Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Diós-rácsos recept

Elkészítési idő 120 perc

A Diós-rácsos hozzávalói:
Tésztához:
40dkg liszt
10dkg cukor
25dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom leve+héja
1 db tojás
a tészta kenéséhez lekvár

Töltelékhez:
25dkg cukor
25dkg darált dió
4 db tojás sárgája+habja+1 a kenéshez
1 csomag vaniliáscukor


A Diós-rácsos elkészítési módja:
A hozzávalókat(tészta)összegyúrjuk, majd 1/4 részt félreteszünk.
A többi tésztát kinyújtjuk és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral.
A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és a vaniliáscukrot, majd a tojások felvert habját.
Ezt a masszát rákenjük a lekváros tésztára.
Az 1/4 rész tésztából ,,berácsozzu" és a rácsokat megkenjük tojással majd betesszük a sütőbe sűlni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. aug. 29. 15:53

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook