Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Darált húsos káposztatekercs recept

Darált húsos káposztatekercs recept

A Darált húsos káposztatekercs hozzávalói:
1 káposzta
1 csokor petrezselyemzöld
1 vöröshagyma
50 dkg darált hús
1 ek. paradicsompüré
1 tojás
1 ek. zsemlemorzsa
fél teáskanál őrölt paprika
8 szelet szalonna ( bacon)
2 ek.olvasztott vaj
2 db tyúkhúsleveskocka
1 ek. liszt
só, bors, fogvájók


A Darált húsos káposztatekercs elkészítési módja:
A káposztát a torzsa kivágása után forrásban lévő sós vízben előfőzzük. 8 nagy levelet leválasztunk róla, a vastag ereket laposra vágjuk. Az apróra metélt vöröshagymát a darált hússal, a finomra aprított petrezselyemzöld 3/4-vel és a paradicsompürével, tojással és zsemlemorzsával összegyúrjuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A káposztaleveleken elosztjuk a húsos masszát, majd a feltekert leveleket egy-egy szalonnaszeletbe burkoljuk, és fogvájóval összetűzzük. A tekercseket olvasztott vajon erősen megpirítjuk, felöntjük a kockákból főzött 0,5 l levessel, majd felforraljuk. Kb. 45 percig főzzük, aztán belevegyítjük a kevés vízben feloldott lisztet, s kevergetve összeforraljuk. A káposztatekercseket a mártással együtt tálaljuk. Petrezselymes burgonyát ehetünk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A darált húsos káposztatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook