Drága élelmiszerek (beszélgetős fórum)
Gittának szuper receptjei vannak ! :) Még nem csíráztattam hajdinát, de megjött a kedvem. Most épp a lilaretek csírát, a brokkolicsírát és a búzacsírát ( vagyis a kicsírázott búzát) tesszük a főételre vagy a szendvicsre. Imádok magokat csíráztatni ! :) Napi 2X átöblítem az üveget és kész.A nyers növényi élelmiszerekben rengeteg vitamin, klorofill (zöld levelekben) és enzim van, ami a főtt ételekben nincs.
Majd akkor hiszem el, hogy muszáj főzni, ha a macska megfőzi az egeret, mielőtt megeszi ! :)
Na most nem teljesen arról lesz szó hogy mit kéne venni mert olcsó. Ezért a lentebbi linken találkozunk nem a legolcsóbb, de azért olcsó ételekkel is. Élő ételekkel. Mert ebben a drága világban, szerintem vagyunk úgy páran hogy inkább költünk most az egészségünkre, mint később a betegségünkre. [link]
Azért mutatom, mert éppen itt szemezgetek az életet támogató mennyei ételek között. Hátha érdekel mást is.
Halihó Liliom! Te nagyon egészségtudatos vagy, remélem ide látsz!
A kékes amire gondolsz, az eláztatott gálic, és meszet tettünk hozzá.
Fagyasztóban van dobozolva a félig megaszalt füge. Azért nem frissen fagyasztom, mert kiolvasztás után lottyadt és víz ízű lenne. Így pedig nagyon-nagyon finom.
Kissé jobban megaszalva is készítettem amit nem fagyasztottam le, de nem tudom meddig állna el mert 1 hónap alatt elfogyott.
Datolyaszilvát most aszaltam először. Azt rendesen. Kamrában polcon várakoznak dátumozva az aszalás idejével. Kísérlet, remélem sokáig bírja. Az aszalvány 12kg lett. Boltban a frissnek darabja 2-300ft körül van. Nem tudnám megvenni.
Ha van aszalód, azzal sok finomságot tudnál készíteni. Én éppen most csíráztatott hajdinát szárítottam benne.😀
Olyasmivel ami feltétlen vegyszeres védelmet igényel mint a keresztesvirágúak, én se foglalkozom. Csak azt ültetek ami megvan növényvédelem nélkül. A kertem rovarbarát, ezért ha felbukkan kártevő, megjelenik annak ellensége is. A kisebb kártételek meg nem zavarnak.😀
Van ami lisztharmatos lesz, de attól még jó termést ad. Nem kapálok, esetleg tavasszal itt-ott ahol éppen kél valami. Ezzel is a kert rovarbarát jellegéhez járulok hozzá.😀
Szerintem a cikk nem azt írta hogy a felsorolt tényezők miatt alakul ki a betegség, hanem hogy hozzájárul, megemeli a kockázatot. Azokon kívül szerintem is annyira összetett a dolog, hogy az se tudhat mindent aki direkt ezzel foglalkozik. Különben már meglenne az ellenszere is.😀
Szerintem a lényeg, hogy az okos ember nem dugja a fejét a homokba, és minden tőle telhetőt megtesz az egészsége érdekében. Én legalábbis ezen vagyok.
Néha nézem ezt a "hogy is készül" műsort valamelyik csatornán. Hát elgondolkodom, hogy annyi paradicsom, sajt, eper, meggy vagy éppen mi készül a világon nincs amit a gyártók ilyen cimszó alatt felhasználnak. Nyilván mesterséges anyagokkal dúsitanak minden élelmiszert.
Emlékszem jó pár éve azzal volt tele a média, hogy ne együnk vajat csak margarint. Most meg a forditottjára lelkesitenek:) Mindenben van már valami egészségtelen összetevő. Amit öregnagyszüleink megtermesztettek a kertben talán az volt rendben, de ott meg ott volt a permetező szer. Ha meg nem permetezed lehet, hogy megeszik a kártevők. A fene sem tudja, de enni kell.
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :