Egy kóbor anyamacska nálunk szülte meg a kicsinyeit. Mit tegyünk? (tudásbázis)
Van olyan betegség, amelyik az elválasztás körül jelentkezik, amikor kezdenének önállóan enni és az anya teje is fogytán.
Később is lehet még baj: az egyik nálam is tályogos lett, nem is vettem rögtön észre. Az állkapcsán volt, alig bírt enni. Lefogyott nagyon, de már igyekszik minél többet enni. Ráadásul pont a fogváltás körül érte a dolog, duplán fájt a képe szegénynek egy darabig.
Egyébként már dilemmában vagyok. Mert kint nem biztonságos nekik. Max ha tényleg helyhez kötöttek, nem mászkálnak el. Ezért nem akartam macskát, mert megszeretem őket és ha nem jönnek haza sajnálni fogom őket. A legjobb az lenne ha bent lennének biztonságban. De elég a kutya bentre.
Látom az utcánkban, hogy folyton cserélődnek, fogynak a macskák. Túl hosszú életet nem élnek meg a kintiek.
Aki nincs a képen, a 4. ő olyan mint a Te cicád igen :)
Valahogy a világos bundára úgy céloztam, hogy nem kényes-e.
A bundácskának nem árt.
Sőt.
Egyszer az egyik cicánk beleesett egy vizes vödörbe, és csak harmadjára sikerült kiugrania.
Bevallom, csak néztem, mert kíváncsi voltam, mi lesz a bundájával. (A feje nem ért a vízbe.)
No, akkor jöttem rá, miért nem szeretik, ha esőről jönnek be és én jól átdörgölöm száraz törülközővel.
Ugyanis a bundája tetején levő szőrszálak lelapultak és mint valami kis kabát, lepergették a vizet. Ahogy széthajtottam a szőrszálakat, láttam, hogy az alsó rétegek szárazak és melegek maradtak!
Szóval kiugrott a vízből, megrázta magát és úgy ahogy volt, hamar megszáradt. Kicsit igazított a bundáján és slussz.
A pofija nem látszik. Szép nagyon :)
Abból lehet jobb, hogy nem áll meg barátkozni majd. Jobban vigyáz magára.
Jaj, ezek ők??? :D Kis gömböckék!
Cicababagyerekek!!! :D
Meg jó a fülük az biztos. Meghallja ha van valami :)
A vörös meg akart harapni most jut eszembe. Rákapott hirtelen a kezemre.
Úgy néz ki az egyszínű cirmost, meg amelyik fehér szürkét.
A vörös nagyon szép, különleges. És nem is vörös hanem zsemle színű. Majd csinálok róluk külön képeket és töltök fel. A "vöröset" mindenki kiemeli, hogy ő a legszebb. Csak nem kedves.
Én ebben picit kételkedem, mert tudom, mennyire figyel a mami távolabbról is. Illetve nem is megy nagyon messzire.
A kölyök ellenben irdatlan hangerővel képes sivalkodni, főleg ha a fenekéről van szó. Azt hinnéd, nincs is akkora tüdeje... :D
Én a vöröst és a fekete cirmost tartanám meg, ill persze mindet, de kinek van arra ideje energiája.
Melyikeket fogod megtartani ?
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Kiscicák születtek! Szabad-e/kell-e tejet adni az anyamacskának?
- Egy dalmata mamának, és dalmata papának lehetnek fekete kicsinyei?
- Másfél hete ellett a cicánk, de az anyamacska megint bagzik. Abbahagyja így az etetést is? Vagy ez miért van?
- Miért nem rak fészket a kicsinyeinek az anyanyúl?
- Anyamacskámnak tavasszal eltünt a 2 éves kölyke. Ha hozok mellé egy 2 hós kislány cicót el/befogja fogadni az anyamacska?