Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz? (tudásbázis)
Szia
Ez hosszú történet. A napokban voltam a gégészeten, és nem gennyes. A doktornő azért elküldött vérvételre, hogy nehogy feleslegesen szedjük ki. Nekem is fájdogálnak néha az ízületeim, de honnan tudjam hogy a mandulától-e? Lehet hogy nem, és akkor feleslegesen ki lett szedve. Ezt akarom elkerülni. Múlt hónapban az ezüskolloid nagyon szépen rendbehozta. Most egy kicsit fájdogál azon kivül semmi bajom vele. Szerintem a genny is a kolloid miatt tűnt el, ha csekély esély is van rá hogy megmentsem, akkor én megteszem.
Szia!
Igazából egy ilyen görcsnél az embernek fáj mindene és nekem hányingerem is volt. Én is Rowatinexet szedem és fájdalom meg görcs esetén 3x2 no-spa, 3x1 algopirynnel. Én azt ajánlom,hogyha a kisgyereknek többször fáj a vese tájéka és a doki nem ad UH beutalót,akkor vidd el máshova. Nekem soha nem mutatta ki a vizelet ezt a nagy követ mégis ott van . Igaz utoljára a háziovosom megnézte egy tesztcsíkkal és véres volt,mert elmozdult a kő.
Hello!
Gócos mandula? Miért nem szedeted ki? Én 33 éves voltam,amikor kivették. A bal oldali tályogos volt. Állandóan fiziotherápiára küldtek,hogy izületi gyulladásom van. A hajam csomókba hullott és nem estem teherbe a 2. babával. Most 42 éves vagyok és semmim nem fáj. A kicsi fiam pedig 7 éves lesz a nyárom. A vesekövemet meg teljesen véletlen vették észre. A mellkasom fájt és kivizsgáltak. Akkor mondták az UH-n (kb 5 éve),hogy ott van. Mostanában viszont már gondokat okoz.
Szia!
Persze,hogy lehet 4 éves gyereknek is. Én azt ajánlom,hogy 24 órán keresztül gyűjtsd a gyerek vizeletét. Pisiljen bele valamibe és egy jó nagy dunsztos üvegbe öntsd bele. Ha homok van a vizeletben,akkor leülepszik az aljára. De az még jobb lenne,ha kérnél a gyerekorvostól egy hasi UH beutalót.Nekem évek óta van vesekövem,de a vizelet nem mutatja ki.Másfél centis és apró darabokban jön kifelé.De én kőoldó gyógyszert szedek.Nem lenne szerencsés,ha a kicsinek tényleg köve lenne és megmozdulna,mert rettenetes érzés.
Szia!
Nekem vesehomokom van, de ami igazán aggaszt az az, hogy a kislányom pisijében láttam valami "homok féléket" párszor, rá pár napra elkezdte fájdalni a derekát. Rögtön orvoshoz vittük, de a vizelet nem mutatott ki semmit. Lehet egy négy éves gyereknek vesehomokja vagy veseköve? Ilyennel találkoztál már?
Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de attól hogy nincs róla lelet, vagyis nem tudnak róla még nem 100% hogy egyiküknek sincs. Ha nem okoz panaszt, nem vizsgálódnak, az emberek többségénél pusztán véletlenül derül rá fény valamilyen más vizsgálatnál.
Nálam lehet hogy a candida okozta, vagy a gócos mandulám bacijai vannak oda bezárva. Mivel egy időben nagyon kevés folyadékot fogyasztottam. Most meg már hiába iszok napi 2 litert, a fájdalom nem szűnik. A doki viszont nemhogy megnézetné UH-n, inkább a vizeletet nézegeti, meg kb másnaponta vesznek vért kül. okokból pont holnap is megyek a laborba. Na de Ő tudja mit csinál én nem szólok bele, teszem amit mond.
Nem találják a panaszaim okát. A vvt süllyedésem és az fvs még alacsony is, pedig a tünetek alapján gyulladás valószinüsithető. Nekem 20 évesen már minden bajom van, ezért teljesen kusza mi mivel függ össze.
Igen, csak nem tudják jól hasznosítani. Ilyenkor adnak szurit pl.
Persze ki kell próbálni! Mivel ritkán táplálkozunk helyesen, legjobb ha az ember saját magán kipróbálja.
Mi is ezt tettük.
Leginkább akkor venni észre a hatását, ha valaki beteg és gyógyulni szeretne.
Egészséges ember szervezete sokáig nem tiltakozik...
Dr. Peter J. D' Adamo /Catherine Whitney/
Az AB0 terv
Táplálkozzék helyesen a vércsoportjának megfelelően
Ha neked sok a gyomorsavad, valószínűleg olyan ételeket eszel ami nem neked való. Azért a stressz sem tesz jót...
Lehet, hogy nem ajánlják, de abban van pedig vas. Lehet, hogy más dolog van benne, ami nem hasznos az A-s embereknek.
Engem nagyon érdekelt a vércsoport-diéta, és a könyvesboltban meg is néztem a könyvet, én B-s vagyok, nem emlékszem, hogy milyen jellemzőket írt a B-re, de arra emlékszem, hogy meglepődtem, mert kb. minden az ellenkezője volt.
Nem tudom, hogy milyen, és hány féle kiadása van annak a könyvnek, meg persze az is lehet, hogy mástól is függnek a jellemzők a vércsoportoknál..
Ne tudom hány szem volt benne, de eredeti alga kivonat. Cseh termék. Itt megnézheted:
Milyen módszerre gondolsz? A vércsoport szerinti étrend módszerére?
Leirnád nekem a könyv címét és szerzőjét?
Szia
Érdekes amit írsz, mert én A-s vagyok de pontosan hogy sok a gyomorsavam, és rendszeresen refluxaim vannak! A citromtól pl az egekbe szökik mindig a savam és még éjjel is marja a nyelőcsövemet, pedig szinte ülve alszom!
Ha dietetikus akarsz lenni, nem árt ha elolvasod a könyvet. Én annak jobban hiszek, mert már nem is tudom hány éve használjuk -rendetlen módon- ezt a módszert. Én főleg parlagfű időszakban...
Hány szem spirulina ennyi forint?
Én 60db-ot veszek 2980 forintért. Nekem ez megbízható. Lehet, nem a legolcsóbb, de én jót akarok! :))
Igen, de én a vércsoportos könyvből írtam ki és ott a májat nem ajánlják A-s embereknek.
Persze néha azért lehet rosszalkodni. Mivel kevés a gyomorsavuk, nem hasznosul kellőképpen.Ezért ők vérszegények általában.
"Gyógyító Gyümölcsök - A Cseresznye
A Közel-Keletről származó madárcseresznye nemesített utóda. Már az ókorban is az istenek eledelének tartották, de a görög katonák is szívesen oltották szomjukat a belőle készült itallal. Lucullus vitte Rómába Perzsa hadjárata után. A Távol-Keleten az ifjúság, a megújulás, a tavasz jelképe. Hazánkban a török hódítás idején terjedt el. Gyümölcscukrot, szénhidrátot, fehérjét, rostanyagot és vitaminokat tartalmaz. A piros gyümölcsök közül a cseresznye tartalmazza a legtöbb cukrot, ezért fogyasztása cukorbetegeknek nem ajánlott. Pitetöltelékként használják, konzervként / befőtt, dzsem / is kapható, likőröket, pálinkát is készítenek belőle. A vízzel hígított cseresznyelé értékes téli üdítő lehet. A szárából főzött tea igen ízletes, aranysárga színű, kellemes ital.
A cseresznyének az ér-, a húgy-, az ivar- és az emésztőrendszerre kifejtett tisztító hatása közismert. Az izületi gyulladások, a cukorbetegség és a makacs székrekedés enyhítésében is fontos szerepet játszik. Magas savtartalma oldja a vesekövet, vastartalma miatt a vérszegénységben szenvedők számára hasznos a fogyasztása, erősíti a szívizmot.
A cseresznye: gyümölcscukrot, szénhidrátot, fehérjét, rostanyagot, káliumot, vasat, C- és D- vitamint tartalmaz. Energiatartalma: 61 kcal/100g.
A cseresznyének az ér-, a húgy-, az ivar-, és az emésztőrendszerre kifejtett tisztító hatása közismert.
A cseresznyének: az izületi gyulladások, a cukorbetegség és a makacs székrekedés enyhítésében fontos szerepe van.
Magas vas tartalma: oldja a vesekövet, vastartalma miatt a vérszegénységben szenvedők számára hasznos a fogyasztása, erősíti a szívizomzatot.
A cseresznyét csak önmagában fogyasszuk, inkább étkezés előtt vagy helyette!"
A vörösbor nem való erre,ezt nekem orvos mondta. Étvágyat csinál, emésztést javít.
Egyetértek. Én is örülnék, ha a család hasznára válna a tudásom, és persze a többi embernek is tudnék segiteni vele.
A füge sajnos elég drága dolog. Legalábbis amire én gondolok az görögországi aszalt füge. Általában a minősége sem a legjobb, sokszor volt benne kukac pl úgyhogy utóbbi időben mellőztem.
Régen viszont minden télen ettünk, csak most az ára felment, a minősége meg leesett.
Nem, sajnos orvos nem leszek pedig szívesen lennék érdekel és mert szeretek embereken segíteni. Ápolónő leszek, esetleg dieteikus majd még elválik attól függ mire szakosodom. De félek állásom nem lesz. na mindegy az még odébb van.
A Spirulina tényleg remek sokáig szedtem én is,ha valami bajom van akkor is be-bekapok néhány szemet de csak a természetes fajtáját érdemes mert sajnos vannak utánaztok is. Én 4 ezerért vettem és nagyon jó volt, most fogyott el. Soha olyan jól nem éreztem magam mint akkor amikor szedtem.
Orvos leszel netán?
Könyv szerint vas ebben:füge, babfélék,teljes őrlésű gabonafélék.
Mi pedig a spirulinát használtuk soxor.
Mivel nálunk mindennapi dolog az étrendkiegészítő, abban is akad.
Én nagyon sok jó tapasztalatot szereztem a talpmasszázzsal,akupresszúrával, akupunktúrával.
A homeopátia is kedvencem,mert nálunk nagyon jól bevált.
Én is mindig rájövök: mennyi minden van amit még szeretnék megtanulni. Ha csak itthon hasznosítom az is nagyon jó. Minden egészségügyisnek hasznára válik, ha többet tud, mint amit ott tanul. Sokkal szívesebben mennek hozzá az emberek is.
Szia
Én mindenre nyitott vagyok, még a betegségek lélektani hátterébe is belegondolok és próbálok figyelni rá.
Nem ismeretlenek a természetgyógyászati módszerek sem, sokat közülük alkalmazok a mindennapokban is és az interneten is folyamatosan kutatok újabb és újabb információk után. Szóval ezzel a részével nincs gond. Inkább a gyakorlatban való hasznosításuk okoz gondot.
Utánanéztem a vesecisztának is, de inkább a policisztás részével foglalkoznak behatóbban, az egyszerü ciszták elhanyagolhatóak szerintük. Mondják, ha nincs panasz nem kell kezelni. Szerintem ez azért nem teljesen igaz, mert amikor valaminek tünete van akkor már sokszor késő. A megelőzés hatékonyabb mint a gyógyítás.
Egészségügyet tanulok. És poén, de a természetgyógyászat tanfolyamon gondolkodtam. :)
Nagyon érdekelnek ezek a dolgot, de amikor megtudok valamit, akkor szembesülök azzal, hogy mennyi mindent nem tudok még.
Köszönöm a tanácsokat!
Neked is jó egészséget és hosszú életet!
Az enyém is A.
Ez most nagyon meglepett. Ha így van, szeretném én is megtanulni hogyan lehet természetes módszerrel pótolni a vasat hogy ne kelljen mindig gyógyszert szedni.
Ez le van irva abban a könyvben?
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat?
- Miért érzünk fájdalmat, ha szerelmesek vagyunk?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Mivel lehet enyhíteni a darázscsípés okozta fájdalmat?
- "Ha az út, amin jársz állandóan fájdalmat okoz, az nem a te utad."