Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb? fórum

Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb? (tudásbázis)

1 2
2009. jún. 22. 20:46

meg is feledkeztem az újabb helyzetjelentésről :)

szóval péntek, ortopédia, beutaló rtg-re.

sajka összeforrni elfelejt, így még 4 hét rögzítőben. hála égnek ez már tépőzáras, leszedős, ha zavarós :)

amúgy hüvelykujjamat mozgatni fáj, ha nincs rajtam a sín, csukló fáj, nem mellesleg mozgástere igencsak beszűkült... de gondolom azért ez majd javulni fog.

27. youlcsi (válaszként erre: 25. - 546185aeac)
2009. jún. 18. 12:19
nekem senki még csak meg sem említette az ambulancián a műanyagot. pedig beleestem abba a 35°C-os kánikulai hétbe is... hála az égnek, azért általában elviselhető idő vaol :)
26. youlcsi (válaszként erre: 24. - Cusi)
2009. jún. 18. 12:15

no, ma reggel lekönyörögtem a gipszemet :)

holnap reggel megyek az ortopédiára, utána rtg.

de nem lesz itt műtét :)

2009. jún. 18. 11:58
helló. nekem 3 hétig volt a lábam térdig gipszben(normálisban), majd varratszedés után 3 hónapig műanyagban. Azt mondta a doki, lehet műanyag gipszem, ha kifizetem. Kifizettem, nem bántam meg..jóval könnyebb a másiknál, észre sem vettem, hogy a lábamon van...bár viszketett alatta, mint a másik...én azt mondom, tetessél fel rendes gipszet, és mivel jön a kánikula, úgyis lecserélik ingyen műanyagra. tavaly is volt ilyen akció, sztem idén is lesz. Nekem viszont szívás volt, mert télen volt gipszem..
24. cusi
2009. jún. 18. 11:47

Ez valóban érdekes volt!

Írd meg,hogy mi történt!

2009. jún. 17. 22:06

hali!

gondoltam, holnap átmegyek traumára, és kisírom a gipszlevételt.

volt ma egy érdekes beszélgetésem az ov. főorvossal. a liftnél futottunk össze, ő rámnézett, és:

o: mikor tört el a sajka?

y: 6 hete

o: ki látta?

y: H főorvos úr

o: mikor műtik?

y: nem műtik

o: csak azt hiszi...

y: tudom. nem érek rá ilyenekre.

o: pedig akkor csak romlani fog idővel.

no, szóval jól be lettem sz@ratva :(

22. cusi (válaszként erre: 19. - Youlcsi)
2009. jún. 15. 21:07

Akkor kitartást!

Múlthéten pénteken elkezdtem a gyógytornát! Elég jól ment,de még messze az alagút vége!

2009. jún. 14. 16:53
Jobbulást.
20. youlcsi (válaszként erre: 18. - Cusi)
2009. jún. 14. 16:38
ja, igen. néha még most is fáj. de ezt a pár napot már fél lábbal is kibírom :)
2009. jún. 14. 16:37

most már vágom a centit :)

még 5 nap...

18. cusi (válaszként erre: 17. - Youlcsi)
2009. jún. 7. 13:58

Szia!

Még nem voltam gyógytornán. Meg kell várni,hogy begyógyuljon a sebem,ahol a drótot vették ki! Csak ezután jöhet a gyógytorna.

Állítólag a torna kb.3 hét lesz,persze szerintem az attól is függ,hogy mennyire leszek "ügyi"!

Néha még most is szokott fájni a csuklóm,de már nem annyira,mint korábban! Már nagyon nehezen viselem!!!!!!!!!!!! Gondolom te is?

Szia

17. youlcsi (válaszként erre: 16. - Cusi)
2009. jún. 6. 19:23

szia!

7 hét??? gyógytorna vagy hasonló kellett?

velem egyenlőre annyi új dolog van, hogy az új gipsz (a hossza miatt) nehezebb, így 2 nap alatt izomlázam lett. de legalább erősödik a bicepszem :)

igen, gödör alja... felfelé van csak onnan, csak sokszor nehéz...

jobbulást a kezednek! remélem, most már gyorsan rendbe jössz :Đ

16. cusi (válaszként erre: 15. - Youlcsi)
2009. jún. 5. 22:00

Ez sajnos így van!

Nekem kb.a 7 hét után nem fájt a csuklóm!

Kedden túlestem a drótkivételen. Még jó,hogy altatást kértem,mert mikor felébredtem piszkos módra fájt! Most így péntek felé kezdek magamhoz térni! A baj az,hogy vissza kellett térnem az egykezes ténykedésekhez./pedig már olyan jól ment minden!/ A varrat is feszít,szóval nem jóóóóóóóóóó!

De azt mondják,a gödör aljáról már csak felfelé lehet menni! Ezzel vigasztaljuk magunkat!

Írj majd,ha van újabb fejlemény!

2009. jún. 5. 10:18

no, ma ismét túlestem egy gipszcserén. maradt a hagyományos.

sajnos a doki úgy ítélte meg, hogy nagyon tudtam mozgatni a kezem (pedig mi erőfeszítésembe került, hogy eljussak odáig :)) így még hosszabb gipszet gaptam. most már konkrétan a könyökömig ér :)

azt viszont nem gondoltam volna, hogy amikor leveszik a gipszet (annyira vártam már, hogy végre kezet moshassak :Đ) és nincs ami tartsa a csuklóm, rögtön újra fájni kezd.

2009. jún. 5. 05:19
A műanyag sokkal könnyebb, de úgy hallottam fizetni kell érte.
13. youlcsi (válaszként erre: 11. - Cusi)
2009. jún. 3. 10:25
no, erre a szőrösödésre én is kíváncsi leszek... már most azon gondolkodom, hogy kellene szerezni vmi szőkítő krémet, csak addig, amíg a nyári nap szépen kiszívja, illetve "kikopik" :)
2009. jún. 1. 07:06
A gyerekem 5 éves, neki nem ajánlotta a műanyagot a doki. Kifejezetten ellenkezett, amikor rákérdeztem.
11. cusi
2009. máj. 31. 23:31

Nekem az 5. héten vették le a gipszet végérvényesen.

Kicsit elhültem,mivel az 5 hét alatt olyan szőrszálak nőttek ki,melyek a törés előtt nem is tudtam,hogy léteztek! Most eléggé hülyén nézek ki.A bal kezemen pár szál, a jobbon meg ........

Szerinted ha elkezdem gyantáztatni,akkor az eltünteti,s visszaáll az eredeti állapot? Vagy majd később "kopik" a használattól?

Kíváncsi vagyok,hogy neked milyen lesz a gipsz alatt pár hét múlva. Megírod majd?

Jobbulást neked is!

10. youlcsi (válaszként erre: 9. - Cusi)
2009. máj. 31. 21:19

köszönöm :)

egyenlőre el sem jutottam odáig, hogy egyáltalán új gipszet kapjak. egy hete kellett volna lecserélni, de a doki megforgatta, megrángatta, és közölte, hogy ez tök szuper úgy ahogy van, majd jövő héten kedden gipszcsere. de hogy valójában mikor, azt nem tudom, mert kedden nem tudok elmenni hozzá. azt meg nem tudom, hogy másik napokon hogy rendel. de majd nyomozok :)

drótoztak? akkor az csúnya törés lehetett... meg hát ha jobb kezed (gondolom, jobbkezes vagy, ha ezt így kiemelted) akkor érthető, hogy olyan rögzítés kellett, ami mellett azért tudod használni.

nekem bal csukló, és most már így a 3. hét végére teljesen jól boldogulok vele. igaz, ahol kényelmetlen volt, ott már szétszdtem, kitördeltem, lebontottam... szóval lassan teljesen használható mindenre a kezem :)

csak nem viszketne ilyen rohadtul :)

9. cusi
2009. máj. 31. 20:47

Szia!

Nekem 2 hét után rakták fel a müanyag gipszet.Megkérdezték,hogy melyiket szeretném.Ára 2500.- volt,helyben fizettem.Ezután 3 hétig volt rajtam,aztán levették,s nem kellett után semmit sem feltenni.Sokkal kényelmesebb volt!

Amúgy én a jobb csuklómat törtem el.

Azóta férjecském,anyukámék segítenek./gyerekfürösztés,takarítás,..../

Viszont hajat egyedül mostam.

Nekem még 2 tüződrótot is tettek bele,amit jún-án fognak kivenni.

Jobbulást neked!

2009. máj. 19. 15:00

a dolog megoldódott.

sima gipszem van.

a műanyag drága lett volna, hiszen többször akarják cserélni. hogy minek?

és különben is: élvezem, hogy a zember mosogat :Đ

7. youlcsi (válaszként erre: 6. - Panka1980)
2009. máj. 12. 09:34

köszi.

még kérdés:

a fizetés hogy működik?

kérem a műanyagot, az ambulancián számlát kapok róla, és a kórház pénztárában befizetem? vagy helyben, rögtön perkálok? (csak azért kérdem, hogy hogy késuüljek teli pénztárcával?)

mi a gipszes cég neve?

6. Panka1980 (válaszként erre: 5. - Youlcsi)
2009. máj. 12. 09:27

10.000 Ft volt neki az egész lábra tavaly.

MI a győri kórházban voltunk, ott a gipszelő a műanyag gipszes cég képviselője is volt. Szerintem ott biztosan tud valaki segíteni a kérdéseidben.

5. youlcsi (válaszként erre: 4. - Panka1980)
2009. máj. 12. 08:27

elsősorban nekem azért kellene, mert csak nem várhatom el a zembertől, hogy 6 hétig (vagy ki tudja meddig?) ő mosson, mosogasson, stb.

a fürdés még oké, de pl hajatmosni is gáz 1 kézzel.

és kb milyen árban van ez?

4. Panka1980 (válaszként erre: 3. - Youlcsi)
2009. máj. 12. 08:23

Szia!

A kislányomnak volt tavaly sípcsonttörése. Combhajlattól a lábujjáig érő gipsze volt. Mi igazából azért vettük meg neki a műanyag gipszet, mert a sima gipsz 3 kg lett volna, a műanyag pedig 5 dkg. Egy 4 éves gyereknek... Nem beszélve arról, hogy rózsaszínben is volt :-)

Igen ez alatt is van géz, vatta. Én nem mertem vele megfürdetni, féltem, h nem szárad ki rendesen, és kikészíti a kis bőrét. De ismerős azt mondta, ő simán strandolt is vele, megszáradt teljesen. Amúgy ugyanolyan gézlap, mint amikor simán gipszelnek, de tényleg nagyon keményre, "műanyagosra" szárad meg.

2009. máj. 12. 07:59

köszi.

hogy megy vele a fürdés?

mert az oké, hogy a műanyag vízálló, de gondolom az alatt is van vatta, aminek azért vsz nem tesz jót, ha elázik...

2009. máj. 12. 07:57
Annyiból jobb, hogy nem koszolódik. Nekem a bokatörésemnél volt műanyag, mikor is elég hosszú ideig volt rajtam.
2009. máj. 12. 07:55

Sziasztok!

eltört a csuklóm. ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e.

kíváncsi volnék a véleményekre pro és kontra.

köszi

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook