Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » "Dobálós" túrós recept

"Dobálós" túrós recept

Elkészítési idő 45 perc

A "Dobálós" túrós hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 dl tej
2 tojás
1 cs vaniliáscukor
1/2 kg túró
12,5 dkg vaj v. margarin


A "Dobálós" túrós elkészítési módja:
A lisztet a porcukrot a sütőport összeszitáljuk, hogy összevegyüljenek és a tepsi aljára tesszük. A túrót ennek tetejére tesszük egyenletesen. Majd tejet a tojást a vaniliáscukrot összekeverjük és a lisztes keverékre öntjük. A tetejére a vajat kis darabokban rádobáljuk. Előmelegített sütőben kb 30- 40 percig sütjük 180 fokon.

Még annyi időt sem tart az elkészítése mint ameddig elolvastad a receptet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A "dobálós" túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook