Egy csomó ami fáj a mellben, valakinek volt már tapasztalata ilyenről? (tudásbázis)
Ilyen mellfolyás akkor is lehet, ha nincs semmilyen elváltozás..
Mivel 5 alkalommal volt tályogom, egy alkalommal folyt nekem is a mellemből sárga folyadék, és elmentem, a mammográfia negatív lett, és elmondta a szakorvos, hogy a kor előrehaladásával hormonális változások is előidézik a mellfolyást..
Ezt írtam én is..
A mammográfián is elmondják, hogy az alattomos soha nem fáj, és nem veszik észre, csak ha már késő, vagy egy éppen megtörtént rutinvizsgálat alkalmával..
Ha alattomos lenne, észre sem vetted volna. Azt többnyire csak az "átvilágítás" mutatja ki, vagy amire felfedezi magán valaki, arra már késő.
Ez nem(!!) alattomos, biztosan állítom, hogy nincs mitől félned..
A fájdalmas csomók általában nem rosszindulatú elváltozások.
Nekem volt csomó a mellemben, nagyon fájt, kiderült, hogy a fogamzásgátló tablettától. Én is orvostól orvosig mentem, nagyon kellemetlen volt, iszonyú érzékeny volt a mellem-hónaljam is. Ahogy elhagytam a gyógyszert, 2-3 hét alatt megszűnt minden tünetem.
Biztosan nem lesz semmi baj, ne izgulj!
Szia!
Én szerencsére nem tapasztalatból, de úgy tudom, hogy a rosszindulatú daganatos csomó nem fájdalmas, nem ebből veszi észre, akinek van. Na persze erre nem lehet alapozni, alapos kivizsgálás kell, jó, hogy mész mammográfiára.
Fájdalmas csomó nagyon sok mástól is lehet, ha például szoptatsz vagy szoptattál mostanában, akkor egy bedurrant tejmirigytől is akár.
Nekem korábban volt egy, nem tudni, mitől alakult ki, egyszer csak kitapintottam, fájt kicsit, eltért a korábbi tapintott dolgoktól, elmentem vele a nőgyógyászhoz, UH-n megnézte, aztán sebészetre küldött, ahol kiműtötték. Elvileg ilyen gennyes duzzanat volt belül, ütéstől is kialakulhat.
5 alkalommal volt mell tályogom, felváltva mindkét mellemben, és minden alkalommal pici, tapintható csomóként kezdődött, ami szépen megnőtt, és kinőtte magát tályoggá..
Minden alkalommal elmondták a mammográfián, hogy ami fáj, attól soha nem kell félni, ugyanis az alattomos dolgok, elváltozások attól alattomosak, hogy nem fáj, nem veszed észre nagyon sokáig..
Szia!
Tudom, közhely, de nyugodj meg, bármi is az, még időben felfedezted.
Sok sikert és jó híreket kívánok!