Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Emberek között voltam a tömegben, de még mindig taszítanak!... fórum

Emberek között voltam a tömegben, de még mindig taszítanak!... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
53. boldogabban (válaszként erre: 41. - Judebyjude)
2025. szept. 22. 13:28
Ez egyébként azért van szerintem, mert kinevelődött belőlünk az előzékenység és az, hogy másokra tekintettel legyünk. Régen számított, hogy másra hogyan hat a léted, viselkedésed, ma már nem. Kivéve, ha valaki ennyire rááll másokra, mint a FI, mert akkor neki számít mindenki más viselkedése is.
52. boldogabban (válaszként erre: 43. - 55Judit)
2025. szept. 22. 13:26
Ez más eset, mert ez befolyással van rád. Amit a FI írt, az meg nincs.
51. Kacsahercegno (válaszként erre: 50. - PöttyösPanka)
2025. szept. 22. 11:32
Igen, meg hát az ilyenek miatt is mint a vallomástevő, aki feltételezem, hogy savanyú mogorva arccal bámul bele az emberek képébe, keresi, hogy kin/min puffoghat magában. Inkább megnézek a facebookon egy halom AI slop videót, vagy bármit ami feljön, csak ne az ilyen embert kelljen néznem 😅
50. PöttyösPanka (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
2025. szept. 22. 11:01
És pont az a normális, hogy az emberek a tömegközlekedésen úgy viselkednek, mintha ott sem lennének, ezért kibámulnak az ablakon vagy belemerülnek a telefonba. Ezzel oldják fel azt a feszültséget, amit az okoz, hogy sok idegen embert kénytelenek elviselni a magánszférájukban. Ugyanilyen szituációban egy busznyi emberszabású úgy vezetné le ezt a feszültséget, hogy harcolni kezdenek egymással. Még szerencse, hogy nekünk van alternatív megküzdési stratégiánk.
2025. szept. 22. 10:55
Én sem szeretem a tömeget.
48. michelle.r (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 22. 10:39
Ha a telefonját bámulja, hogy látod a tekintetét? 🫣
47. michelle.r (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 22. 10:37
Pont ma reggel sétáltam át a Margit hídon Budáról a pesti oldalra. Találkoztam néhány bringással, kutyasétáltatókkal, idősebbekkel, fiatalabbakkal. 5-6 futóval - egyiküket jól meg is bámultam, szerintem jócskán hatvan feletti, szőke, ápolt, szép frizurával, olyan csinos volt, hogy a harmincas nők megirigyelhetnék. Egy-két babakocsit toló emberrel. De eggyel sem, aki séta közben a telefonját babrálta. Merre jársz, hogy körülötted mindenki telefont nyomkod? 😜
46. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 20:38
Ne bamuld őket,én sem teszem,így nem is foglalkoztatnak.
45. 55Judit (válaszként erre: 44. - Judebyjude)
2025. szept. 21. 17:01
Valami oknál fogva ez nem történik meg. Mindig a normálisabbak szívnak miattuk.
44. judebyjude (válaszként erre: 42. - 55Judit)
2025. szept. 21. 16:59
Néha én az is azon gondolkodom, hogy ha 2 ilyen mentalitású egyén összütközik, vajon akkor legalább leesik neki, hogy rajta kívül más is van a világban? Szerintem nem...
43. 55Judit (válaszként erre: 39. - Boldogabban)
2025. szept. 21. 16:55
Nem lehet nem észrevenni azt hogy nem férsz el tőle a járdán. Hogy a kerékpárúton egymás mellett andalognak, nem lehet haladni, teljesen lelassítasz és mégkéred engedjen utat. Arra is felfigyelsz amikor kerékpározol és a gépjárművek leszorítanak az útról. A saját életeddel való foglalásba a nagyon hülyék figyelése életmentő lehet számodra.
42. 55Judit (válaszként erre: 41. - Judebyjude)
2025. szept. 21. 16:51
Mintha csak én írtam volna. Sokszor elcsodálkoztam már azon, ilyen észjárással hogy lehet életben maradni?
2025. szept. 21. 16:19

Engem inkább az zavar, hogy senki, vagyis igen elenyésző számú ember, néz arra amerre megy. Ha nem én térek ki az útjukból, konkrétan nekem jönnek. Egyikük sem zavartatja magát, hogy ha a 3 fő széles járdát ketten befoglalják és úgy jönnék szembe más nem fér el mellettük.

Nagyon kevés az, aki valamilyen szinten is odafigyel a másikra, és nem úgy közlekedik, mintha csak ő létezne a világban.

40. boldogabban (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 15:20
Saját életedben lévő emberekkel foglalkozz, nekik adj szeretetet, időt, odafigyelést. Mások élete nem a te ügyed.
39. boldogabban (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
2025. szept. 21. 15:19
Pontosan én is ezt gondoltam, mikor olvastam. Egészséges lelkű ember nem azt nézi más mit csinál, hanem a saját ügyeivel és saját boldogságának építésével foglalkozik. Feleslegesen nem kell idegelni magunkat, vadidegenek utcai viselkedésével, nem? Nincs elég gond a magánéletben, hogy kell még mások ügye is. Ennek nem vagyok híve.
38. 55Judit (válaszként erre: 37. - Görögtánc)
2025. szept. 21. 14:57
Tudom hogy működik a gyerek. Mellettem is felnőtt egy.
37. Görögtánc (válaszként erre: 35. - 55Judit)
2025. szept. 21. 14:03
Egy kisgyerekre nagyon nagy hatással van az hogy miként nevelik. Ha sok képernyőidő van neki engedélyezve akkor persze hogy rászokik. Nem azért bömböl a páréves gyerek a mobilért a tömegközlekedésen, mert annyira szüksége lenne rá hanem azért mert vszeg már rászoktatták a szülei.
36. 55Judit (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 13:06
Úgy, hogy csak érdekelt. Mert egyszerre a kettő nem lehetséges. Vagy taszít valaki jelenléte, vagy közömbös.
35. 55Judit (válaszként erre: 18. - Görögtánc)
2025. szept. 21. 13:05
Azt nem lehet mondani hogy az emberre kizárólag csak a neveltetése van hatással. A tulajdonságok heted íziglen öröklődnek mindkét szülői ágról, a környezetnek is van ránk hatása, és van bennünk jelentős egyéni vonás is.
34. c33a6b7aee (válaszként erre: 28. - Birebora)
2025. szept. 21. 13:03

Ezen én is meglepődtem. Lehet élni enélkül nyilván, az előttünk élőknek is ment. De vannak előnyei. Persze az sem mindegy mit néznek, mert például ahogy olvastam, a video megosztós oldalakkal van a gond főleg. Nem is az, hogy szubkultúra és értelmetlen tartalom, mert végül is a közösségi oldalak is inkább szórakoztató jellegűek. Én nem ellenzem, hogy az emberek szórakozzanak, miért ne, ha jól érzik magukat. De ezek a video megosztósok károsak egészségi szempontból. Tiktak, VK stb. Bemásolom ezt a részt. Én ezért is nem regisztráltam ezekre:

A TikTok algoritmusa a felhasználóval együtt fejlődik, folyamatosan elemzi és vizsgálja a viselkedésünket, hogy a lehető legtökéletesebb tartalmat és ezáltal szórakozást nyújtsa számunkra. Ennek az oka, hogy az agyunk jutalomforrásként tekint az újabb videókra, és egyszerűen nem tudunk betelni velük.

Itt tudtam meg azt is, hogy valaki felgyújtotta magát Magyarországon, mert a Tiktakon valami fogadást csinált. Nyilván ez egyszeri vagy néhai eset, de én más közösségi oldalak kapcsán ilyet nem olvastam sehol. Nem hiszem, hogy lenne hasonló példa.

33. c33a6b7aee (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 12:51
Le vagy ragadva a régmúltban, amikor csak újság volt és könyv. Most már ezek fent lehetnek az interneten is. Haladni kell a korral, de abban igazad van, hogy ne legyünk a rabjai.
32. 1021440b02 (válaszként erre: 26. - Komor)
2025. szept. 21. 12:50

"Bármiben is ártanak neked, bántanak téged? Azon kívül, hogy léteznek."

Buták. Nem elég? 🤷🏼‍♀️

31. 1021440b02 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 12:45
Honnan tudod, hogy milyen a tekintetük, ha lehajtott fejjel, a telefonjukat bámulva közlekednek? 🤔
30. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 12:07
Taszítanak, megrémülsz tőlük, de semlegesek...van itt némi ellentmondás!
29. Kacsahercegno (válaszként erre: 27. - Birebora)
2025. szept. 21. 12:02
Ezt a semerre nem nézést megcsinálják telefon nélkül is sajna, szerintem az emberek annyira elvannak a belső világukban, rohanás, munka, problémák, akármi, hogy fel sem tűnik, hogy lelépnek a forgalomba. Gyerekkel, babakocsival látok embereket hogy átfutnak a szirénázó mentő előtt, gondolom annyit látnak, hogy zöld van. Én szoktam menet közben telefonozni néha, sőt zenét is hallgatok sokszor, de még soha nem léptem ki mozgó jármű elé. Egyszer ütöttek el majdnem, akkor egy egyirányú utcába magabiztodan bekanyarodott valaki a rossz irányból. De a biciklisek miatt mostmár amúgyis az egyirányúban is mindenfelé kell nézni. :D Nem lépek le azonnal, ha zöldre vált, főleg, ha a telefonomat néztem előtte, akkor előbb körbenézek és utána indulok el. De sokan telefon nélkül is csak azt látják hogy jön a busz és körülnézés nélkül futnak át a piroson... Fontosabb lett a munkába, meg akárhová rohanás, mint a testi épségünk.
28. birebora (válaszként erre: 8. - C33a6b7aee)
2025. szept. 21. 11:57
Pár éve olvastam egy cikket. Fiatalokat kérdeztek mi lenne ha elvennék a telefonját és nem nyomkodhatna többet. Volt aki azt válaszolta, hogy inkább vágják le az egyik kezét. Volt még pár megrökönyödtető válasz de ezt nem felejtettem el úgy ledöbbentem.
2025. szept. 21. 11:53

A minap jöttem hazafelé autóval. A zebra előtt lassítottam, megálltam. 8 kínai fiatalember ment át úgy a zebrán, hogy körül sem néztek. Lehorgasztott fejjel nyomkodták, nézték a telefonjukat. 8-ból 7. Gondolom a maradék egy szólt nekik, hogy mehetnek mert megálltam és szabad az úttest. Még szóltam is a férjemnek, hogy látod ezt?! Agyrém!

Aztán az is általános, hogy fiatalok randiznak és ülnek a cola, hamburger felett és nyomkodnak. Nem beszélnek, egymásra sem néznek. De olyat is láttam, hogy egymásnak háttal voltak és támasztották egymás hátát.

26. komor
2025. szept. 21. 11:48

Akkor nem a balhézó, hangoskodó, ordibáló, lejmoló, sorelőző, pimaszkodó, erőszakoskodó emberekkel van bajod, hanem csak a mobilját csendben néző emberekkel.

Bármiben is ártanak neked, bántanak téged? Azon kívül, hogy léteznek.

25. fenevigye (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 21. 11:43
Te nagyon érdekes helyeken járhatsz. Röviden, velem ez még nem fordult elő soha az életben. Persze, nem Budapesten járok. Pl, nálam is van telefon, de legtöbbször be sem kapcsolom. Persze azért is, mert ki-be kapcsolgat a mozgástól.
2025. szept. 21. 11:29

Csak egy budapesti látkép egy gyönyörű szép napon!

Tedd el a telefonodat és nézz körül, ha nem látod!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook