Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egyre öregebbnek érzem magam a modern dolgokhoz. fórum

Egyre öregebbnek érzem magam a modern dolgokhoz. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
márc. 27. 13:13
Tanulekony voltam mindig, de senki sincs aki elmagyaräzza...
42. zolo
márc. 26. 15:03
Azért a technikának jó oldala is van. Neten bármit megkereshetek ami érdekel. Régen sokszor lehetetlen volt infót találni. Esetleg valami javitas felújításról is van fent videó. Azért vannak rossz dolgok is ha nem működik. Mivel DAP vok ezert a NAV nem küld postán gkj adót csekket. Sehogy nem sikerült nekik a pénzt elküldése. Meg az alkalmazasukat is letoltottem. Mehettem be a NAV hoz csekket kunyeralni. Ott mo dtam is de jó ez a digitalizáció. Vagyis ha működik akkor ok ha nem akkor szidok mindenkit.
41. semleges (válaszként erre: 25. - 55Judit)
márc. 20. 08:38
Igazad van, bocs.
márc. 19. 21:40
Keveset vásárolok én is netről. Leginkább ajándékba.
39. alinka01 (válaszként erre: 38. - Globus)
márc. 19. 11:34

Közben megnéztem, és már 20 ezer alatt is van itthoni használatra alkalmas nyomtató.

Én leggyakrabban arra használom pl., ha neten veszek belépőjegyet valahová, akkor azt a biztonság kedvéért kinyomtatom. Érdekes módon egy ízben még a Telekomnál is ezt javasolták, mondván, hogy az a biztos... A technika ördöge bármikor feléledhet, és akkor hiába mutogatom a bejáratnál a telefonon a QR-kódot, ha egyáltalán megjelenik.

38. globus (válaszként erre: 37. - Alinka01)
márc. 19. 11:27
Folyamatban, lesz:)
37. alinka01 (válaszként erre: 36. - Globus)
márc. 19. 11:24
És?? Mit bizonyít, hogy egy akármilyen főnöknek nincs otthon nyomtatója? Kinek mire van igénye! Autója biztosan van, és nem is alsókategóriás...
36. globus (válaszként erre: 35. - Alinka01)
márc. 19. 11:22
Még a főnöknek sincs otthon nyomtatója. Majdnem azt mondtam hétvégén, küldd el emailben, kinyomtatom 😂 de kibírta hétfőig.
35. alinka01 (válaszként erre: 30. - Aa1f650200)
márc. 19. 10:44

Én viszont jobban örülök, ha a gyorsan elérhető eeszt-re teszik fel az egészségügyi dokumentumainkat, és nem a postán küldözgetik, ahol előfordult, hogy a sima levél egy hét alatt jött meg!

Nemrégiben a klinikán feküdtem, és fontos volt gyorsan megismerni a laboradataimat. Néztem a tabletemen a frissítéseket, és amikor megjött, két perc múlva a főorvosnő is jött, és csak azt kérdezte, láttam-e, hogy minden rendben. Láttam. Ennyi volt. Jöhettem haza.

De a férjemnél is az a helyzet, hogy mire hazaérünk a klinikai laborvizsgálatról, a gyorsan elkészíthető tesztek eredményei már fenn vannak az eeszt-n, másnap reggel lehet menni a háziorvoshoz. Nem itt-ott kell megnézni, hanem csak az eeszt-n, másutt nincs is! Mindez postán jóval lassabban menne.

Nyomtatgatni meg nem a kormányablakhoz járunk, hanem itthon van nyomtató. Potom összegért lehet venni egy házihasználatra alkalmas nyomtatót.

márc. 19. 10:15
Együttérzek. Én nem tudok, de nem is akarok olyan TEMPÓBAN alkalmazkodni, amilyen GYORSAN VÁLTOZIK minden. Maga a "technológia" is nyomaszt, de leginkább az, hogy ha valamit hajlandó és képes vagyok megtanulni, alkalmazni, az néhány év, sőt hónap múlva elavul és nyomják az arcunkba a legújabbat. (Csak egy megjegyzés: Az első félautomata mosógépünk 31 évig volt a háztartásunk tökéletes tagja ...)
33. globus (válaszként erre: 31. - Csemár)
márc. 19. 09:39
Jaj, a kenyérsütő. Csak dagasztásra használom, de arra nagyon. Kalácsok, bukta, kakaós csiga, fánk, lángostészta, de még a hajtogatott pogácsa alapját is.
32. globus (válaszként erre: 30. - Aa1f650200)
márc. 19. 09:33
Nem tudom miért lehet ez, én ugyanúgy nyitom meg a lakossági eeszt-t és tárhelyet is.
31. csemár (válaszként erre: 27. - Globus)
márc. 19. 09:21

Igggen, igaz!

A kenyérsütőt pl. nagyon szeretem! A mixert is.

Van viszont 5-6 olyan "csodagép" a házban, amiből 2-3 használat után egyszerűen "kiszerettem". Azóta csak a helyet foglalják.

30. aa1f650200 (válaszként erre: 29. - Globus)
márc. 19. 08:55
Pár hónapja , hivatalos orvosi papírt,nyomtattuk ki kormányablakban.Makjd fél óra volt mire kinyomtattuk.Jobb lenne ha Postán küldenének fontos papírokat,nem itt ott megnézni,elküldeni,kinyomtatni stb..
29. globus (válaszként erre: 26. - Aa1f650200)
márc. 19. 08:49

Dápról mit nyomtatnál?

Hagyományos gépen lépek be a régen használt felületekre, a dáp csak belépéshez tokenként használatos.

márc. 19. 08:48
Úgy érzem, mindennel a mobiltelefonos használat felé tolnak, de mindennel!
27. globus (válaszként erre: 24. - Csemár)
márc. 19. 08:47

Pedig a háztartási gépek jók :))

Mióta robot porszívóz, a régit elő se vettem.

Ami megkönnyíti a munkát, minden pénzt megér.

márc. 19. 08:43
Ezzel én is így vagyok.Házi telefont vettem Anyuéknak (még )kell.Nagy nehezen megtaláltam a magyar nyelvet rajta,(digitális minden sajnos)Telefonálni ,még nem tudonk rajta,valami kódot be kell ütni hogy megtalálja a hálózatot.Dápról sem tudok nyomtatni,gyűlölöm.
25. 55Judit (válaszként erre: 23. - Semleges)
márc. 19. 08:30
Nem fórumtéma.
24. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 19. 08:24

Vannak olyan "modern dolgok", amelyeket szándékosan messze elkerülök.

(Pl. nincs szükségem okostelefonra se, autóra - de még elektromos biciklire - se, robotporszívóra se, mikróra se, kenyérpirítóra stb. se.)

Nem vagyok ezzel kevesebb, mint azok, akiknek mindez az életüket jelenti. (Én legalábbis így gondolom. Így is érzem.)

23. semleges (válaszként erre: 19. - 55Judit)
márc. 19. 08:23
Hogy csekkolsz ki?
22. Hansika (válaszként erre: 19. - 55Judit)
márc. 19. 08:19
nagyon igaz szerintem, piros pont.
21. Hansika (válaszként erre: 17. - Kaktusz)
márc. 19. 08:17
ez jo...-DD
20. globus (válaszként erre: 19. - 55Judit)
márc. 19. 07:57
Így vagyunk a smart tv-vel. Nem azért vettük, mert ilyent akartunk, hanem nincs már más a boltokban. Biztosan tud extrát, de szájbarágós utasítás nincs, a neten is csak haladóknak. Nézzük, mint a hagyományost.😃 Csak fizettük az okosságát.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Lolita2112)
márc. 19. 07:13

Még ma is sok mindent vágyom megtanulni csak külső segítségre lenne szükség . Pl. eszköz, anyagi, sokszor az is elég lenne ha valaki a dolgot elmagyarázná.

A tehetelenség érzése nagyon rossz dolog, és itt nem csak az ágyban tehetetlenül fekvős elhanyagolt állapotra gondolok. A fentebb írtakkal kezdődik.

Abban bízom hogy a józan mentálisképességem velem marad és amikor

már ott tartok hogy reggel cél nélkül ébredek és este remény nélkül fekszek le, lesz erőm kicsekkolni."

márc. 19. 05:37
kitartas mindent meg lehet tanulni csak akarni kell!
17. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 19. 00:43
Mi számít modernnek? Kenyérpirító...? 🙂
16. Myra (válaszként erre: 14. - 55Judit)
márc. 18. 22:12
Én se veszek netről cipőt.
15. alinka01 (válaszként erre: 14. - 55Judit)
márc. 18. 18:38
Igen! És hiába, hogy 14 napon belül visszaküldheted, az már macera, hogy visszacsomagold, elbattyogj vele a postára.
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Alinka01)
márc. 18. 18:37
Cipőt-ruhát én sosen vásárolok neten. A cipővel én is gondban vagyok, mert a puha talpú kényelmi cipők már nincsenek sehol amit szerek. csak webáruházban látok jókat, de próba nélkül nem veszek.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook