Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) recept

Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) recept

A Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) hozzávalói:
1 közepes görögdinnye,
1-2 szem őszibarack,
1 fürt piros szőlő,
1 fürt fehér szőlő,
1-2 körte,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz,
0, 5 dl meggylé,
1 kávéskanál rumaroma


A Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) elkészítési módja:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk. A görögdinnyét középen kettévágjuk. A dinnye húsából kiskanállal gömböket kanyarítunk (amennyire lehet a magját kiszedjük) A szőlőt leszemezzük, a körtét, az őszibarackot meghámozzuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletöltjük a görögdinnye héjába. A meggylevet, a kanálka rumaromát, a mézet és a citrom levét jól elkeverjük és a dinnyehéjban levő gyümölcsökre locsoljuk. Folpack fóliával jól lezárjuk és lapos tálra helyezve egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kompótos tálkából fogyasztjuk. Finom, látványos csemege.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A dinnyesaláta (ünnepi asztalra) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook