Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz? fórum

Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
31. Zarahell (válaszként erre: 30. - Lexi018)
2009. febr. 14. 20:54
Egy születési rendellenesség volt (valószínűleg), és többször is meg kellett műteni sajna. Szerencsére nem állt le a vesém, pedig úgy volt, hogy az egyiket kiveszik.
30. lexi018 (válaszként erre: 29. - Zarahell)
2009. febr. 14. 20:34
igen ,tudom,h nem szereti.na meg észrevenném,hogy iszok de no pisi :(,de azért remélem hamar távozik.Épp az elbb ittam meg egy doboz(1 liter) narancslét :)nagyon félek,de bizakodom:)És neked mi volt a problémád?
29. Zarahell (válaszként erre: 27. - Lexi018)
2009. febr. 14. 19:14
Epeköves tapasztalatom van csak, de vesénél is észreveszed, ha beszorul, mert iszonyat elkezd görcsölni. Igazából nem az a baj, ha be van szorulva, hanem az, ha elállja az utat, és nem tud esetleg ürülni a pisi. Azt a vese nem szereti.
28. Zarahell (válaszként erre: 26. - Lexi018)
2009. febr. 14. 19:09

Elhiszem! Naponta láttam görcsölőket, akiket hoztak be, nem irigyeltem őket.. Nekem epekövem volt, és beakadt, besárgultam, hánytam folyamatosan, hidegrázás, és azt hittem elpatkolok. Négykézláb mentem el a telefonig, hogy kihívjam az ügyeletet. Persze, szívesen adok infót, csak szólj! Pár hét múlva én is utazom kontrollra. :)

Nekem csak 3 mm-es volt a vesémben, és nem vettem észre, hogy jött ki.

Elhiszem, hogy félsz tőle. Hordj magadnál mindenhova no-spat!

2009. febr. 14. 18:30
Amugy honnan tudhatom ha beszorult?
26. lexi018 (válaszként erre: 25. - Zarahell)
2009. febr. 14. 18:29

Jaj,nagyon kedves vagy,köszönöm.Hát,lehet hogy megkereslek :)Mármint itt és akkor majd elmondod hogy ki volt a jótevőd? :)

Szerinted 5mmes az még könnyedén kijön?itttam ma sört,aztán meg azon aggódtam,hogy nem is pisilek,de sztem már nagyon figyelek rá és ezért van.Ugy aggódom,ugyanis már nemegyszer görcsöltem,és félek az ujabb fájdalmaktól.

2009. febr. 14. 14:53
Ja, láttam a naplódban, hogy Pesten laksz. Ha kell urológus, aki jó, akkor szólj, mert nekem nagyon jó kis csipet csapat segített.
24. Zarahell (válaszként erre: 22. - Lexi018)
2009. febr. 14. 14:43

Szia!

Nekem nem vesekövem volt -azaz az is volt, de más volt a fő probléma-, és több hónapig feküdtem az Urológián. Minden szobatársam "köves" volt. Tényleg meglepő, hogy milyen fiatalon szenvednek ezzel.. Szóval: Baromi sokat kell inni, csalántea, sör (nem vicc), tiszta víz (nekem víztisztítóm van, mert komoly bajaim voltak a vesémmel), ugrabugra, és akkor hamar kijön. Ha nagyon görcsölsz, akkor viszont mindenképp menj el dokihoz, mert ha beszorul, az nem túl jó, de tudnak segíteni.

:) Helyzetjelentsél sűrűn, hogy mi a helyzet! :)

23. cb4c323adf (válaszként erre: 20. - Lexi018)
2009. febr. 14. 14:35
igen nekem 8mm volt ami legutóbb kijött...
22. lexi018 (válaszként erre: 21. - D0fd18640a)
2009. febr. 14. 11:27
iGEN,tegnap este nekem is fájt,mindig érzem,de csak tompán.Ez mit jelent???Ráadásul az éjjel megint fájt a gyomrom,meg hányingerem is volt,de addig gyötörtem magam,amig végül elaludtam és nem hánytam.Nagyon félek.Megpróbálom a dokimat rábeszélni,hogy irjon ki kőtörésre.Az a baj,hogy sztem az 5mmes nem kicsi,és nagyon félek,ha elindul mi lesz velem.Mondjuk kaptam kupot,görcs esetére,merthogy az állítólag nagyon gyoprsan hat.Mivel lehet segíteni szerinted/szerintetek azt hogy mihamarabb távozzon?
21. d0fd18640a (válaszként erre: 18. - Lexi018)
2009. febr. 14. 07:33

Szia!

Amikor azok a picik kijöttek,akkor nem fájt,de a nagy része bennt maradt.Tegnap este is fájt,de csak tompán.El sem tudom képzelni,hogy az 1 centis kő,hogy jön ki onnan.

2009. febr. 13. 20:03
Egyébként szerintetek lehetséges egy 5mmest megszülni?
2009. febr. 13. 19:23
Amugy nekem a vizelettesztem negatív lett.
18. lexi018 (válaszként erre: 17. - D0fd18640a)
2009. febr. 13. 19:23
igen,én is szedem,3X1 rowatinexezt,meg egy másik bogyót a görcs megelőzésére.Nagyon félek.Nekem is volt már tavaly egy 2.5centis kövem,azt eltörték,és most van egy 5mmes.Nekem is a jobb vesekehyben van ,és nem tudom,hogy mivel teszek jót.Ha ugrálok,vagy ha csak szedem a gyógyszereket.Neked fájt amikor kipisilted?
17. d0fd18640a (válaszként erre: 16. - Lexi018)
2009. febr. 13. 19:01

Szia!

Egy cipőben járunk. nekem a jobb oldali vesekehelyben van egy 1,2 cm-es kövem. Kb 2 hete fájt már a hasam jobb oldalon meg a derekam.Aztán szerda éjjel azt hittem,hogy itt a vég. A hasam úgy felpuffadt,mint egy 9 hónapos terhesnek ,hányingerem volt,de nagyon és a fájdalomról ne is beszéljünk. A férjem elzavart a dokihoz. A vizeletemben vért találtak. Azt mondta,hogy szedjek 3x1 rowatineket,3x2 no-spat,és 3x1 algopirynt. Ja és min 3 liter folyadék. Megvettem a gyógyszereket és elkezdtem szedni. És mintha kicseréltek volna. Már az első éjszaka tudtam aludni és egyáltalán nem volt semmi. Tegnap reggel a wc-be pottyant 2 kb negyed magyarborsnyi valami. Remélem kezd kijönni a kövem.Te szeded a rowatinexet?

2009. febr. 13. 18:53
és kb mennyi idő mire megszületik" ? :)
2009. febr. 13. 18:52
nagyon fájni fog???
14. Jázminka (válaszként erre: 13. - Lexi018)
2009. febr. 13. 15:39

Szia! akkor úton van,bármikor megszülethet a "kavics".Ekkora méretnél ezt már ennek nevezném.A kúp nagyon jó,nagyon erős.

Nagyszerű,hogy ennyivel megúsztad.

Minél kevesebb szenvdést kívánok!

2009. febr. 13. 15:07

sziasztok!voltam,és van egy 5mm nagyságú kövem a jobb oldali vesémben,vagyis a vese alatt,mert onnan már kijött.Kaptam gyógyszert,meg kúpot,görcs esetére.Vizeletem teljesen negatív lett,pangás nincs.Nem tudom jó vagy rossz hír e.Mondták hogy sok folyadék,futás-ugrálás,és távozni fog.

De mikor?mikor fog kiürülni..ahj,nagyon félek,a fáhjdalomtól....

2009. febr. 13. 00:43
Veseköves vagyok már nagyon rég óta.Mi lenne a kérdésed,miben kérsz segitséget?
11. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 10. - Lexi018)
2009. febr. 12. 22:39
Valamit nem értek. Nem analizálták hogy milyen köved van? Mert az esetleges diéta attól függ.
10. lexi018 (válaszként erre: 9. - Jázminka)
2009. febr. 12. 22:08
okés,köszönöm.Olyna gyomoridegem van....nem akarok befeküdni,több okból kifolyólag sem.Holnap jelentkezem,ha nem irnék,akkor ottfogtak.Szorítsatk :)
2009. febr. 12. 22:06

Szerintem ha nem nem okoz nagy gondot,tehát nem véres a vizeleted,vagy nem túl nagy,nem fektetnek be.Ha közben begörcsölsz,akkor igen.Lehet,hogy csak helyezkednek az "ékszereid",az is okoz feszülést.Ugrálj egy kicsit,javasolták orvosok is,hogy vagy "beálljon,vagy beinduljon.

Szorítunk érted!

8. cb4c323adf (válaszként erre: 2. - Lexi018)
2009. febr. 12. 22:03
én Rowatinexet szedek 16 éves korom óta van kövem:((mind a 3 terhességnél kirukkapáltak a babák egyet,de szinte alig vettem észre..próbáld ki ezt nagyon jó görcsoldó tisztitja a vesét folyamatosan is szedhető megelőzi a kövek kialakulását mossa a vesehomokot.....
7. lexi018 (válaszként erre: 5. - Jázminka)
2009. febr. 12. 22:01
igen szokott görcsölni,és hánytam is már,főleg kőzúzás után.és a gyomrom is nagyon szokott fájni.Nagyn félek a holnaptól.Most még kibirható afájdalom,inkább nyom és feszit ,mint fáj.Elképzelhető hogy befektetnek?vagy mi lesz?
6. linksys (válaszként erre: 3. - Lexi018)
2009. febr. 12. 21:54

Szia! Akinek vese köve van, vagy arra hajlamos, annak megfelelően kell táplálkoznia.Van egy ilyen hasonló témájú fórum, ahol ezt tárgyaltuk nézz be. címe:"Valaki tud valami jó gyógymódot vesekőre?"-Igaz mostanában nem nagyon írogatnak oda, de talán megoldódott a problémája. :)

Nagyon fiatal vagy és már ennyiszer volt köved??

Sok folyadékot kell fogyasztani.Csalán és zsúrló teát ittam és egy tea keveréket is nem volt neve, mert úgy lett összekeverve több fajtából.

Sok szerencsét a dokinál :))

2009. febr. 12. 21:52

Szia! A férjem 6 követ szült már meg.

Iszonyatos volt.

Az utolsó 2 -nél már itthon szenvedett,mert a kórházban is csak görcsoldózták volna.Itthon melegítő párnát tettünk a derekára,forró zuhanyt engedett vagy a forró konvektor előtt ült.Próbált inni,bár nem igazán ment, mert hányt sokat.

Neked szokott begörcsölni?

2009. febr. 12. 21:49
ugy látom senki sincs....
2009. febr. 12. 21:41
légyszi adjatok tanácsot....
2009. febr. 12. 21:38
sziasztok!nekem van és volt is kövem. . . kb egy éve egy 2. 5 centiset találtak, és elrobbantották, aután rá fél évre találtak egy kisebbet, és azt is ujra elrobbantották. . . most néhány napja ujra egy feszitő és nyomó érzés jött a jobb derekam köré. Nagyon félek. Holnap megyek dokihoz. Mi lehet ez?ugye nem kell befeküdnöm?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook