Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diabetikus kenyér rozslisztből recept

Diabetikus kenyér rozslisztből recept

A Diabetikus kenyér rozslisztből hozzávalói:
1 kg rozsliszt

2 teáskanál só

1 teáskanál glukonon

500 ml víz

4 ek olvasztott zsír

1 csomag friss élesztő

Tetejére:

Pirított tökmag


Diabetikus kenyér rozslisztből

A Diabetikus kenyér rozslisztből elkészítési módja:
Meglangyosítjuk a vizet beletesszük a glukonont és az élesztőt. Hagyjuk állni 5 percig, addig a többi hozzávalót is beletesszük a liszthez. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez, és összedagasszuk, én kézzel szoktam. Sűrű tésztát fogunk kapni. Jó meleg helyre tesszük hagyjuk kelni kb 1 órát. Ha megkelt a tészta egy tepsit kizsírozunk es a tésztát bele tesszük. Elő melegített sütőben (alul-felül )150 fokon kb 40 percig sütjük, azután feljebb csavarjuk 200 ra a hőfokot és meg 10 percig sutjuk. Ha kisült, kivesszük és ha ki hűlt szeleteljük.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diabetikus kenyér rozslisztből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook