikor milyen passzban van...:S
Nálam a melegvíz még szappan vagy bármi tisztálkodó szer nélkül is azonnal kiszárítja.
Olyan krémek váltak be megelőzésre,ami kevert,tehát mind a víz,mind a zsírtartalmat visszaadja.Szóval nálam ez van.
De valóban az sokat segítene,ha kiderülne az oka.
A szteroidosak tényleg gyorsan leviszik. Csak olyat szeretnék helyette, amibe nincs. A doktornő szerint ki kell tapasztalni, hogy nálunk melyik válna be belőlük. Kaptam termékmintában babét, azt próbálom most. Meg kellene valami jó testápoló-féle, amivel rendszeresen kenhetem a kis bőrét, hogy ne száradjon ki. Mindig úgy kezdődik az egész.
Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy mi válthatja ki nála.
Szia!
Ezt nem ismerem. Ebben is van szteroid?
Szia!
Köszönöm szépen! Megyek és utána is nézek!
Szia!
Nem dobom ki hamar, szoktam nézni, a védőnőm is mondta.
Azt mondták, hogy vszínű, hogy ki fogja majd nőni.
Szia!
Én kiskorom óta ekcémában szenvedek, de hála az égnek 17 hónapos kisfiamnak semmi baja.
Viszont a terhességemkor nagyon szenvedtem , akkor találtam rá az Exema repair termékekre, ezeket gyerekek is hazsnálhatják, szteroid mentes készitméynek.
Valamint nemrég derült ki hogy a A Bioderma családból az ABC Derm Cold krem jó nekem!!!
Ezt kifejezetten újszülötteknek sé kisgyermekeknek csinálták.
Igaz én már enm vagyok az de mivel hazsnál használom:-)
Érdmes ezeket kipróbálnod!
És amennyire lehet kerüld a szteroidos krémet, mert hozzászokhat a szervezet.
Persze ha kell akkro hazsnáld!
Remélem sikerült segítenem egy picit!:-)
Ki ne dobd, csak mert lejárt a szav. ideje!
Muszáj nekik ezt a rövid időt ráírni, de attól még nem rossz. Ha megromlik, akkor elszíneződik, rózsaszínes lesz, esetleg megváltozik az állaga.
Én addig használom, amíg van, ez majd fél év.
A 11 év alatt egyszer romlott meg.
Hogy jó hírt is mondjak, nagy általánosságban az évek előrehaladtával jelentősen csökkennek a panaszok.
Szia!
Köszönöm! Ez jó ötlet! Nekem is számtalan alkalommal használt, kizárólag a homeopátia segített. Nem tudom, hogy erre mi a megfelelő homeopátiás szer.
Szia!
Akkor sorstársak vagyunk. Szegénykémet állandóan vinni kell az orvoshoz miatta. Mert ugye ezek a krémek 1 hónapig jók (lehet, hogy kicsivel tovább is). Tényleg gyorsan használ, de jó lenne már megtalálni a kiváltó okot.
Én csak egy valóban jó bőrgyógyászt tudok neked ajánlani, mint megoldás. Ha érdekel, írj nekem privát levelet!
Ezt így látatlanban senki sem fogja tudni megoldani Neked, és a legrosszabb, hogy rosszat is tehetsz, ha nem megfelelő tanácsokat fogadsz el!!!
Sziasztok!
Van egy lassan 14 hónapos kisfiam. Állandóan visszatérő kiütései voltak, elvittük a bőrgyógyászhoz, ahol endokrin ekcémát állapítottak meg nála. Kapott szteroidos krémet, meg nagyon érzékeny bőrre való fürdetőkrémet. Az lenne a gondunk, hogy a szteroidos krém nagyon szépen és gyorsan letisztítja a kis bőrét, de állandóan változó időközönként visszatér. Mindig a könyökhajlatban, a hátán és a derekán. Semmiféle öblítőt, folttisztítót stb. nem használok a ruháinál, teljesen külön mosom őket. Fürdetőt is csak a felírtat használjuk, samponként is azt. Ételek közül kizártunk sokat: tejtermékek, tojás stb. Most kellett volna visszamenni kontrollra, de közölték, hogy tele vannak, próbáljam meg a jövő héten. A gyerekorvos is írt fel más fajta fürdetőt, az sem jött be. Csak a szteroidos krém tisztítja le a bőrét. De mindig visszatér. Nem akarom azzal kenni állandóan. Mit csináljak? Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Meg lehet-e gyógyítani az ekcémát? Mivel?
- Milyen korban lehet leghamarabb elvinni a gyereket az endokrinológushoz?
- Mit lehet használni ekcémás bőrre, ami beválik és gyorsabban elmúlnak tőle a foltok?
- Ekcéma gyereknél, fura tünetekkel, mi lehet ez?
- Fogamzásgátló miatt lehet ekcémám?
- A háziorvostól lehet kérni beutalót endokrinológushoz?