Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Első gyökérkezelés után mi a további teendő a foggal? fórum

Első gyökérkezelés után mi a további teendő a foggal? (beszélgetős fórum)


27. Dare
okt. 26. 19:13

JELENTEEM túlélteeem. Újra lenyúlt azzal tűvel, hogy van-e maradék ideg, de nem éreztem semmit, tehát ideiglenes tömést kaptam, jövőhéten pedig véglegest, ha minden jól megy...

Mindenkinek NAGYON DE NAGYON KÖSZÖNÖM a bíztató szavakat és a pozitív hozzáállást! A téma nyitva marad! Jövőhéten, még írok. :)))

26. libikóka (válaszként erre: 25. - Libikóka)
okt. 26. 18:48
Mizu?Még életben? Remélem jól vagy.
25. libikóka (válaszként erre: 24. - Dare)
okt. 26. 12:00
Izgulok érted:))Bár sz.tem nem lesz olyan rossz.Kitartás:))NO para:))
24. Dare
okt. 26. 11:54
Letelt az egy hét. Késő délután megyek vissza. Este írok, ha lesz energiám! Köszi mindenkinek a hozzászólásokat! Szorítsatok! 🍀🍀🍀😚
23. Csillagszem38 (válaszként erre: 22. - Dare)
okt. 23. 07:56
Kitartás! 🍀🍀🍀
22. Dare
okt. 22. 20:03
Igazatok lehet, lesz ami lesz, túlélem!! ÉS ÜNNEPÉLYESEN MEGFOGADOM, HOGY GYAKRABBAN JÁROK MAJD KONTROLLRA. Bár, ennek a gyökérkezelt fognak kívűlről semmi látható baja nem volt! Ez a durva..
21. Balkáni kobra (válaszként erre: 18. - Dare)
okt. 22. 19:49

Legutóbb én is úgy mentem el a fogászatra, hogy előtte majdnem enni adtam a gatyámnak. Két helyen lyukas fogam harmadik helyen is kilyukadt. Én már magam előtt láttam, hogy tuti húzni fogják, de legjobb esetben is egy gyökérkezelés vár rám. Majd beültem a székbe, megnézte a doktornő és azt mondta olyan kicsi ez a lyuk, hogy simán betömi, még érzéstelenítőt sem adott.

Nem kell előre spannolnod magad. Ha fáj,szólsz az orvosnak, ő pedig úgyis tudja mit csináljon.

20. libikóka (válaszként erre: 18. - Dare)
okt. 22. 19:13
Akkor most 1 szellemmel dumcsizunk??:DDBátorság :))
19. tumbo2 (válaszként erre: 18. - Dare)
okt. 22. 18:56
másnak meg sem kottyant.szóval sok szerencsét.nem kell félni,mondtam a mellettem ülő kis cigánylánynak,mikor a bennmaradt gyökeret vették ki.közben majd összecsináltam magam.
18. Dare
okt. 22. 18:41
Nagyon félek megmondom őszintén...most mire számíthatok vajon? :/ Újra meghalok...?
17. tumbo2 (válaszként erre: 14. - Dare)
okt. 21. 20:34
hát az volt,egy kalap pénzért.
16. VendrinerPiroska (válaszként erre: 11. - Dare)
okt. 21. 20:14

Nekem már többször gyökérkezeltek. Ha fájt, akkor vagy nem oda szúrt, ahova kellene, vagy nem várta meg, hogy megfelelően hasson. Az enyém előre szólt, hogy jelezzek, ha érzem, és akkor ad még fájdalomcsillapítót, pedig az egyik nem is volt gyulladt. A gyökércsúcs körül is kialakulhat gyulladás, ami miatt érzed, ha dolgoznak a fogadban, még akkor is, ha maga az idegeltávolítás a fogból nem fáj. Tehát a fogat körülvevő íny gyulladása miatt is szükséges az érzéstelenítés.

Azt, hogy maradt-e benne ideg, azt nem azzal ellenőrzi az épeszű fogorvos, hogy vergődik-e a páciens a fájdalomtól a székben. Igazándiból egy jól felszerelt fogorvosi rendelőben van már röntgen, és azon nézi meg, hogy a műszerrel sikerült-e lejutni teljesen a gyökércsúcsig.

A székben ugrándozó beteg általában zavarja a fogorvost a munkában, legalábbis az én fogorvosaim jobban szerettek békében dolgozni. Tehát nem értem, hogy miért szadizik veled, főleg, hogy te fizetsz érte. Szerintem szólj, hogy kérsz fájdalom csillapítót, mert az általad leírtak szerint a fogorvosod maga sem tudja, hogy meddig jutott el a tágításban és tisztításban, tehát nem lehet kizárni, hogy lesz még benne ideg, esetleg gyulladás a gyökércsúcsnál, a következő alkalommal.

15. Csillagszem38 (válaszként erre: 11. - Dare)
okt. 21. 20:03

Én ot évig nem mertem anno visszamenni egy ilyen eset utan

Megmondod h kérsz érzéstelenítőt és ha nem ad elmesz, ennyi.

14. Dare (válaszként erre: 13. - Tumbo2)
okt. 21. 19:48
Jézusooom 😦😫 Kegyetlen..
13. tumbo2 (válaszként erre: 11. - Dare)
okt. 21. 17:22
ketten fogták a fejem,mert a fájdalomcsillapító a gyulladás miatt nem hatott,mondom,csak húzzák ki,mert megőrülök.a gyökér benne maradt,
12. libikóka (válaszként erre: 11. - Dare)
okt. 21. 17:02
Most már csak egyszer kell:)KIbírod,,bár ilyen fújkálós izét(lidokain?)adhatna ,az tompíthat legalább.
11. Dare (válaszként erre: 9. - Bichi)
okt. 21. 16:52
Pedig maszek fogorvoshoz járok, a tb-n kívül is fizetek amennyit kér... Ezzel nem volna probléma. De én ezt kínzásnak találom és ha már fizetek pluszban, alap lenne, hogy fájdalommentes legyen egy ilyen beavatkozás. Sok mindent csináltak az én fogaimmal is már sajnos, öröklötten romlékonyak, de ilyen mértékű fájdalmat nem éreztem még soha.
10. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
okt. 21. 14:47
inkább ne legyen egy fogam sem,amennyit szenvedtem egy jó hírű fogásznál.aztán az sztk-ban vágták föl az ínyem,szedték ki a benne hagyott gyökeret.akkorra már olyan volt a fejem,mint egy cipó.
9. Bichi (válaszként erre: 7. - Dare)
okt. 21. 14:34
Fura, mert nem bökdöséssel szokták ellenőrizni, hanem röntgennel, hogy minden rendben van-e. Egy gyökérkezelésnek semennyire nem kéne fájnia...
8. Balkáni kobra (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 11:25

Valószínűleg túl korán kezdte a kezelést, ezért érezhettél fájdalmat. El kell keserítselek másodjára is még használni fogja ezeket az inkvizíciós eszközöket, de akkor már elvileg nem szabad, hogy fájdalmat érezz.

Nekem két fogam gyökérkezelt és az érzéstelenítő hatásának elmúltával, ha ezek a fogak pár napig, összekoccantak egy másikkal, bizony éreztem fájdalmat. De aztán elmúlt a fájdalom a két fogam pedig még majd 30 és 20 év után is a helyükön vannak ( kop-kop-kop)

Illetve, mikor csinálta a gyökértömést, akkor is éreztem a fájdalmat, amit jeleztem is az orvosnak. Megnyugtatott, hogy természetes, ez azt jelenti van még élet a fogban.

Szóval nyugi, neked is minden rendben lesz.

7. Dare
okt. 21. 11:06

Köszönöm a hozzászólásokat! Én úgy tudom nem volt gyulladt a fog. Nem is fájt az ideiglenes töméssel. De azt mikor kiszedte, annyit mondott baj van..

De Istenemre mondom, éreztem minden rántást. Köszönöm az őszinteséget is, bízom benne, hogy jól kiszedte első alkalommal, mert mikor utoljára túrt le, már nem volt fájdalom...

Ez az utolsó mentsváram. Nagyon félek így vissza menni..

6. LionQueen🦁 (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 10:36

Megpiszkálja, de mivel már kitépte az idegeket nem fogsz érezni semmit. Én az elsőnél sem éreztem, de ott rendesen elérzéstelenített, 2 szurit is kaptam.

Be volt gyulladva a fogad?

5. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 07:50
Bárhogy is lesz, arra gondolj hogy akár 20 évig is megmentheti a fogadat.
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 06:45

Van nekem is gy.kezelt,,de nekem még soha nem mondta a doki hogy nem kapok,és elsőre is rendbe vágta.

Reménykedj hogy ok legyen,bár ha kicsit belepiszkál és fáj akkor szerintem kérj ,míg befejezi.Vagy kapaszkodj.Drukkolok:))

3. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 06:36

Uhh nagyon sajnálom, embertelen fájdalom tud lenni az biztos, ha be van gyulladva és nem adott elég érzéstelenítőt v nem várt eelg ideig h hasson....


Következőre elvileg már csak tisztítja és fedotomest tesz bele. Hat nem tudom, én kérnék erre is szurit...

2. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Dare)
okt. 21. 06:21

Több fogam is gyökérkezelve van, de az első sem fájt soha, hisz le lett érzéstelenítve .

Nem várt eleget? Vagy keveset adott?

Előre szólok, ha nem ölte ki az összes ideget akkor be fogsz kakálni a következő kezelésnél !

1. Dare
okt. 20. 22:58

Tegnap voltam életem első gyökérkezelésén. Az érzéstelenítő ellenére, azt hittem a székben halok meg, mikor a dr.nő lenyúlt azokkal a spirálszerű tűkkel. A 4.-ik tekerésnél/rántásnál nem éreztem egyáltalán semmit, ez némi megnyugvásra adott okot, ám azt mondta, legközelebb már nem kapok érzéstelenítőt. Gondolom azért, hogy érezzem és az által jelezzem, ha esetleg maradt még ideg a fogban. Kérdésem a következő;

- Ugyanúgy "megpiszkálja" a fogam?

- Ha igen, mennyire számíthatok ugyanakkora intenzítású fájdalomra, mint az 1. alkalommal? Ugyanis az nagyon fájt...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook