Egy könyv tényleg megváltoztathatja az életedet? (beszélgetés)
A matematika nem természettudomány. Így ott megengedett, hogy tartalmazhat absztrakciókat.
A lényeg úgyis az hogy mire tudjuk használni.
Egy kör kerületét nehéz lenen kiszámolni pl. a PI nélkül, ami egy irracionális szám.
Köszia tippet, majd próbálom beszerezni azt is.
A titoknak a második része most jelent meg, az ERŐ, még nem olvastam el, de az első ilyen hatásos, a második is ilyen lehet.
Igen azonos, én ezt a linket már régebben leis töltöttem,és használom munkaanyagként is.
Remélem sikerült ebben jól változtatnod:D
Én azota figyelek a hálaadásra, meg hogy a céljaim mindig szem elött maradjanak. Már készül is a álomtáblám is :D
Te miben változtál még?
Nem ilyen egyszerű a dolog.
Kezdődik azzal, hogy az ember már az általános iskolában is tanul dolgokat. Fizikát, kémiát, biológiát, és a matematikát amire mondjuk a fizika épül. Olyan egyszerű dolgokat, hogy pl. a víz 0 °C-on megfagy, 100 °C-on felforr. Ezeket még ő is le tudja ellenőrizni.
Aztán középiskolában, egyetemen ez a tudás tovább finomodik, mindig az előzetes ismeretekre épülve. És látja, hogy a világ tényleg így működik...
Felnőtt korában meg találkozik olyan dolgokkal, ami ezeknek az ismereteknek szögesen ellentmond, és az alapján nem működhet.
Ugyanakkor találkozik olyan dolgokkal is a munkája során, amik a tanultaknak nem mondanak ellent, és működnek.
Egy idő után kialakul az, hogy melyik forrásból származó információ a megbízható. Személyes tapasztalat, és tanulás alapján.
Ez nem lustaság. Az automata mosógép arra jó, hogy megszabadítson bennünket egy monoton gépies munkától, és az így felszabaduló időnket tartalmasabb "emberibb" dolgokkal tölthessük.
A holdraszállásról nem csak egyszerűen hallottam. Azt túl sok bizonyíték támasztja alá ahhoz, hogy cáfolható legyen.
Az sem mindegy, hogy honnan hall róla az ember.vannak megbízható források, és kevésbé megbízhatóak.
A lustaság abban szüli a tudományos dolgokat, ha nem lennénk egyre lustábbak és kényelmesebbek sok dolgot hiába találtak volna fel nekünk a tudósaink. Azért használsz autómata mosógépet, mert lusta vagy vizet melegíteni és a teknőben mosni és még sorolhatnám.
Arról is hallottál gondolom, hogy a holdon járt az ember, pedig nem láttad, de gondolom hiszel benne.
Nekem egyes könyvek sokat változtatnak a szemléletemen, és gyakran sokat lehet belölük tanulni.
Én rám a titok cimű könyv volt nagy hatással meg a Jim Rohn könyvek, nagyon alapvető gondolatokat ad, amit észre se vesz néha az ember.
Például: sokan a körülményekben keresik a hibákat, holott magunkban kéne a nézőpontot megváltoztatni csupán, és kis apró változással máris más ember lesz.
Ez nem így van.
A rejtélyek nem veszítik el költői varázsukat az által, hogy megfejtik őket. A megoldás sokkal szebb, mint a talány, és mélyebb rejtélyeket fed fel.
A tudományos dolgokat nem a lustaság szüli, hanem a szorgalom és kitartás.
Hallottam csodákról, de még nem láttam egyet sem.
Lehet mondani, de nem egészen így van, legalábbis nem ugyanaz a kettő.
Ugyanis a tudományban nem kell hinni, a tudomány bizonyítékokon alapul. Lehet hinni mondjuk magában a tudományos módszerben, de azt meg rendkívüli sikeressége igazolja. A tudományos módszer számtalan hasznos ezközt adott már a kezünkbe. Vegyük pl. csak ezt a számítógépet amin írunk. Annak köszönheti a létezését, hogy bizonyos emberek a világ jelenségére természetes magyarázatokat kerestek.
Így van, nagyon érdekes dolgokat vet fel a könyv.. és az ember szerintem még akkor is elgondolkodik rajta, ha nem hisz.
A hitet pedig nem lehet megmagyarázni tudománnyal. A hit, az hit.. ami segít. Olyan téren talán lehet benne tudományos mozaikokat keresni, hogy ha az ember hisz, akkor jobban érzi magát..stb. De ez a lényege.
Bucika a tudományban hisz, legalábbis a jelek szerint, ami nem baj. Inkább azzal van a probléma, hogy a saját hitét, a tudományt rá akarja húzni mindenre, mert neki ez a meggyőződése. De nekem, neked, másnak.. meg teljesen más.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Mi lenne a neved ha megváltoztathatnád?
- Használd az agyad és megváltozik az életed
- A sport tényleg képes megváltoztatni az életünket?
- Az Underground kiadó tényleg olcsón állítja elő a könyveit?