Elegem van az főiskolából! Mit tegyek? (beszélgetés)
bocs, ne haragudj, hogy nem értek egyet veled, de a tudományok nem szubjektívek. ha jót írsz, nem lehet lepontozni. nem lehet olyan, hogy pl. te kiszámolsz egy feladatot, jó az eredmény, és ezt lepontozzák, mert uv-csekket akarnak adni.
olyan lehet, hogy azért lepontoznak, vagy nem kapsz pontot egyáltalán, mert tfh. ők kikötötték, hogy egy bizonyos módszer alkalmazásával számold ki a feladatot, de te nem azzal a módszerrel számoltad ki. nos, ekkor jogos, ha 0 pontot kapsz a megoldásodra, hiába jó az eredmény.
matematikai jellegű példát hoztam most, de vélhetőleg más tárgyakra is ugyanúgy megállja a helyét.
Még egy extrém példa.
Alaptantárgyunk a turizmus.
Az előadó tanár leadta egy könyv anyagát (főiskolai rektorét)plusz diákat (könyv rövidítve diákban)
A tantárgy leírásnál a rektor könyve, plusz az órai anyag szerepelt kötelező olvasmányként, plusz egy két könyv , de nem az előadó tanáré.
Na most az első és a második vizsgán a drága előadó tanár, a saját könyvéből kérdezett, és nem a kötelező anyagból...
És a tanulmányis csak annyit mondott arra,hogy ha a rektorhoz megyünk panaszt tenni,hogy az előadó tanár avval fog védekezni,hogy ő lefedte az órai előadással a tanagyagot... ,és hogy semmi értelme sincs panaszt tenni..
jogom van hozzá... csak mindegy..
1-2 tantárgyból vannak "betekintések a dolgozatba" de ált. a többiből nincsenek.
Van egy két tárgy ahol még le is pontoznak ,tehát ha neki nem tetszőt írsz akkor - x pont...
A fősulik arra mennek ,hogy minél több pénzt szedjenek ki belőled:S
nem valószínű, hogy direkt nem mennek be.
ha biztosra akarsz menni, akkor egyeztesd le az időpontot, mielőtt odamész. e-malen vagy telefonon.
Abbahagyni nem akarom,csak halasztani. Mert hiába kínlódom nem megy. Felesleges tanulnom,mert úgysem sikerül. Éjszakákat is tanultam és semmi eredménye nem volt. Akkor miért tanuljak,ha így is úgy is egyes?
Tudom igazatok van,meg én is ezt mondom magamnak,de már nincs erőm hozzá.
Minden vizsgaidőszakban kikészültem,de ilyen rossz eredményeim egyszer sem voltak még.
A parod?
Miota vagytok egyutt? Mennyire elorehaladott ez a kapcsolat?
Ha olyan rossz az anyagi helyzetem, akkor hazakoltoznek a szuleimhez. Nem szabad a szulokkel rossz kapcsolatot tartani, mert a par az ma van, holnap nincs.
A szulok legyenek olyanok, amilyenek, azok csak szulok maradnak es ok azok akikre szamitani lehet.
Ha olyan a kapcsolat, koltozzetek haza mindketten.
Szia! Én érettségi után egy évet kihagytam a tanulásból, 3 műszakban dolgoztam fröccsöntő üzemben (nagyjából ilyen melót lehet kapni érettségivel), rengeteget 16 óráztam, egy héten legalább 6 napot dolgoztam (persze bejelentés nélkül), a 6 napból minimum kétszer tizenhatoztam, inkább háromszor és a keresetem éhenhaláshoz sok volt, jóllakáshoz kevés, ahogy mondani szokták. Következő évben felvettek fősulira. Ha nem volt kedvem tanulni, akkor mindig az jutott eszembe, mennyivel rosszabb volt melózni. ott még pisilni se akkor álltam fel, amikor akartam. Tanulásban bármikor tarthatok szünetet, ehetek-ihatok közben, félbehagyom, hogy elmenjek kicsit mozogni vagy megnézzek egy jó filmet... A melóban nem volt pardon... Nekem jó lecke volt, kiváló diplomával, rektori dicsérettel végeztem, s mellette elég jól ment a sport is.
Én azt mondom, ne add fel a tanulást. A szüleiddel szemben is kiszúrás, ők finanszírozták eddig is számodra, gondolj bele, mennyit dolgoztak már azért, hogy te tanulhass... Ne haragudj, és ne vedd bántásnak, nem annak szánom. De ha már most egy fősulival szenvedsz, mi lesz később az életben? Gondolod, dolgozni könnyebb??? Én jártam fősulira, mellette sportoltam és dolgoztam is a lovakkal, edzéseket tartottam, csináltam az istállómunkát. Ennek ellenére azt mondom, hogy életem legkönnyebb időszaka volt. Soha többé nem leszel ilyen gondtalan, mint fősulisként. Kár lenne abbahagynod és később nagyon bánnád, hidd el.
Ne add fel, szoritsd ossze a fogaid es csinald!
Nem kell meghatralni!
Szia
Azt,hogy mit tegyél azt én nem tudom eldönteni a leírtak alapján csak azt,hogy mi lesz a következmény ha abbahagyod a tanulást.3.évfolyam birtokában "csak" érettségizett emberként jelenhetsz meg a munkaerő piacon.
Ez esélytelen!
Nem biztos az,hogy ha halasztást kérsz később újra fogod folytatni!
A szüleidről már ne is beszéljünk!
Nem akarok lelkiismeretfurdalást okozni mert az van nélkülem is:)
Bírd ki ezt a két hetet és adj bele apait-anyait,de kajakra!
Gondolkozz úgy ,hogy menni fog!Megcsinálod.
Ha még sem sikerül úgy ,ahogy várod,akkor is tiszta lelkiismerettel állhatsz a szüleid elé,hogy te mindent megtettél,de így sikerült.
Van egy javaslatom ami nem biztos,hogy tetszeni fog. Talán tényleg beszélned kéne a szüleiddel, mivel ők finanszírozzák a tanulmányaid. Érdeklődj utána hogyan mehetnél át levelezőre. S akkor tudnál valahol teljes állásban dolgozni és talán tudnátok jobban félre tenni a sulira. Aztán gyűrjed ahogy tudod. De ha már a harmadévig elvitted szerintem ne hagyd félbe.
Egyébként milyen szakra jársz?
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Mennyire könnyű/nehéz bejutni a debreceni Református Tanítóképző Főiskolába?