Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Dietetikus vagyok miben segíthetek? fórum

Dietetikus vagyok miben segíthetek? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
75. csera (válaszként erre: 58. - Serry)
2009. jún. 26. 20:02

Szia Serry!

Kár, hogy a hsz-ből nem érződik át a hangsúly!!! Nem bántásnak szántam és remélem jól éreztétek magatokat a nyaraláson.

Átérzem a problémádat, nekem 3 gyerkőcöm van (bár az egyik már 17 múlt) és a Nagymamák 1991 és 1992-ben meghaltak. Az én férjem 3 műszakba jár és én heti 3-4 nap délutánonként dolgozni járok. Mellette egy egyesület tagjaként, programokat szervezek, pályázatot írok, stb.

Ez látszik is az adatlapomon, mert van hogy 4-5 napig nincs időm írni, csak benézek, beváltom a dominómat (van hogy a fiam teszi helyettem).

Köszönjük az eddigi segítséget és várjuk a további bejegyzéseket!

2009. jún. 24. 23:38
Szia.Nekem PCOS em van, ami elvileg egy endokrin zavar.Nem vagyok biztos benne, hogy teljes körűen kivizsgáltak(Általában ez a betegség inzulinrezisztenciával jár, ami nálam nem áll fenn), de mindkét petefészkemben kis apró ciszták vannak, a pattanásosságot csak a Diane 35 fogamzásgátlóval lehet megfékezni, emellett vérvétel magas koleszterinszintet mutatott ki.Állandó testsúlyom 49-51kg, 161cm vagyok.Kérlek, segíts mire figyeljek az étkezésekkor, mit csökkentsek esetleg hagyjak el teljesen.Köszönöm
2009. jún. 24. 14:12

Szia!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit és hogyan egyek ahhoz, tudjak fogyni és eredményesesn. Jelenleg 107,5 kg vagyok és _Lindaxa 10-et szedem múlt hét péntek óta. Előre is köszi!

72. hofferke (válaszként erre: 70. - Serry)
2009. jún. 24. 14:01

Szia!

Köszönöm szépen a tanácsokat, majd beszámolok a sikerekről, meg hogy hogy viselte a Manóm a kerekezést! :)

2009. jún. 24. 10:03

Szia!

Nekem olyan problémám van, hogy epevezeték megtörése. Ezzel kapcsolatban milyen öteleteid vannak? Előre is köszi!

70. Serry (válaszként erre: 69. - Hofferke)
2009. jún. 24. 09:21

Szia! Én a két fiammal az első évben szinte semmit nem fogytam, pedig nem egyformán tudtam őket szoptatni. Aztán amikor elindultak és szaladtam utánuk szépen olvadtak le a kg-k.

A kerékpározást imádni fogja! Nálunk mind kettő képes km-ken át ülni és nézelődni. mivel változatos neki a táj élvezni fogja. Nem lesz gond. S igen jó sport:)

69. hofferke (válaszként erre: 68. - Serry)
2009. jún. 23. 20:12

Természetesen, biciklizni is jó? Most vettünk egy gyerekhordó bicit, azt lenne talán a legkönnyebb beiktatni, és Tomi is szereti, bár a 20 perc neki lehet, hogy sok csak ülni, de majd kipróbálom. A gyakori kevés evést most kb 2 hete próbálgatom, holnap mérek, izgulok is, bár sok jóra nem számítok. :D

Köszönöm a tanácsot! Legyen további szép estéd! :)

68. Serry (válaszként erre: 66. - Hofferke)
2009. jún. 23. 20:08

Amíg szoptatsz nem javaslom egyik divat fogyit sem és egyáltalán a fogyókúrát sem.

amit viszont megtehetsz gyakori kis étkezések és valamilyen mozgást bevezetni az életetekbe. Baba-mama torna vagy valami más könnyen elérhető és a programotokba könnyen beilleszthető sport. lényeg legyen rendszeres és legalább napi 20 perc értékű. Nem baj ha pl kétnaponta 1 óra. Ha érted mire gondolok.

67. Serry (válaszként erre: 64. - Tefnerné)
2009. jún. 23. 20:04

Szia!

akkor most te jössz:)))

Energia tartalom a diétában: 20-25kcal/ttkg

A lelassult anyagcseréhez igazodva energia szegény étrend, az emelkedett szérum koleszterint szint csökkentésére telített zsírsavakban szegény norm koleszterin tartalmú Vitamin gazdag és rost dús.

koleszterin bevitel csökkentére akkor van szükség (diétára) ha a hormonpótlás nem normalizálja a koleszterin szintet.

figyelem elegendő jódot kell tartalmazzon.

ajánlott nyersanyagok:

jódozott só, fogyasztható jódozott víz is.

Tengeri halak, kagylók,

alacsony jód tartalmúak a zöldségek, gyümölcsök ( ezek tartalma a termőföld jód tartalmától függ.)

A húsok pedig a takarmány jód tartalmától függően változik.

A jód hasznosulását gátló anyagot tartalmaz: a kelkáposzta, kelbimbó, retek, repce, fejes káposzta, szójabab.

66. hofferke (válaszként erre: 1. - Serry)
2009. jún. 23. 17:53

Szia!

Én egy (jelenleg) 114 kilós szoptatós anyuka vagyok, igaz a babóm már 9 hónapos, de egyéves koráig még szeretném szoptatni. Szerinted milyen módszerrel próbálkozzam, hogy a tejem is megmaradjon, de fogyni is tudjak és energiám is legyen a mindennapokhoz? Többen javasolták már a Norbi- módszert, de nekem még nem egyértelmű, hogy mikor mit lehet enni, semmit nem találtam még erről.

Segítségedet előre is köszönöm!

2009. jún. 23. 17:51
Epp ma olvastam en is, hogy az sem jo ha keves kaloriat viszunk be a szervezetbe, viszon en is ha tobbet eszek, akkor mar hizok
64. tefnerné (válaszként erre: 59. - Serry)
2009. jún. 23. 17:45

Szia!

Én türelmes vagyok, sőt előre köszönöm ha tudsz jó ötleteket adni, nekem alulmüködésem van és vagy 60 kiló pluszom amitől nem tudok megszabadulni. Elkezdtem szedni a reductilt, igaz éhes nem vagyok de fogyni sem fogytam annak ellenére hogy minimálisat eszem. Erre azt mondta az endokrinologus, hogy túl kevés a 800kal. vigyem feljebb, ha viszont többet eszem akkor hizom. Már nem tudom mit csináljak. Azt mondjuk észre vettem ha föt ételt eszem akkor hizom, még ha csak napi egyszer mondjuk egy menza kaját és semmi mást.

Előre is köszönöm Kriszta

63. Serry (válaszként erre: 62. - Zsuzsa88)
2009. jún. 23. 08:56

NE! Vízhajtót orvos tudta nélkül ne!

Próbálj meg combra erősíteni tornázni. Az is viszi a vizet. S ihatsz gyógynövényből készült vízhajtó teát alkalmanként.

De gyógyszert ne!

2009. jún. 22. 23:15
Még 1 kérdés. Anyám azt mondja, hogy "Lányom, ne gyere ilyen hülyeségekkel, mert megcsaplak!", de engem érdekelne, milyen hatással bír a vízhajtó. Azt hallottam, h a vízhajtó a test minden részéről kihajtja a fölöslegesen elraktározott vizet. A combom és a fenekem nagyon puha (hiába fogyok kilóban, a centik megmaradnak), és olyan érzésem van, mintha egy vizágy lennék. Sokszor azt gondolom, elég lenne egy tű, amivel ha kiszúrnak, kifolyik vagy 20 liter víz is. Vannak rossz mellékhatásai a vízhajtónak? Kipróbálnám, milyen... Persze csak ha nem halok bele! :D
61. Zsuzsa88 (válaszként erre: 60. - Serry)
2009. jún. 22. 23:11

De ha energia- és szénhidrátdús ételeket eszem, olyan gyorsan hízok, hogy nem győzöm kapkodni a fejem, hogy te jóóóó ééég!

Nem nagyon értem... :(

Izzadni izzadok, mint a ló, mondják mindig, hogy suliba menet ne bicajozzak, inkább sétáljak, az is fogyaszt. De mire odaérek, mindenem csupa víz, és furcsa, savanykás szaga is van az izzadtságomnak, ami csak a kezemen, a felkaromon érezhető. Tehát ebből adódóan suliba sétálás kizárva...

Hasmenésem nincs. Viszont soxor szédülök, hófehér vagyok, szomjas, éhes (néha úgy érzem, hogy egy elefánt sem lenne elég, hogy jóllakjak), és rettent nehezemre esik normálisan étkezni. Kis tányérból eszek, egy tányér leves, egy tányér második fogás, ennyi az összes, amit eszem. És nem pakolom úgy meg a tányéromat.

Mindenesetre, az lesz a legegyszerűbb, ha az új dokimat is megkérdezem a 90 napos diétáról (a szabályait kívülről fújom, sokan fogytak körülöttem ezzel a diétával, mindenkinek én írtam ki a szabályokat), és ha nincs ellene, akkor elkezdem azt, és igyexem a Te általad leírt dolgokat is betartani. Köszi a tanácsokat. Jó pihenést így, a nyaralás után. :)

60. Serry (válaszként erre: 2. - Zsuzsa88)
2009. jún. 22. 11:55

Néhány általános dolog:

A diéta célja, a tápláltsági állapot megőrzése. De nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést. Tehát együtt hatásos a kettő.

Jellemzői: energia bő, fehérje bő, az anyagcserét fokozó hús, húskészítményekből korlátozott menyiséget tartalmazó zsiradékban gazdag és szénhidrát bő,, kálium gazdag és béta karotinban- A vitaminban gazdag. Normál konyhatechnológiájú.

Az étrend gerincét a tej-tejtermékek képezik. tojás, zöldségek, cereáliák, ,főzelékek, gyümölcsök.

Korlátozottan a húsok hús készítmények.

Nem javasolt: feketekávé, anyagcsere fokozó hatása miatt, kóla, energia italok, erős tea, alkohol, csípős fűszer.

Tudom ez így elég általános.

De valamit segít.

Hasmenés kálium hiány van? verejtékezés?

Ezek az általálnos tünetei a túlmüködésnek.

59. Serry
2009. jún. 22. 11:45

Mindenkinek aki eddig türelmes volt köszönöm. Megjöttem a nyaralásból és ahogy tudok mindeniknek válaszolni fogok.

Van ami több időt vesz igénybe, mert régen találkoztam esetleg vele és szeretnék alaposan utána járni mit lehet stb. hogy ne zöldségekkel tömjelek benneteket.

S annyit tennék még,hozzá azokra a kérdésekre amelyek röviden itt megválaszolhatók itt válaszolok. A többieknek pedig megadom a honlapom elérhetőségét melyen találnak a problémájukhoz kapcsolódó anyagot. De ez a honlap sincs még teljesen kész így az aktuális igényeknek megfelelően és iramban töltöm fel.

bocs ha trehánynak tűnnék.

58. Serry (válaszként erre: 56. - Csera)
2009. jún. 22. 11:41

Kedves Csera!

Ne haragudjatok itt vagyok megoint. De kicsit lementünk a térképről. Nekünk most adódott lehetőségünk nyaralni. S a pajzsmirigy betegségek nem egy egyszerű téma eddig olvastam mit is mondjak. Ma ha minden jól megy begépelem a jegyzeteim és akkor már lesz válaszom.

Még kicsi türelmet kérek.

S napi 5 percem nem mindig van., Mint itt mindenkinek nekem is van magán életem, többek közt két örökmozgó fiam. akikkel ki is kell menni. S nekem nincs nagyika aki elvinné míg én internetezek. férjem meg most éppen 2 hétig reggeltől estig házon kívül van.

Tudom ez senkit nem hat meg,mert ha már ígértem teljesítsem is. De nem azt ígértem,hogy rögtön és azonnal fogok. néhányan olyanok itt mint a gyerekek.

57. Zsuzsa88 (válaszként erre: 56. - Csera)
2009. jún. 17. 23:13
Már mindenkin segített, én voltam az első, aki írt, és még mindig nem kaptam választ... :'((( Sírok!!!
56. csera
2009. jún. 17. 18:41
Igen, igen! Ha már felajánlottad a segítséged, legalább napi 5 percet szánj ránk! Légyszi!
55. Zsuzsa88 (válaszként erre: 54. - Serry)
2009. jún. 17. 01:10
Naaaaa! Csak pár sort, kérlek! :)
54. Serry (válaszként erre: 53. - Zsuzsa88)
2009. jún. 12. 20:16
szia Nem felejtettelek el. Csak még nem volt időm a két gyerek mellett leülni és gépelni. Már meg van az anyag:))
53. Zsuzsa88 (válaszként erre: 48. - Serry)
2009. jún. 12. 17:50
Hali. Én írtam még a legelején, túlműködő vagyok. És bár lassacskán minden segítség nélkül fogyok, tudni szeretném, milyen diétát tarthatnék, ami esetleg kicsit felgyorsítaná a fogyást. Szeretném a 60 kilót elérni... :)
2009. jún. 11. 18:29

Szia!

Nekem 10-12kg a feleslegem, és mostanában ez csak több és több lett. Szinte alig eszem valamit, és a hasam is olyan mint egy lufi. Székletem 3-4 naponta van de az is minimális, igaz nem fáj, különösebb problémát nem okoz. Már voltam a háziorvosunknál de az elintézte annyival hogy vegyek be hashajtót, és mozogjak többet. Mivel elég sokat dolgozom a kertben, és mellette heti 2 alkalommal hastáncolok, szerintem nem ez a problémám. Szeretnék végre olyan valakit találni aki segít nekem ebben. Mivel már kipróbáltam nagyon sok diétát is ami persze nem jött be, most már nem tudom hogy mit csináljak.

Néhány ismerősöm azt javasolta hogy keressek egy dietetikust, és készíttessek személyre szóló diétát. Sajnos nem tudok kihez fordulni.

Várom válazod: Kata

51. tefnerné (válaszként erre: 48. - Serry)
2009. jún. 11. 07:22

SZia!

Nekem is alulmüködik letroxból szedek (150mg/nap.).

Nagyon fáradékony vagyok és az anyagcserém nekem is lassú. Én is fogyni szeretnék 50-60kilótól kéne megszabadulnom.

Köszi előre is a segítséget

Kriszta

50. Erika8
2009. jún. 11. 07:18
Nekem alulmukszim van, operácio után vagyok, teljes eltávolítás..., az eredmény negatív lett, úgy hogy remélem a legjobbakat. Az anyagcserém nagyon lelassult, so gyumolcsot és zoldséget kell ennem, szinte csak ezeken élek, a kilok viszont nagyon nehezen kopnak, úgyhogy jo mellé a mozgás is, csak néha nagyon fáradt vagyok rá...
49. csera
2009. jún. 10. 20:58
Nekem "csak" pajzsmirigy cisztám van :)!
48. Serry
2009. jún. 10. 20:07

Halihó kedves fórum társak! Kérnék egy kis segítséget. Már átrágtam magam a pajzsmirigy témán. aki ilyen kérdéssel fordult hozzám jelentkezne? Írjátok ide kérlek,hogy kinek van pajzsmirigy túl és kinek alul működése.

Köszi mindnekinek a türelmet is:)

47. helmo7 (válaszként erre: 42. - Serry)
2009. jún. 9. 21:57

Szia Serry!

Köszi, hogy érdeklődsz!

Valami gyors lefolyású vírust szedett össze a Fiam a suliban, vagy az usziban.Az egész város ott volt a rendelőben! Ma már kutyabaja sem volt! :))) Egésznap követelte az ételt! Ez a bizonyíték rá, hogy jól van!:DDDD

2009. jún. 9. 17:44

Szia!

Ha lehet én is kérnék ötletet, tanácsot.

Sajnos pajzsmirigy alulmüködésem van és letrox gyógyszert szedek majdnem a max. adagot 150mg/nap.

Próbáltam a reductil gyógyszert igaz éhes nem voltam, viszont fogyni nem tudtam tőle. Terhességeim alatt max 4kilót hiztam, viszont 10 éve amikor pajzsm. túlműködésem volt akkor hiztam 4 hónap alatt 36kilót. (amit nem értet a doki, de azóta majdnem leállt a pm. müködésem) viszont fogyni nem tudok. Lisztféleséget szinte minimálisat eszem és max 1000kal. eszem egy nap. Délelőtt csak gyümit hogy ne álljon az anyagcserém, délben könnyű ebéd, este joghurt, egy szelet sajt, vagy kevés gyümi.

Ha van tanácsod nagyon szivesen veszem mert még 60 kilótól kéne megszabadulnom, de tanácstalan vagyok.

Köszönettel

Kriszta

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook