Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Elköltözés a szülőktől fórum

Elköltözés a szülőktől (beszélgetés)

1 2 3 4
32. c73db520ef (válaszként erre: 31. - Magdalénia)
2016. szept. 14. 16:21
Tokeletesen elegans megoldas lenne!
31. Magdalénia (válaszként erre: 29. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:55

Te tudod. :)

Nem vagyok férfi, de ha az lennék, biztosan kézenfognálak és úgy jelenteném be a szüleidnek, hogy szeretem a lányukat és viszem akkor is, ha nem adják. :)))

Ez így volna számodra is egyenes megoldás a férfi részéről, hiszen ez már egy felelősségvállalás is.

30. Magdalénia (válaszként erre: 28. - Magdalénia)
2016. szept. 14. 15:47

...és nem kell mindent visszamondanod, amit a te füleidnek szánnak a szüleid. Sem az öcséd barátnőjének, sem a te választottadnak, vagy a családjának. Azzal nem az apukádat bántod, hanem azt, akinek mondod.

Tehát nem apukádat járatod le, mert az neki édesmindegy, később viszont visszaüthet rád.

29. marika007 (válaszként erre: 28. - Magdalénia)
2016. szept. 14. 15:41

De igen,együtt nézegettünk házat. :)

Talán 5 évvel ezelőtt hoztam haza egy barátomat. Nem kellett volna azt sem.

Azóta csak romlott a helyzet és már mást sem mutattam be.

Mindegy mi lesz a kapcsolatból,előbb vagy utóbb amúgy is ki kéne repülnöm a családi fészekből. Ez az élet rendje.

Ha meg zátonyra fut a jelenlegi (de nagyon nem szeretnénk) akkor meg ha már egyszer megléptem,soha többet nem is jönnék vissza! Ennél még az utca is jobb!

28. Magdalénia (válaszként erre: 1. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:34

Egy éve komoly kapcsolatban vagytok és ő vett egy házat. Hmm!

Nem együtt terveztetek, nézegettétek a házakat?!

Miért nem vesz feleségül, ha annyira szeretitek egymást? 25 és 34 évesen már lehet komolyan tervezni.

Az is fura, hogy nem ismerik szüleid személyesen a férfit.

Miért nem álltok együtt a szüleitek elé?! Biztosan nagyobb bizalom lenne iránta, ha kiáll melletted. Ezt nem egyedül kellene megoldanod.

Hozzáköltözhetsz, ha akarsz, Te tudod mennyire stabil az érzelmetek, de az is benne van a pakliban, hogy pár hét, vagy hónap múlva újra otthon kötsz ki, vagy albérletben, mert szégyellsz majd hazaköltözni.

Ezért érdemes megfontolni, hogy milyen körülmények között költözöl el a szüleidtől.

Magad mögött ne égesd fel az utat, csak ha 100 %-ig biztos vagy az előtted lévőben.

2016. szept. 14. 15:31
Ez így korrekt szerintem.
26. marika007 (válaszként erre: 25. - Csikil4ny)
2016. szept. 14. 15:26

Párom leszögezett mindent!

Ő vette a házat,ő vesz mindent,kikérdezi a véleményemet,megkérdezi milyen konyhát szeretnék,fürdőt,nappalit,halót,...

Nem kell semmibe sem adnom pénzt! Ha viszont odaköltözök én is fizetem a részemet. Víz,villany,kaja,..

2016. szept. 14. 15:22
25 éves vagy, dönthetsz úgy ahogy neked tetszik. A szülők nem akadályozhatják meg, hogy elköltözz. Viszont amire figyelj: a pénzed más lakásába ne fektesd, csak házasság után, mert lehet, hogy egy szál ruhában keveredsz az utcára.
24. Specially (válaszként erre: 1. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:19

Nálunk sem jó soha senki ezen én már atléptem neked is ezt kell tenned.Az a lényeg te ismered a parod és jól megvagytok.Válaszd inkább őt,apukád majd hozzászokik lehet fél év múlva de az az ő baja.Latogasd meg őket és ne vedd magadra amiket mond.

Elkoltozhetsz fokozatosan is mindig vigyél cuccokat és aludj ott egyre többet. Két hét és már ott is laksz:)

23. 31bc25d879 (válaszként erre: 20. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:18

Akkor is vagy éppen azért! Lépj te! Ott elmondhatja jó apád, hogy mi baja, mi nyomja a lelkét.

Két lehetőség van:

1.) kibeszélitek, mindenki megnyugszik apádnak megjön a jobbik esze és minden jó ha jó a vége.

2.) veszekedésbe, sértegetésbe torkollik, akkor meg emelt fővel távoztok, te a motyóddal, te megpróbáltad. Aztán majd néha hazajársz vagy felhívod őket telón.

3.) ha nem fogadják, azt mondják ne mutasd be, nem kíváncsiak rá, annak is jelzés értéke van, ekkor érvénybe lép a 2. pont.

Ennyit tennék, de ezt megtenném.

Sok sikert és írd majd meg, hogy alakultak a dolgok.

2016. szept. 14. 15:18
El nem tudom képzelni, hogy lehet olyan embereket sértegetni, akiket nem ismer az ember. Egyetértek az előttem szólókkal. Ha boldog akarsz lenni, mély levegő, és leülni apukáddal. Én mondjuk kerek perec közölném, hogy elköltözöm, de szívesen bemutatom a párom, ha szeretnék egyáltalán megismerni. Ha nem, így jártak. Az is jó ötlet volt itt valakitől, hogy költözés után pár nappal beállítani, mintha semmi nem történt volna. Hátha leesik a tantusz apukádnak, hogy nem irányíthat élete végéig egy 25 éves felnőtt nőt!
2016. szept. 14. 15:16

Ők akkor boldogok,amikor egész nap a szobában rohadok és nem megyek sehova!

Mint a jó kislányok!

Egy kis apróság.

Volt már vesekövem,volt véres a vizeletem és a székletem is (nem egyszer) voltam depressziós kapcsolat miatt,szedtem nyugtatót,vagdostam magam. Volt,hogy táppénzen voltam tüdőgyulladás gyanúja miatt és bement anyukám a munkahelyemre vásárolni és megkérdezte a munkatársamat,hogy "Hát a lány talán szabadságon van?"

A párom 120km-re dolgozott épp reggel 9kor és ott hagyta a munkát,csak h el tudjon vinni orvoshoz,ő vitt a kórházba röntgenre majd vissza az orvoshoz!

Pár hónapja testvéremnek volt fog műtétje és közölték vele,hogy oldja meg az oda és vissza utat mert ők nem érnek rá. (van jogsija de nem vezethetett a műtét miatt)

20. marika007 (válaszként erre: 18. - 31bc25d879)
2016. szept. 14. 15:05

Még a könnyem is kijött.

Leírtam,szidják a szüleit is,az öccsét is.

Én így nem akarom! Párom kérdezte a szüleitől,hogy volt e valami probléma a 2 család között annó... de semmi! Azt mondták neki a szülei,hogy még soha sem beszélgettek velük egy szót sem!

...és így szidják az egész családot!

19. 31bc25d879 (válaszként erre: 15. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:04

Jó, hát bocs, apád egy pszichopata:)

Anyád, hogy bírja mellette?

Máriaanyám! Már rég fejbevágtam volna a sodrófával, hogy észhez térjen. El fog marni maga mellől mindenkit.

18. 31bc25d879 (válaszként erre: 14. - Marika007)
2016. szept. 14. 15:01

Ja, ha nem akarod bemutatni az baj! Ha nem ismerném a lányom barátját akivel 1 éve együtt van, legalább ellennék keseredve, de leginkább "gyanút fognék", hogy vajh miértisnem ismerhetem meg?

Gondolkozz! Azért ez sem normális, lásd be.

Én megakarnám ismerni a párom szüleit. legalább lenne alkalom, hogy kibeszéljük a vélt vagy valós sérelmeket, amiért apukád be van rosszulva.

Állj eléjük, hogy: anya, apa, vasárnap ebéd után feljön a jóska és mindenki mondja el mi a fészkes fene baja van. Ha tiltakoznak, te megpróbáltad és már csomagolhatsz is.

Én ezt az esélyt megadnám mindenki számára. Aztán ha borul a bili, borul, legalább mindenki tisztán lát. Ennél szarabb, ahogy látom már úgysem lehet.

2016. szept. 14. 15:01
Gondolkodtam már azon is,hogy szép lassan elkezdtek odapakolni a lakásban,mikor ősök nincsenek otthon és ha sikerülne kinyögnöm,csak max egy csomaggal már léphessek is.
2016. szept. 14. 15:00

Szepen csendben elcuccolsz.

áztan veszel egy nagy lelegzetet, ele allsz es kozlod vele, hogy koszonod az eddigi sok-sok torodest, de ezutan ritkabban talalkozik veled, mart kulon fogod az eleted elni nelkuluk.

Ez 2 perc. Meg fogs konnyebbulni, ha megteszed!

Aztan 1-2 het mulva hazanezel 10 percre, mintha nem tortent volna semmi.

15. marika007 (válaszként erre: 12. - C73db520ef)
2016. szept. 14. 14:58

Volt,hogy munkatársammal munka után eljöttünk hozzánk,mert segített megvarrni egy ruhámat (amúgy varrónő,40 éves)

és miután elment,apu elkezdte fikázni nekem,hogy hogy néz ki,milyen vékony,úr isten,stb..

Ez a helyzet öcsém barátnőjével is. Múltkor hallottam ahogy apu fikázza a csajt anyunak én meg elmondtam öcsémnek meg a lánynak is. Sírva vitte haza öcsém és azóta sem jött ide! (együtt vannak természetesen)

14. marika007 (válaszként erre: 13. - 31bc25d879)
2016. szept. 14. 14:54

Nincs kézzelfogható alapja. Nem voltam rossz gyerek,suliban is jól tanultam.

20 évesen már neki álltam dolgozni és félretenni a pénzem. (sosem kérték,hogy adja be a közösbe,még mondták is,hogy nem kell)

Nem mutattam be és nem is akarom,ahogy párom sem. Őt bántja ezek a rágalmazások. De nem foglalkozik a dologgal,mellettem áll,várja,hogy lépjek.

A szüleiket is "ismerik" elhordta apu őket is már mindennek.

13. 31bc25d879 (válaszként erre: 1. - Marika007)
2016. szept. 14. 14:47

Én még ilyet nem hallottam. Ez kórós.

Miért félsz?

Van valami kézzelfogható alapja vagy oka?

Eleve nem lehet dologtalan ha házat vett.

Én azt sem értem, hogy 1 éve együtt vagytok és nem ismerik személyesen?

Nem voltak kíváncsiak rá?

Te nem akartad bemutatni?

Mutasd be nekik, mégis csak tudják ki fia, borjához jár és költözik a lányuk és csomagolj.

Kb. ennyire egyszerű.

Egy szülő akkor örül ha boldognak látja a gyerekét. Nálatok ezekszerint ez nem így van és ez baj. Nagy baj. Ezt kell kivesézni és letisztázni.

12. c73db520ef (válaszként erre: 10. - Marika007)
2016. szept. 14. 14:45
Apadnak nem csupan masokkal van baja, hanem igazabol onmagaval, ezert haragszik az egesz vilagra, amit kivetit rad is.
11. 3d787b167a (válaszként erre: 8. - Marika007)
2016. szept. 14. 14:44

Hála Istennek, nem tudom.

De neked is ott a szabad akaratod.

Miért nem élsz vele?

Ha apád vaskalapos, az az ő baja.

Majd kinövi, vagy hülyén hal meg.

Úgyis azt bánják meg az emberek az életben, amit nem tettek meg.

Ha nem mész, te is bánni fogod.

Lehetnél boldog is. Miért nem azt választod?

10. marika007 (válaszként erre: 5. - C73db520ef)
2016. szept. 14. 14:40

Anyu azt mondta ott akkor,hogy ne haraggal menjek el!

Ő nem fog előtte beszélni apámmal,segíteni megpuhítani!

9. marika007 (válaszként erre: 7. - Barbimariposa)
2016. szept. 14. 14:38

Egyszerűnek tűnik,de én rettegek!

Biztos fantasztikus érzés,mert amikor ott vagyok nála,nyugodt vagyok,önmagam,... De este amikor már úgy érzem ideje hazamennem,akkor elkap a félelem,hogy vajon most mi lesz? Mi vár otthon?

8. marika007 (válaszként erre: 4. - 3d787b167a)
2016. szept. 14. 14:34

Igazad van!

Tudod milyen szörnyű érzés 25 évesen bujkálni? A kocsiban lebukni ha szembe jönnek az utcán,...

Ha már reggel elmegyek otthonról és este érek haza,egyből "Hol az istenbe voltál egész nap?"

Ha páromnál alszok,reggel 5kor munka előtt hazavisz,míg a szüleim alszanak.

Mintha valami terrorban élnék. Félek hazamenni!

7. barbimariposa (válaszként erre: 1. - Marika007)
2016. szept. 14. 14:30
Az én tanácsom az lenne, hogy amikor apukád egyszer nyugalmi állapotban(pl hétvégén, nem egy munka utáni fáradt napon) otthon van, fogd meg a kezét, nézz a szemébe és közöld vele a tényt, hogy elköltözöl, nem engedélyt kérsz, elvégre felnőtt nő vagy, hanem csak szeretnéd, ha ő is tudná, mivel anyukádnak már elmondtad. Ha esetleg erre is haragosan reagálna, mondd meg neki nyugodtan, hogy a döntésedet nem fogod emiatt megváltoztatni és a haraggal csak magát mérgezi, próbálja meg elengedni a felétek érzett haragját, neki mint szülőnek nem szeretnie kell a te választottadat, hanem elfogadni. Ha szeret téged, el kell hogy fogadjon téged és a párodat is. Fel a fejjel és tedd meg ezt a bátor lépést, mert jó lesz, felszabadultabb leszel és az is tetszeni fog,hogy végre lesz egy saját háztartásod :) (én is 25 vagyok és én is a párommal lakom együtt lassan egy éve, igaz nekem nekem a szüleim szeretik őt)
2016. szept. 14. 14:30
Amugy jogod van onalloan donteni, tapasztalni, hibat elkovetni.
5. c73db520ef (válaszként erre: 1. - Marika007)
2016. szept. 14. 14:27
Szovetkezz edesanyaddal. Ugy tunik, o bizik benned. Vele megbeszeled az elkoltozest, apad meg majd megbekul a sajat kenyeren. A haragja ne a te gondod legyen, hanem az ove.
2016. szept. 14. 14:26

Marika!

Felnőtt nő vagy!

Mire vársz??? Hogy a szülők meghaljanak, és elkezdhesd a saját életed?

Ugyan már!

Élj! Légy boldog!

3. marika007 (válaszként erre: 2. - Globus)
2016. szept. 14. 14:21

Tudom,de minden nap a sírás fojtogat! :(

Ha itthon van apu,inkább bent kuksolok a szobámban és ha elmegy akkor lépek le.

Egyszerűen képtelen vagyok nagy levegőt venni és... :(

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook