Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés mézeskalács recept

Csokoládés mézeskalács recept

A Csokoládés mézeskalács hozzávalói:
• 25 dkg méz
• 1 dl tej
• 4 dkg darált dió
• 2 tojás
• negyed mokkáskanál szódabikarbóna
• 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• egy csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 30 dkg liszt
• baracklekvár
• tortabevonó


A Csokoládés mézeskalács elkészítési módja:
Először vajazd, majd liszttel hintsd ki egy kisebb, zománcozott tepsi alját. A mézet takaréklángon kevergetve melegítsd. Vedd le a langyos mézet a tűzről, és add hozzá a tejet, a darált diót, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, egy csipet sót és a citrom reszelt héját. A mézes pépet keverd habverővel körülbelül 5 percig, majd kisebb adagokban dolgozd bele a lisztet. A megmaradt tojásfehérjét verd kemény habbá, és egy főzőkanállal finoman forgasd a tésztába. A sűrű masszát öntsd a kivajazott tepsibe, és egyenletesen kend szét benne. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és mérsékelt tűzön süsd körülbelül 25 percig, amíg a teteje világosbarnára pirul. Ha lehűlt, metéld le a szélét, és a lágy, de szívós tésztát vágd körülbelül 3x5 centiméteres darabokra, majd pihentesd szobahőmérsékleten 2-3 napig. Végül az egyes téglalapokat szeld ketté, a közepét kend meg sűrű baracklekvárral, majd az egymásra helyezett lapokból álló, töltött mézeskalács-kockákat még 1 napig pihentesd. Olvasztott tortabevonót csorgass a tetejükre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook