Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott tyúkmell recept

Rakott tyúkmell recept

A Rakott tyúkmell hozzávalói:
1 nagyobb tyúkmell
3 tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 szelet kenyér
fél dl tej
só, bors
1 kiskanál liszt
2 kiskanál zsemlemorzsa
1 evőkanál paradicsompüré
apróra vágott petrezselyemzöldje
kikenéshez vaj


A Rakott tyúkmell elkészítési módja:
A kicsontozott, lebőrözött tyúkmellet megdaráljuk, majd egy egész tojással, sóval, a zsemlemorzsával meg a liszttel jól összedolgozzuk, és a massza felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Ezután a tejben megáztatott, majd kifacsart kenyeret két tojássárgával, a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval meg őrölt borssal összedolgozzuk, a két tojás keményre vert habját beleforgatjuk, és a tölteléket a darált húsra simítjuk. A maradék húsmasszával beterítjük, egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott tyúkmell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook