Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Diszlexia! De a tanár miért nem ismeri fel? fórum

Diszlexia! De a tanár miért nem ismeri fel? (beszélgetés)

1 2
10. gerna (válaszként erre: 6. - 42af71f255)
2011. okt. 23. 10:05
Van a kötelező továbbképzés... minden évben hirdetnek témába vágó tanfolyamokat, de valamiért sokan a kézimunkát és hasonlókat választják.
9. zebracsikó (válaszként erre: 1. - Kotkoda28)
2011. okt. 23. 10:05
a 8. kerületben van Nevelési Tanácsadó, javaslom, keresd fel őket és kérj vizsgálatot
8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - 42af71f255)
2011. okt. 23. 10:04

egyetértek!!!

de legalább ha a beszédészlelésről, és a diszekről ha tudnának valamit, már előbbre lennénk

7. gerna (válaszként erre: 1. - Kotkoda28)
2011. okt. 23. 10:03
A csapból éppen azért folyik, hogy a szülő is tájékozott legyen, szükség esetén gyanút fogjon. Gyanú esetén pedig vizsgálatot kell kérni.
2011. okt. 23. 10:03

Ilyenkor az a legokosabb, ha a szülő kezdeményezi a gyermek vizsgálatát! Sajnos sok helyen még nem készítik fel a normál pedagógusokat arra, hogy ilyen gyerekekkel mit kell tenni, hová kell fordulni, kitől kell segítséget/szakvéleményt kérni!

(Ezért lenne jó ha a pedagógus képzésban markánsabban megjelenhetne a gyógypedagógia oktatása is!)

5. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Urbanszkyviki)
2011. okt. 23. 10:02

a jeleket felismeri....gondolom, észreveszi a betűtévesztéseket olvasásban-írásban, a félrehallásokat, esetleg szűk szókincset, csak elsősorban a viselkedése szúr neki szemet, mert azt kezeli a legnehezebben, tehát arról panaszkodik.

rosszul azonosítja a problémát

sajnos nem valami képzettt a tanítónéni, és elég felületes lehet

4. urbanszkyviki (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2011. okt. 23. 09:57
Erről írt pontosan, hogy nem ismerte fel....
2011. okt. 23. 09:56

Elvileg tanító lennék, de itthon vagyok kisemberrel. Erre csak egy válasz létezik sztem: egyszerűen nem figyelt kellőképpen a gyerekre...:(

Mondjuk van mégegy: már idős a tanár és őket még ezekkel kapcsolatban nem okították ki - de továbbképzés akkor is létezik.....:S

2011. okt. 23. 09:55

a tanárnak a jeleket kell felismernie, nem diagnosztizálhatja a diszlexiát

csak logopédus vizsgálhatja, diagnosztizálhatja

miért nem vitted el egy vizsgálatra pl. a Nevelési Tanácsadóba_?

hányadik osztályos?

2011. okt. 23. 09:53
Nem értem még a mai napig sem hogy amikor a csapból is folyik a diszlexia tüneteinek sorolása, egy általános iskolai tanár miért nem ismeri fel? Miért egyszerűbb a gyereket rossznak, butának, ostobának, rendetlenek, türelmetlenek, és figyelmetlenek titulálniuk?? Ha ön tanár és tudd nekem ezekre a kérdésekre tanácsot és választ adni azt köszönöm szépen előre is.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook