Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire rizikós egyedülálló nőként felújíttatni a lakást? fórum

Mennyire rizikós egyedülálló nőként felújíttatni a lakást? (beszélgetős fórum)


1 2
tegnap 11:48

Még azért a burkolót ahogy engedtem ki, megkérdezte hogy: "és amúgy mi munkád? És kivel laktok itt?"


???

31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Globus)
tegnap 11:46
Hát csak az hogy becsukjam-e magamra az ajtót ők meg akkor a házban mászkáljanak addig. Nem fura?
tegnapelőtt 18:37
Sajnos nekem sem túl sok jó a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.Undoritó...
29. globus (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:33
Fúúú, ezt én is utálom. Pont erre jó, ha valaki otthon van, főleg férfi. Esetedben nyugodtan dolgozgass a másik helyiségben. Én időnként megkérdezem, kérnek-e kávét, üdítőt, aztán ennyi. Ha többen vannak, szórakoztassák el egymást.
tegnapelőtt 18:31

Sikerül beszélni egy burkolóval. Tavasszal jönnek dolgozni.


Az jutott eszembe amíg dolgoznak mit csináljak? A konyhát fogják rendbe rakni meg a kis szobát. Addig zárkózzak be a másikba? Nem akarok útban lenni, de túl magukra sem hagyni

27. Enissa (válaszként erre: 26. - Sziget)
jan. 15. 11:48

Ó én túlvagyok egy 3 szintes ház felépíttetésén. Több felújításon. Tudom én mitől döglik a légy.Szó sem volt arról, hogy nem veszi emberszámba valaki a mestert, csak nem kell megosztani vele akármit. Nem is szoktam faggatni embereket, amit elmond magától magáról meghallgatom, ha hallgat róla úgy is jó.

Nem a társam keresem benne, a munkát szeretném vele tisztességesen elvégeztetni.

Abban még hiba nem volt, hogy ne láttam volna el őket egy tányér étellel (ha elfogadta), kávéval, üdítővel, netán egy sörrel.

26. Sziget (válaszként erre: 23. - Enissa)
jan. 15. 11:25

Vannak olyan szakik, akikben beindul a segítő férfi, amikor egy egyedülálló, "elesett" nővel találkoznak. Ezt én nem hagynám ki :-))

És nyilván van olyan, aki visszaél ezzel.

Ki kell válogatni őket.

1 éve egyedül építkezem. Inkább nagyobb sikerrel és örömmel, mint sem.


A fontos, h a szakik szeretik, ha emberszámba vannak véve. Ha tanácsot kérünk tőlük. Már akitől lehet. Meg képes önállóan gondolkodni, megoldani problémákat.

Nah ezeket a fickókat kell magad köré gyűjteni.


Nem könnyű munka, de utána élmény lesz a felújítás.


Érdemes gondoskodni azokról (kajával, üdítővel, kávé-tea, figyelmességgel stb.), akikkel elégedett vagy és meg akarod őket tartani.

Sokszorosan meg fog térülni.

25. tumbo2 (válaszként erre: 9. - Srcrss)
jan. 15. 10:56
a lányom apja,mikor Pestre költözött,elvállalt karbantartó munkát-bányagépész létére sok mindenhez értett.a lányunknak is ő szerzett szerelőt.
24. tumbo2 (válaszként erre: 23. - Enissa)
jan. 15. 10:45
mikor felújítottuk a a fürdőszobát,a lányom volt barátnőjének a férje csinálta.előtte volt örök harag,mert mondta a fiúnak,hogy ne vegye el,mert nem szereti.mikor később meglátták egymást,sírtak.azóta persze elváltak,de senki életébe nem szabad beleszólni.
23. Enissa (válaszként erre: 22. - Enissa)
jan. 15. 09:54

Még hozzá tenném, nem kell azt senkinek tudni, hogy egyedülálló vagy, vagy nem.

Sosem szoktam a mesterekkel az életemből semmit megosztani.

Én adom a munkát, érte a pénzt, ő meg elvégzi a kért összegért. Én sem érdeklődöm kedves családja fekől.

Ha ismer netán akkor meg tudja, hogy egyedülálló vagy, vagy van férjed, barátod, apád, fiad stb.

Ha zavar, hogy egyedülálló vagy, akkor mond az árajánlatnál is, hogy vidéken van éppen a párod, fiad, akárkid, átbeszéled vele és értesíted. akkor már azt sejtheti van mögötted valaki.

22. Enissa
jan. 15. 09:18

Attól függ, mennyire talpraesett valaki. Lehet szerencsétlen a pasi is.

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ne óradíjat fizess, hanem adjon rá egy árajánlatot. Azzal számolnod kell, hogy mindig jöhet közbe váratlan dolog, ami + pénzbe fog kerülni.

Nem ártana, ha összeíratnád mi kell hozzá és azt te vásárolnád meg. Persze, ha van rálátásod, mert pl. egy nagyárúházban többe kerül többször, mint egy kis szakboltban. De ehhez is ismeret kell, az tény.

Óradíjban el fogja húzni az időt.

Mint előttem írták, előre semmit ne fizess ki, az anyagáron kívül. A munkabért főleg , Amint befejet ez fázist fizesd ki, hogy ő is biztosítva legyen, mert biza vannak olyan megrendelők is, akik a vállalkozot vágják át, az meg futhat a pénze után.

21. Sziget
jan. 15. 09:11

Maga a felújítás rizikós. Nem feltétlenül az, hogy nő vagy.

Baromi rizikó, hogy milyen szakival jössz össze. El kell küldeni, akivel nem vagy elégedett. És csak azt kifizetni, amit jól!!!!! elvégzett. Nem kell félni beleállni a helyzetbe.

Ácsot, villanyszerelőket zavartam el. Szemét-sittszállító akart átverni.

jan. 15. 08:31
* előleg = előleget
jan. 15. 08:30

Azt viszont anyósomtól tanultam, hogy "soha ne adj előleg a mesternek, kizárólag csak anyagra, és azzal a pénzzel+a nevedre szóló számlával számoltasd el!"

Mi még a régi ismeretségi körből hívott mesternek ebédet is adtunk, mert előfordulhat, ha hazamegy ebédelni, visszafelé már a legelső kocsmánál megáll leöblíteni, és várhatjuk. Megérte az az egytál étel, és dolgozott egész nap. :)

jan. 15. 08:26

Bármilyen szakemberre van szükségem, kizárólag ismerős által ajánlott szakemberrel dolgoztattam, és már az első telefonhívásnál megmondtam neki, hogy kitől kaptam az ő telefonszámát. Szomszédok, boltos, fodrász ismerős által ajánlott, és akinek a munkájával meg voltam elégedve, azt a mestert évekig "megtartottam" magamnak. Később már mint régi kuncsafthoz jött.

Persze panelban viszonylag könnyebb jó mester címéhez hozzájutni. De amikor kertes házban éltem, akkor sem kerestem szakit a hirdetések között. Másrészt a rokon szakmabeliek is tudnak ajánlani saját ismeretségi körükből.

jan. 15. 08:09
Ha nem is vernek át,nagyon nem árt figyelni.Fürdö felújításkor már majdnem kész volt minden,állt a szerelő bent mikor láttam hogy alacsonyan van tusoló panel.Konkrétan a fiúk nem fértek alá,ha akkor nem veszem észre,már legközelebb csak csempészés utàn láttam volna.Figyelni kell.
jan. 15. 08:05
Azt nem írtam le: villanyszerelő kell, áthúzatni a konyha vezetékeit. Aztán festő aki kifest eztán. Majd asztalos a konyhabútorhoz
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Egomanyus2)
jan. 15. 08:02

Köszönöm! Ez az áfa dolog új információ.

És őszinte részvétem.

14. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 07:22
Igen, biztosan. Minket is megpróbáltak átverni minden alkalommal. Ha nem értesz a dolgokhoz, akkor még nagyobb veszélyben vagy ebből a szempontból.
13. Exatlon0000 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 23:25
Csak az autoszerelők :D
jan. 14. 22:59
Szerintem is nézz utána mindennek, ma már mindenről lehet tájékozódni. Legyél határozott. Sok sikert.
11. Egomanyus2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 22:38
Én idén csináltam végig egy felújítást. Három éve terveztük a férjemmel. A kivitelező már dolgozott nekünk, szépen, jó árba, öt évvel ezelőtt. Három éve eljött megegyeztünk, elválalta, majd eltünt. Aztán találtunk fiatalokat, idén tavaszra. Sajnos a férjem elhunyt, egyedül maradtam. Nem akartam visszamondani a megegyezésünket, főleg mert mindet megvettünk. Ajtók, ablakok, járólap. A gyerekeim jöttek amikor tudtak, de egyedül csináltam. Mindent elolvastam, megnéztem videókat. Előre szóltak milyen anyagot vesznek, számlát hoztak róla, csak akkor fizettem. És a nevemre szólt a számla, mert ha a saját nevére veszi az áfát visszaigényli, de nekem nem csökkenti az árat. Amikor kész voltak egy munkafolyamattal, csak akkor és csak azt fizettem ki. Több lett a vége, mint amibe megállapodtunk, de ennek az volt az oka, hogy több munkát végeztek el, amit előre nem láttunk. Nekem jó volt, mert egyszerűbb volt olvasni a talajkiegyenlítőről, mint gondolkozni az életemről. Nem mondom, hogy nincs egy két hiba, de az akkor is volt, amikor a férjem ellenőrizte az előző felújítást. Az biztos, hogy az árak elszabadultak. Én nyugtatót szedtem, de nem a mesterek miatt. Lehet, hogy szerencsém volt mert ez egy kicsit lutri. A megbízhatónak ismert eltünt, három huszonéves kezdő pedig tisztességes munkát végzett. Kitartást!
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Srcrss)
jan. 14. 22:27
Szomszéd van, de ő nem lehet itt mindig. Meg kiderül úgyis ha én egyezkedem ő meg csak ácsorog..
9. srcrss (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 22:23
NEM. Nincs egy férfi a közeledben, akiben megbízol?
jan. 14. 22:17
És maga az, hogy beengedni valakit a lakásba? Biztonság szempontjából szerintetek?
jan. 14. 22:06

Sajnos, ha szélhámos, az bárkit megpróbálhat átverni, ha látja, hogy nem ért a témához, legyen szó férfiról vagy nőről. Ezért érdemes utána olvasni, nézni a dolgoknak, amit meg akarsz csináltatni. A facen vannak felújítós csoportok, akik szívesen adnak segítséget, tájékoztatást, akár mesterek, árak tekintetében is.

Minden esetre, érdemes az ismeretségi körödben utána érdeklődni megbízható mestereknek, akkor lehet, hogy kisebb az esély, arra, hogy átverjenek.

6. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 22:05

Nem nemfüggő az átverhetőség.

Most csináltunk végig egy építkezést, javarészt a menyemmel intéztünk mindent.

jan. 14. 21:54
Javaslom, hogy ha van férfi ismerősöd (barát, rokon, haver, bárki), legyen Veled, amikor beszélsz a mesterekkel! Akár bele is kérdezhet a dolgokba, stb. És igen, jó tisztában lenni néhány dologgal. Határozott fellépésed legyen! Az én anyum sok mindent egyedül bonyolított le, de néha tényleg jól jött, ha volt ott egy férfi ismerős is. Menni fog!
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 21:42
Megpróbálhatják. De széles az internet - tájékozódni kell. Olvasni technológiákról, mintát kell bekérni az eddigi munkáiról, árakról. Fel kell készülni és nem mindenképp elfogadni azt, amit a vállalkozó ajánl.
3. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 21:40
Hááát... Szerintem igen.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook