Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz? (tudásbázis)
Elhiszem! Naponta láttam görcsölőket, akiket hoztak be, nem irigyeltem őket.. Nekem epekövem volt, és beakadt, besárgultam, hánytam folyamatosan, hidegrázás, és azt hittem elpatkolok. Négykézláb mentem el a telefonig, hogy kihívjam az ügyeletet. Persze, szívesen adok infót, csak szólj! Pár hét múlva én is utazom kontrollra. :)
Nekem csak 3 mm-es volt a vesémben, és nem vettem észre, hogy jött ki.
Elhiszem, hogy félsz tőle. Hordj magadnál mindenhova no-spat!
Jaj,nagyon kedves vagy,köszönöm.Hát,lehet hogy megkereslek :)Mármint itt és akkor majd elmondod hogy ki volt a jótevőd? :)
Szerinted 5mmes az még könnyedén kijön?itttam ma sört,aztán meg azon aggódtam,hogy nem is pisilek,de sztem már nagyon figyelek rá és ezért van.Ugy aggódom,ugyanis már nemegyszer görcsöltem,és félek az ujabb fájdalmaktól.
Szia!
Nekem nem vesekövem volt -azaz az is volt, de más volt a fő probléma-, és több hónapig feküdtem az Urológián. Minden szobatársam "köves" volt. Tényleg meglepő, hogy milyen fiatalon szenvednek ezzel.. Szóval: Baromi sokat kell inni, csalántea, sör (nem vicc), tiszta víz (nekem víztisztítóm van, mert komoly bajaim voltak a vesémmel), ugrabugra, és akkor hamar kijön. Ha nagyon görcsölsz, akkor viszont mindenképp menj el dokihoz, mert ha beszorul, az nem túl jó, de tudnak segíteni.
:) Helyzetjelentsél sűrűn, hogy mi a helyzet! :)
Szia!
Amikor azok a picik kijöttek,akkor nem fájt,de a nagy része bennt maradt.Tegnap este is fájt,de csak tompán.El sem tudom képzelni,hogy az 1 centis kő,hogy jön ki onnan.
Szia!
Egy cipőben járunk. nekem a jobb oldali vesekehelyben van egy 1,2 cm-es kövem. Kb 2 hete fájt már a hasam jobb oldalon meg a derekam.Aztán szerda éjjel azt hittem,hogy itt a vég. A hasam úgy felpuffadt,mint egy 9 hónapos terhesnek ,hányingerem volt,de nagyon és a fájdalomról ne is beszéljünk. A férjem elzavart a dokihoz. A vizeletemben vért találtak. Azt mondta,hogy szedjek 3x1 rowatineket,3x2 no-spat,és 3x1 algopirynt. Ja és min 3 liter folyadék. Megvettem a gyógyszereket és elkezdtem szedni. És mintha kicseréltek volna. Már az első éjszaka tudtam aludni és egyáltalán nem volt semmi. Tegnap reggel a wc-be pottyant 2 kb negyed magyarborsnyi valami. Remélem kezd kijönni a kövem.Te szeded a rowatinexet?
Szia! akkor úton van,bármikor megszülethet a "kavics".Ekkora méretnél ezt már ennek nevezném.A kúp nagyon jó,nagyon erős.
Nagyszerű,hogy ennyivel megúsztad.
Minél kevesebb szenvdést kívánok!
sziasztok!voltam,és van egy 5mm nagyságú kövem a jobb oldali vesémben,vagyis a vese alatt,mert onnan már kijött.Kaptam gyógyszert,meg kúpot,görcs esetére.Vizeletem teljesen negatív lett,pangás nincs.Nem tudom jó vagy rossz hír e.Mondták hogy sok folyadék,futás-ugrálás,és távozni fog.
De mikor?mikor fog kiürülni..ahj,nagyon félek,a fáhjdalomtól....
Szerintem ha nem nem okoz nagy gondot,tehát nem véres a vizeleted,vagy nem túl nagy,nem fektetnek be.Ha közben begörcsölsz,akkor igen.Lehet,hogy csak helyezkednek az "ékszereid",az is okoz feszülést.Ugrálj egy kicsit,javasolták orvosok is,hogy vagy "beálljon,vagy beinduljon.
Szorítunk érted!
Szia! Akinek vese köve van, vagy arra hajlamos, annak megfelelően kell táplálkoznia.Van egy ilyen hasonló témájú fórum, ahol ezt tárgyaltuk nézz be. címe:"Valaki tud valami jó gyógymódot vesekőre?"-Igaz mostanában nem nagyon írogatnak oda, de talán megoldódott a problémája. :)
Nagyon fiatal vagy és már ennyiszer volt köved??
Sok folyadékot kell fogyasztani.Csalán és zsúrló teát ittam és egy tea keveréket is nem volt neve, mert úgy lett összekeverve több fajtából.
Sok szerencsét a dokinál :))
Szia! A férjem 6 követ szült már meg.
Iszonyatos volt.
Az utolsó 2 -nél már itthon szenvedett,mert a kórházban is csak görcsoldózták volna.Itthon melegítő párnát tettünk a derekára,forró zuhanyt engedett vagy a forró konvektor előtt ült.Próbált inni,bár nem igazán ment, mert hányt sokat.
Neked szokott begörcsölni?
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat?
- Miért érzünk fájdalmat, ha szerelmesek vagyunk?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Mivel lehet enyhíteni a darázscsípés okozta fájdalmat?
- "Ha az út, amin jársz állandóan fájdalmat okoz, az nem a te utad."