Drága élelmiszerek (beszélgetős fórum)
Meglehet, hogy genetikailag öröklődik?
Szerintem is köze van ehhez a sok előre gyártott, mű-kajának is.
Bizony-bizony! Mindenkinek előnyére válhat ha olyan élelmiszereket lecsökkent amiről köztudott hogy ártalmas, én is szem előtt tartom ezt. Aki meg érzékeny valamire, annak főleg nagyon fontos! Létkérdés!
Én csak a laktózt nem bírom, de érdekes, mert csak a tejben. A feldogozott tejtermékekben nem veszi észre az emésztőrendszerem.
Ügyes vagy! Én is mániákus receptátíró vagyok, a talált receptekkel többnyire csak ötletelek, alapnak valók.
Vörös babbal még nem készítettem kencét, de már van 1 dobozzal.😀
Ezekből a konzervekből úgy gyártom a szendvicskrémet, hogy belekeverem, amit találok itthon:D De sokszor csak hagyma, hüvelyes, fűszerek, valami zsírossal (olivaolaj vagy tahini, de tökmagkrém sem lehet rossz)
vörösbabból úgy néz ki, mintha májkrém lenne:)
Fehérbabból jó lehet a csípős babpástétom is: [link]
Még nem csináltam, csak mentettem.
Cseles 😕
Tegnap kaptam a cukorgyártól kari csomagot, összesen 2 kg koronás cukor, komolyan ennek a csomagnak örültem a legjobban. 🤦♀️😂
Én is meglepődtem, Miklos liszt 1800 Ft/kg, itt csak a Sparban lehet venni.
Legközelebb megrendelem neten.
Csicserit nyerset használsz vagy konzervet?
Olyan alacsony peremű mint a videóban, nekem is jó lenne, de nem költhetek.
Most áztatok be mákot mert régen készítettem csonterősítő sütit. Ha elkészül a máktorta, vékony szeletekben lefagyasztom és gyakran eszegetem. A gyümölcsöst is elkészítem, nagyon megtetszett. Most találtam és csak banánt kell vennem hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :
- Mi az az élelmiszer ami biztos, hogy megtalálható a konyhádban? (nem fűszer)