Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Elegem van az főiskolából! Mit tegyek? fórum

Elegem van az főiskolából! Mit tegyek? (beszélgetés)

1 2 3
2009. jan. 19. 11:44
Ha halasztani fogsz,lehet hogy később még jobban elmegy a kedved a tanulástól,próbálj átmenni levelezőire,de ha dolgozni fogsz ez sem lesz leányálom munka mellett tanulni,az egyik lányom igy végzett az RTF-en,a másik most 4.-es a jogon,és látom hogy milyen kemény,mert nappalin több idő van a tanulásra,mint munka mellett.
31. a74de3d08a (válaszként erre: 29. - Barbara8854)

bocs, ne haragudj, hogy nem értek egyet veled, de a tudományok nem szubjektívek. ha jót írsz, nem lehet lepontozni. nem lehet olyan, hogy pl. te kiszámolsz egy feladatot, jó az eredmény, és ezt lepontozzák, mert uv-csekket akarnak adni.

olyan lehet, hogy azért lepontoznak, vagy nem kapsz pontot egyáltalán, mert tfh. ők kikötötték, hogy egy bizonyos módszer alkalmazásával számold ki a feladatot, de te nem azzal a módszerrel számoltad ki. nos, ekkor jogos, ha 0 pontot kapsz a megoldásodra, hiába jó az eredmény.

matematikai jellegű példát hoztam most, de vélhetőleg más tárgyakra is ugyanúgy megállja a helyét.

Még egy extrém példa.

Alaptantárgyunk a turizmus.

Az előadó tanár leadta egy könyv anyagát (főiskolai rektorét)plusz diákat (könyv rövidítve diákban)

A tantárgy leírásnál a rektor könyve, plusz az órai anyag szerepelt kötelező olvasmányként, plusz egy két könyv , de nem az előadó tanáré.

Na most az első és a második vizsgán a drága előadó tanár, a saját könyvéből kérdezett, és nem a kötelező anyagból...

És a tanulmányis csak annyit mondott arra,hogy ha a rektorhoz megyünk panaszt tenni,hogy az előadó tanár avval fog védekezni,hogy ő lefedte az órai előadással a tanagyagot... ,és hogy semmi értelme sincs panaszt tenni..

2009. jan. 19. 11:38

jogom van hozzá... csak mindegy..

1-2 tantárgyból vannak "betekintések a dolgozatba" de ált. a többiből nincsenek.

Van egy két tárgy ahol még le is pontoznak ,tehát ha neki nem tetszőt írsz akkor - x pont...

A fősulik arra mennek ,hogy minél több pénzt szedjenek ki belőled:S

28. a74de3d08a (válaszként erre: 27. - E5f926c705)
2009. jan. 19. 11:38

nem valószínű, hogy direkt nem mennek be.

ha biztosra akarsz menni, akkor egyeztesd le az időpontot, mielőtt odamész. e-malen vagy telefonon.

2009. jan. 19. 11:36
Nem minden suliban tartják be az előírást. Volt olyan,h bementem a tanár fogadóórájára,nem volt ott. Azt mondta a titkárnő menjek vissza 2 óra múlva, visszamentem ,nem volt ott. ott vártam még 1-2 órát és nem jött be. Egyszerűen nem lehet megtalálni őket. Direkt nem mennek be a fogadóórájukra. Máskor meg ha megtalálod,azt mondja ,h csak fogadóórán foglalkozik majd ezekkel a dolgokkal. Vagyis nem tudod megnézni a dolgozatot.
26. a74de3d08a (válaszként erre: 24. - Barbara8854)
2009. jan. 19. 11:34
ez nem igaz, a vizsga zh-t mindig meg lehet nézni, jogod van hozzá!
2009. jan. 19. 11:33
(Nálunk sem lehet sokszor megnézni a vizsgát)
2009. jan. 19. 11:32
Helloka! Én most járok fősulira levelezőre meló mellett ,turizmus szakra. Most leszek februárba 4ik féléves (6+1féléves a suli). Nekem sem leányálom,de érzem,hogy mennyit jelent a sulit kifizetni (én fizetem) ,és ez motivál arra ,hogy tanuljak. Amúgy 1-2 suli arra megy rá ,hogy minél többször menj uv-zni mert nekik abból jó sok pénz jön be(3700/vizsga), ezért sem nézheted meg a vizsgát ,mert tuti ,hogy néha direkt félrepontoznak.Ne add fel!!!!
2009. jan. 19. 11:31
Páromnak itt van a munkahelye,ahol most lakunk, és én is itt járok suliba. Szüleim falun élnek,és bajos lenne a bejárás minden nap. de a lakhellyel nincs probléma ,mert ez a mi saját lakásunk,csak a rezsi nagyon sok. És ha most kielemezzük a dolgokat,akkor párom tart el engem, csúnyán kifejezve. Szüleimtől nem kapunk más anyagi támogatást, csak a tandíjat.
2009. jan. 19. 11:27

Abbahagyni nem akarom,csak halasztani. Mert hiába kínlódom nem megy. Felesleges tanulnom,mert úgysem sikerül. Éjszakákat is tanultam és semmi eredménye nem volt. Akkor miért tanuljak,ha így is úgy is egyes?

Tudom igazatok van,meg én is ezt mondom magamnak,de már nincs erőm hozzá.

Minden vizsgaidőszakban kikészültem,de ilyen rossz eredményeim egyszer sem voltak még.

21. SIldi
2009. jan. 19. 11:26

A parod?

Miota vagytok egyutt? Mennyire elorehaladott ez a kapcsolat?

Ha olyan rossz az anyagi helyzetem, akkor hazakoltoznek a szuleimhez. Nem szabad a szulokkel rossz kapcsolatot tartani, mert a par az ma van, holnap nincs.

A szulok legyenek olyanok, amilyenek, azok csak szulok maradnak es ok azok akikre szamitani lehet.

Ha olyan a kapcsolat, koltozzetek haza mindketten.

20. a74de3d08a (válaszként erre: 14. - E5f926c705)
2009. jan. 19. 11:25
a dolgozatot mindig meg lehet nézni.
2009. jan. 19. 11:23

Szia! Én érettségi után egy évet kihagytam a tanulásból, 3 műszakban dolgoztam fröccsöntő üzemben (nagyjából ilyen melót lehet kapni érettségivel), rengeteget 16 óráztam, egy héten legalább 6 napot dolgoztam (persze bejelentés nélkül), a 6 napból minimum kétszer tizenhatoztam, inkább háromszor és a keresetem éhenhaláshoz sok volt, jóllakáshoz kevés, ahogy mondani szokták. Következő évben felvettek fősulira. Ha nem volt kedvem tanulni, akkor mindig az jutott eszembe, mennyivel rosszabb volt melózni. ott még pisilni se akkor álltam fel, amikor akartam. Tanulásban bármikor tarthatok szünetet, ehetek-ihatok közben, félbehagyom, hogy elmenjek kicsit mozogni vagy megnézzek egy jó filmet... A melóban nem volt pardon... Nekem jó lecke volt, kiváló diplomával, rektori dicsérettel végeztem, s mellette elég jól ment a sport is.

Én azt mondom, ne add fel a tanulást. A szüleiddel szemben is kiszúrás, ők finanszírozták eddig is számodra, gondolj bele, mennyit dolgoztak már azért, hogy te tanulhass... Ne haragudj, és ne vedd bántásnak, nem annak szánom. De ha már most egy fősulival szenvedsz, mi lesz később az életben? Gondolod, dolgozni könnyebb??? Én jártam fősulira, mellette sportoltam és dolgoztam is a lovakkal, edzéseket tartottam, csináltam az istállómunkát. Ennek ellenére azt mondom, hogy életem legkönnyebb időszaka volt. Soha többé nem leszel ilyen gondtalan, mint fősulisként. Kár lenne abbahagynod és később nagyon bánnád, hidd el.

18. 6b94deaef4 (válaszként erre: 1. - E5f926c705)
2009. jan. 19. 11:22
innen már nem szabad visszafordulni, tessék végig csinálni, lehet, hogy nehéz és fárasztó... de az életben ennél nehezebb dolgok várnak rád, vagy ránk....
17. SIldi
2009. jan. 19. 11:21

Ne add fel, szoritsd ossze a fogaid es csinald!

Nem kell meghatralni!

16. frollo
2009. jan. 19. 11:20
Ne add fel!! Én külföldön voltam fél évet, és nem akartam visszajönni befejezni a sulit (én 5 évesre jártam), de összeszorítottam a fogam. és végre megvan... Most van egy jól fizető melóm, összekapom magam, és lelépek újra. De így már egész más lesz, diplomával a zsebemben. Kitartás, és ezt a 2 hetet csináld végig keményen!
2009. jan. 19. 11:20
Akárhogy tanulok, még ha lehet puskázom is ,de nem sikerülnek. A legkönnyebb tantárgyat sem tudom megcsinálni,pedig tényleg készülök, barátnőimmel tanulunk,de nem megy. Ezt a szerencsétlenkedést nem bírom már. ha lenne sikerélményem, sikerülne néhány vizsga,még tanulni is lehet jobban lenne kedvem. De ebben a félévben még 1 vizsgám sem sikerült. :(
2009. jan. 19. 11:18
Szeretem a sulit,meg jók a csoporttársak is. de lassan lemaradok tőlük,mert nem sikerülnek a vizsgák. Volt olyan,h szinte szószerint ugyanazt írtuk barátnőmmel a vizsgán, neki 3as lett nekem nem lett meg. Ja és persze nem lehetett megnézni a dolgozatot. Miért vagyok én ilyen szerencsétlen? Ez nem egyszer fordult már elő.
2009. jan. 19. 11:16
akkor meg főleg ne add fel, ha a párod is támogat, meg a szüleid is és ráadásul egy jó szakra jársz. Tudomnem könnyű, de hidd el, hogy megtérül... és akor fogsz többet keresni, ha befejezed a sulit és nem most érettségivel, meg egy gazdasági válság közepén. Ráadásul még biztos munkahely sincs kilátásba ugye?
2009. jan. 19. 11:14
lizi NE ADD FEL!Pláne ne most,amikor már a java része megvan.Elhiszem hogy néha már eleged van,és az agyad sem úgy fog,de később bánnád,ha feladnád.A tesóm 4 gyerek mellett a 3.diplomáját csinálja.Látom rajta h nagyon kivan,de csinálja,mert a cél lebeg előtte.És neki millió dolga van mellette.Szedd ösze magad,és húzz bele.a fősuli amúgy is annyi jó bulit rejt magába.:)Élvezd amíg tanulhatsz!
11. e5f926c705 (válaszként erre: 6. - Serry)
2009. jan. 19. 11:10
Pénzügy-számvitel. Szeretem,de nagyon nehéz.
10. winny (válaszként erre: 1. - E5f926c705)
2009. jan. 19. 11:10

Szia

Azt,hogy mit tegyél azt én nem tudom eldönteni a leírtak alapján csak azt,hogy mi lesz a következmény ha abbahagyod a tanulást.3.évfolyam birtokában "csak" érettségizett emberként jelenhetsz meg a munkaerő piacon.

Ez esélytelen!

Nem biztos az,hogy ha halasztást kérsz később újra fogod folytatni!

A szüleidről már ne is beszéljünk!

Nem akarok lelkiismeretfurdalást okozni mert az van nélkülem is:)

9. e5f926c705 (válaszként erre: 3. - 3afdbd21b7)
2009. jan. 19. 11:09
Ő azt mondja,h vizsgázzak le mindenféleképpen. De nem érti meg,h nem megy, meg,h nem olyan könnyű. Mindig azt mondja,h itthon vagyok, nincs más dolgom csak az,h tanuljak. De én szivesebben dolgoznék már, lehet megbánnám,meg nem szeretném,de legalább lenne pénzünk és jobban élnénk egy kicsit.
8. Pont (válaszként erre: 1. - E5f926c705)
2009. jan. 19. 11:09

Bírd ki ezt a két hetet és adj bele apait-anyait,de kajakra!

Gondolkozz úgy ,hogy menni fog!Megcsinálod.

Ha még sem sikerül úgy ,ahogy várod,akkor is tiszta lelkiismerettel állhatsz a szüleid elé,hogy te mindent megtettél,de így sikerült.

7. SF
2009. jan. 19. 11:08
Mikor én jártam, bármelyik befejezett félév után lehetett halasztani.

Van egy javaslatom ami nem biztos,hogy tetszeni fog. Talán tényleg beszélned kéne a szüleiddel, mivel ők finanszírozzák a tanulmányaid. Érdeklődj utána hogyan mehetnél át levelezőre. S akkor tudnál valahol teljes állásban dolgozni és talán tudnátok jobban félre tenni a sulira. Aztán gyűrjed ahogy tudod. De ha már a harmadévig elvitted szerintem ne hagyd félbe.

Egyébként milyen szakra jársz?

Szaladj el!
2009. jan. 19. 11:07
Csak azt nem tudom,h év közben lehet-e halasztani. Meg,h egy sima érettségivel hova vennének fel dolgozni,amikor most a válság miatt rengeteg munkahely megszünik.
2009. jan. 19. 11:05
ilyen könnyen nem szabad feladni, főleg ha már a harmadik évet járod. A jövőd szempontjából fontos a dimploma, mert akkor többet fogsz keresni, jobb munkahelyed lehet és még sok minden szólhat mellette. Ha halasztasz később nem biztos, hogy rá fogod magad venni a tanulásra és akkor úszik a 2,5 év:( Párod mit mond?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook