Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A modern kori házasságnak tulajdonképp mi a funkciója? fórum

A modern kori házasságnak tulajdonképp mi a funkciója? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
290. aszparagusz (válaszként erre: 281. - Borian)
márc. 28. 12:56

Jómagam is az értelmiségiek közé tartozom.

De nyaralásaim során szeretem a láblógatós, tengerparton heverészős (Európán kívüli) pihenést.

Nem igazán a műveltségem növelésével foglalkozom.

289. timycat (válaszként erre: 281. - Borian)
márc. 28. 12:53

Írtam is hogy nem érte meg.... Bár van egy feelingje, hogy az az a hely, hogy ha távolabb mész, közelebb kerülsz az otthonhoz. De hát ezt már nem magyarázom, mert lyukas vödörbe se pakolok.


Mi értelmiségiek 😂 azaz ti... Jézusom.


Még mindig végletek közt csapódsz, egyszer kuporgunk, aztán meg sekélyes újgazdagok vagyunk. 🤦‍♀️

Ne haragudj, de nem épp széles látókörre vall, hogy azért mert voltam BoraBoran azt gondolod, hogy nyilván Európa kimaradt, a kultúrát meg aztán tuti messzire kerülöm.


Éles logika. Persze minden szavamba csak olyat látsz bele, amit le se írtam. Bár a gyerek taníttatást a csörte kezdő hsz-ban írtam... azon elegánsan felülemelkedtél. Ez van, minősítsd csak magad tovább, egy élmény ez számomra, hogy ki tudtok fordulni.

288. tumbo2 (válaszként erre: 287. - Sablonos)
márc. 28. 11:02
végül is azt látom,hogy jeleket küldenek,akiket kedvelek.
287. sablonos (válaszként erre: 286. - Tumbo2)
márc. 28. 10:58
Most látod a piros szívet a 286. hozzászólásod után? Erre a szívre gondoltam, amikor lentebb írtam a szimpátia-szívekről.
286. tumbo2 (válaszként erre: 285. - Sablonos)
márc. 28. 10:42
köszi szépen.
285. sablonos (válaszként erre: 284. - Tumbo2)
márc. 28. 10:37

A félreérthetőségre is van orvosság. Nekem ha valami nem egyértelmű, akkor rákérdezek.


Lehet, hogy az én szimpátia-szívecskézésemet félreértetted. Nem a jelküldésről beszéltem, hanem arról, akik egy-egy hozzászólásra nyomkodják a piros szíveket. 🙂 Na mindegy, ez csak az én meglátásom, nem ér több szót.


Azokkal, akik neked estek/esnek - próbálj meg nem törődni. Tudom, hogy mondani könnyű, mert nyilván bánt. De csak úgy tudsz túlmenni az ilyeneken, ha legyőzöd, és nem rágódsz rajta. Vannak bőven, akik kedvelnek téged is, ez a fontos.

284. tumbo2 (válaszként erre: 283. - Sablonos)
márc. 28. 10:27
szerintem is,egyetlen embernek küldök szívecskét,mert mert azt kért,mások macskát.akinek a szívet küldöm,az szimpatikus nekem.én általában nem fogalmazok félreérthetően,ha viszont igen,akkor elnézést kérek.de az bántott,hogy nekem estek,hogy a gyerekek nem segítenek nekem,bár csak egy festő kéne.
283. sablonos (válaszként erre: 282. - Tumbo2)
márc. 28. 10:17

Miért ne szólhatnál bele? Mindenkinek joga van véleményt írni, és ahhoz is joga van, hogy bármit, amit szeretne - megosszon a többi fórumozóval. Aki a tényeket dicsekvésnek veszi, és az piszkálja a csőrét, az nézzen magába, és gondolkozzon el, hogy miért is bántja...


A baj nem a véleménynyilvánítással van. A baj ott kezdődik, amikor valaki totál félreért valamit/valakit, ami ugyan csak az ő számára félreérthető, de az istenért sem képes belátni a tévedését. És amikor vannak, akik szívecskével jutalmazzák őt, akkor megerősítve érzi magát abban, hogy milyen okosat írt. Na, ez a baj. Ahelyett, hogy azok, akik lájkolgatják, a szívükre tennék a kezüket, és belátnák, hogy annak ellenére, hogy kedvelik az illetőt, nem kellene alá lovat adni, hogy tovább erősítse magát a vélt igazában.


Sok embert kedvelek én is. De pusztán szimpátiából tuti nem nyomogatom a szívecskéket, ha olyan hozzászólást ír, amivel nem értek egyet.

Ezt csak érdekességként írom, mert ez a tapasztalatom. Egyes hozzászólásoknál akkor is gyűlnek a szívek, amikor a hsz. szimpla ostobaság. Ez a szimpátia-szívecskézés nekem nem hiteles.

Persze ez így működik, nemcsak itt, a Hoxán.

282. tumbo2 (válaszként erre: 281. - Borian)
márc. 28. 09:27
én a szegény beleszólhatok?a lányom nem egy konyhatündér,bár mindent megfőz,egyedül a húslevestől fél.a vejem belenéz a hűtőbe,na mit kell előbb megenni,mert nem szeret pazarolni.pedig megtehetné.de nem is fukar,én érzem magam rosszul,hogy milyen sok mindent hoznak.mondjuk állítólag tele van minden azzal,hogy dicsekszem,hogy egyetemi tanár.akkor tegyünk rá egy lapáttal,az anyja zenetanár,az apja történész,de lévén már öregek nem utaznak sehová.de a lányomék hegyet másznak,külföldre utaznak,de a rongyrázást egyik sem szereti.
281. Borian (válaszként erre: 278. - Timycat)
márc. 28. 07:26

PhD fokozatom van közgazdaságtudományból, hazai és nemtközi szervezeteknél foglalkozom gazdasági kutatással, ezen kívül egyetemen tanítok. Most már rendben vagyunk?


Értem, mit akarsz írni, de nem ezt írtad. Olvasd vissza magad és értelmezd.


Én befejeztem veled a vitát, Bora-bora-nál búlt elő a paci lába, nagyon sekélyes, újgazdag gondolkodás miszerint drága utazás=egzotikus út. Mi, értelmiségiek tudjuk, hogy Európa pl. jóval drágább, ha olyan programokat, szállást, desztinációt választasz, ami a látókörödet, műveltségedet növeli, nem csak a tengerparton hasam süttetem típusú utazásra kell gondolni.

280. timycat (válaszként erre: 277. - Michelle.r)
márc. 28. 07:12

Nem. Hibrid vagy elektromos autó továbbra sem a szívem csücske, és minél több hibridet, elektromost látok, közvetetten tapasztalok annál inkább nem.

Lexus belső égésű motort szerintem már évek óta nem gyárt.

279. timycat (válaszként erre: 270. - Borian)
márc. 28. 06:55

"de a férjed fűtött medencéjéban ímmel-mmal azért megmártózol. :-)"


Nekünk, férjemnek nincs. Anyáméknak volt, inkább erre költöttek, mint a vállalkozást fejlesszék. Nem ez vitte a vállalkozást csődbe, hanem sok ilyen húzás.

Megengedhettek maguknak egy ilyen medencét? Meg, hisz könnyen kifizették, csak épp az aranytojás tojó tyúkot felejtették el megetetni.

Bár szerinted ha kihagyták volna ezt a fajta medenceépítést az kuporgatás lett volna. Hát ők nem kuporgattak. Igazán megérte... a medi természetesen évek óta nem üzemel, azt fenn is kell ám tartani.

A szegény, kuporgatós barátnőmék most építenek egy ilyet, náluk nem lesz gond a fenntartással, ők betartották a sorrendet.

Ha így sem érted mire próbálok utalni már több soron az nagyon szomorú.

278. timycat (válaszként erre: 270. - Borian)
márc. 28. 06:48

"nem költenek semmire"


Ezt hozzáképzelted, vagy idézd már, mert ilyet nem írtam.


"hogy egy ház nem jár azzal, hogy számolgatni kell, miből fussa rezsire."


Írtam ház és ház közti különbség. Valószínűleg pont ugyanannyi egy 90nm~es ház fenntartásának költsége, mint egy 250nm+-osé, egyéb jellemzők, felszereltség se oszt szoroz. Nyilván.

Igazán kíváncsivá tettél miféle gazdasági végzettséged van.

277. michelle.r (válaszként erre: 259. - Timycat)
márc. 27. 17:50
Nagyon remélem, hogy egy Lexust kaptál. Megérdemelnéd, hogy naponta kelljen szenvedned benne, és jutna eszedbe, hogy mit volt képed mondani róla, amikor néhány éve autóvásárlásról beszélgettünk 😝
276. Borian (válaszként erre: 275. - Tumbo2)
márc. 27. 16:18
A számvitel, könyvelés engem sem. Brr.
275. tumbo2 (válaszként erre: 274. - Borian)
márc. 27. 16:08
de egyáltalán nem érdekelt.volt egy íróasztal,megkaptam,gondoltuk régen,ott a nyugdíjig kihúzzuk.végül is kihúztam,bár hogy a céget eladták, utána voltam raktáros,könyvelő,számlázó,afféle mindenes.ami érdekelt az a filozófia,az irodalom,történelem,de tovább tanulni nem akartam,örültem,ha pénzt kereshetek,igaz az ambíció is hiányzott belőlem.
274. Borian (válaszként erre: 273. - Tumbo2)
márc. 27. 16:00
Tanulni pedig sosem árt, és attól még nem leszel feltétlenül vezető. Én szeretek főnök lenni. Nem azért, mert élvezem a főnökösködést, hanem mert minél följebb vagy, annál kevesebben főnökösködnek feletted. :-)
273. tumbo2 (válaszként erre: 272. - Borian)
márc. 27. 15:51
engem a főkönyvelő akart fősuliba küldeni,hogy én legyek az utódja.nem nekem való,én megcsináltam,amit mondtak,de sosem voltam vezető típus.
272. Borian (válaszként erre: 271. - Aszparagusz)
márc. 27. 15:38
Nem akarok, sosem akartam vállalkozó lenni. Az más embertípust kíván.
271. aszparagusz (válaszként erre: 270. - Borian)
márc. 27. 15:11

Mindenkinek adott a lehetőség, hogy ügyes-okos vállalkozó legyen.

Ügyesek vagytok, ha csóró bérből, fizetésből élőként futja házra, annak fenntartására, autóra, utazásra, számolatlan rezsire.

270. Borian (válaszként erre: 269. - Timycat)
márc. 27. 06:31

Te írtál az ismerőseidről, akik kicsi lakásban élnek, nem költenek semmire, mindent a vállalkozásba tolnak, de majd 50 után...mint követendő példa. Én meg erre írtam, hogy így nincs értelme élni. Találkoztam én is ilyennel egy kutatás kapcsán, a srác saját faiskolát épített, mindenét beletette, egy pici albérletben lakott. A felesége csak 5 évig bírta és hitte, hogy majd egyszer ez megtérül. Azután lelépett.


De mivel ezzel azonosulni tudsz, gyanítom, te is megtennéd, ha nem mentél volna jól férjhez és ugyan külön kasszán vagytok, meg szerződés, de a férjed fűtött medencéjéban ímmel-mmal azért megmártózol. :-)


De egyébként eddig nem rólad írtam, csak a példádra reagáltam itt is. Te rtad:


"Igazad van, barátnőmék jobban jártak volna, ha beletolnak az elején mindent egy házba most meg számolnák hogy miből fizetik a rezsit, na meg közben olyan nagy utazgatásra se telt volna."


Ezért megnyugtattalak, hogy egy ház nem jár azzal, hogy számolgatni kell, miből fussa rezsire. Pedig mi csóró bérből, fizetésből élő emberek vagyunk. Hát még az ügyes-okos vállalkozóknál...

269. timycat (válaszként erre: 268. - Borian)
márc. 26. 21:04

Hagyjuk, végletekről írsz. Hol írtam azt, hogy mindenről le kell mondani? Ha valaki engem ismer, úgy igazán, az tudja hogy a lemondás az nem az én műfajom. A racionalizálás az már igen.


Most tényleg azt írtad, hogy nem költünk a gyerekre? Megsúgom a gyerek tanítatása befektetés. Szerinted az olyan elvetemült szemléletűek, mint én pont ezen spórolnának? Ahogy azon sem hogy az a gyerek világot lásson és ne csak az orráig.


Én az idő előtti, alapokat nélkülöző túlzó igényekről írtam, hol írtam azt, hogy nem kell utazni, kikapcsolódni? Arról meg ne beszéljünk ház és ház között, azok fenntartása között, utazás és utazás között mekkora különbségek vannak.

De ha már végletek. Mekkora károgás lenne itt ha valaki indítana egy fórumot, hogy hitelből megy Bora Borára mert az neki úgy tetszik, vagy hogy hónap végén már csak kenyeret eszik, de a medencét azt fűti, nem bírja a hideg vizet na.

Ugyanmár.


Itt fakadtatok ki, hogy elvetemült dolgokat írok, mert bérből fizetésből nem lehet megvalósítani, hát akkor? Bacni is meg szűznek maradni 🤷‍♀️ Vállalkozni csak pénzügyi kultúrával érdemes, ami messze nem a mindenről lemondás, igaz Bora Bora pár évig kimarad, van olcsóbb út is, de egyszer sorra kerül és a fűtött medence is csak később készül el. Ingyen sajt nincs, olyan körökben nem mozgok ahol van, így valóban plusz munka, valóban némi lemondás, de ha jól csinálod a lemondás ideiglenes (ugye BoraBora) megtérül. Befektetés. Persze aki így él az szerintetek h.lye, vagy leginkább nem is létezik.

Nem csodálkozok.


Viszonylag kevés kizárólag bérből fizetésből élőt ismerek, valószínűleg emiatt tűnik olyan hihetetlenek az amiket írok, pedig élnek, vannak. Legalább van kikre köpködni, hogy azok h.lyék, a gyerekeik meg aztán pláne, bezzeg a miénk és még nagyzolók is, nekem ingyen se kellene, meg a hasonló lózungok.


Ja és zárszó, Bora Bora nem éri meg, tényleg nem, szép szép, viszont vannak elérhetőbb, többet nyújtó helyek a Földön, de a fűtött medi, pláne ellenáramoltatással egész jó dolog, igaz meló is van vele.

268. Borian (válaszként erre: 260. - Timycat)
márc. 26. 19:50

Érdekes, nekünk a ház mellett futja autóra, utazásra is (nem, egy utazás nem eyház ára, de mivel négyen vagyunk, az éves nyaralásokból 3-4 évente lehetne autót cserélni, de ne idegeskedj, nem szoktuk olyan gyakran) és nem számolgatjuk a rezsit. És mint írtam, költöttünk már eleget drága hobbikra is, súlyosbító körülmnyként a yerekeinkére. De, ezt szerintemírad, hogy ezt nem kellene (legalábbis, míg nincs meg az első néhány milliárdunk.)


Az, hogy vki normális otthonban lakik, nem jelenti azt, hogy mindenről le kell mondania. És fordítva: én csak annyit "tolmél" be a vállakozásba, hogy attól még normális életet élhessek, ne kelljen mindenről lemondanom. Ha ettől sosem leszek milliárdos, hát üsse kő.

267. Channa* (válaszként erre: 264. - Aszparagusz)
márc. 26. 18:43
Igen.
266. fincsi5 (válaszként erre: 235. - ,zumba)
márc. 26. 18:34
Miért? Nem harapok, és én is padlót fogtam ettől az állandó autózástól. Tudom én a hibájukat is, pl. az esztelen, 4 nyári utazást mintha meg sem hallanánk.
265. andi6020 (válaszként erre: 262. - Channa*)
márc. 26. 18:28
Te mindig találsz valakit, akivel heteken át négymillió karakterben veszekedhetsz.
264. aszparagusz (válaszként erre: 217. - Channa*)
márc. 26. 18:23
Ő az a testvéred, akit pár éve még te támogattál, mert műtétre várva a rezsit sem tudta kifizetni?
263. sablonos (válaszként erre: 261. - Channa*)
márc. 26. 18:12

Fejezd már be ezt a hazugozást!

Ez már a bunkóság netovábbja! Meg az összes többi irományod, ami másról sem szól, mint a sértegetésről!


Olvasd el újra az utolsó mondatodat! Magadat látod a tükörben?

Legyen már elég! Megint ki fogsz borulni, mint már annyiszor...

262. Channa* (válaszként erre: 260. - Timycat)
márc. 26. 18:06

Na, mondom én!

Mindenki hülye, csak te vagy helikopter.


Írogasd a hülyeségeidet. Tényleg van aki beveszi, van még kit kábítanod.😂😂😂

261. Channa* (válaszként erre: 258. - Timycat)
márc. 26. 18:04

Sajnos neked már nagyon régen elgurult a gyógyszered. Talán fordulhatnál szakemberhez.

Nem nekem van agyködöm. Köszi! Én szuperül vagyok;)


És ne játszd a jólértesültet, mert nem vagy az.

Semmit nem tudsz te itt senkiről, csak találgatsz, hazugságokat írsz, hogy magadat jobbnak tűntesd fel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook