Diszlexia! De a tanár miért nem ismeri fel? (beszélgetés)
egyetértek!!!
de legalább ha a beszédészlelésről, és a diszekről ha tudnának valamit, már előbbre lennénk
Ilyenkor az a legokosabb, ha a szülő kezdeményezi a gyermek vizsgálatát! Sajnos sok helyen még nem készítik fel a normál pedagógusokat arra, hogy ilyen gyerekekkel mit kell tenni, hová kell fordulni, kitől kell segítséget/szakvéleményt kérni!
(Ezért lenne jó ha a pedagógus képzésban markánsabban megjelenhetne a gyógypedagógia oktatása is!)
a jeleket felismeri....gondolom, észreveszi a betűtévesztéseket olvasásban-írásban, a félrehallásokat, esetleg szűk szókincset, csak elsősorban a viselkedése szúr neki szemet, mert azt kezeli a legnehezebben, tehát arról panaszkodik.
rosszul azonosítja a problémát
sajnos nem valami képzettt a tanítónéni, és elég felületes lehet
Elvileg tanító lennék, de itthon vagyok kisemberrel. Erre csak egy válasz létezik sztem: egyszerűen nem figyelt kellőképpen a gyerekre...:(
Mondjuk van mégegy: már idős a tanár és őket még ezekkel kapcsolatban nem okították ki - de továbbképzés akkor is létezik.....:S
a tanárnak a jeleket kell felismernie, nem diagnosztizálhatja a diszlexiát
csak logopédus vizsgálhatja, diagnosztizálhatja
miért nem vitted el egy vizsgálatra pl. a Nevelési Tanácsadóba_?
hányadik osztályos?
További ajánlott fórumok:
- Mozgásfejlődés óvodáskorban, diszlexia gyanú
- Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen?
- Kb 2 hónapja vettem magamon észre, hogy amikor írok fölcserélem a betűk sorrendjét. Ez diszlexia?
- Hogyan tud leérettségizni egy diszlexiás és diszgráfiás gyermek?
- Tud valaki olyan nyelvvizsgaközpontot, ahol diszlexiásokat vizsgáztatnak?
- Hol vizsgálnak diszlexiát felnőttkorban?