D vitamin (beszélgetés)
Én pl. nem rendszeresen, hanem csak hébe-hóba szedek vitaminkészítményeket azokat is főleg a téli időszakban. Leginkább szerves magnézium, króm, cink és B-komplex készítményeket. Tavasszal és ősszel szoktam feltölteni a D vitamin készleteimet az ingyenes napozással, amikor még nem éget annyira a nap.
Igaz az is, hogy én nem egyoldalúan táplálkozok, mint néhány csakis "salátaevő" ember teszi, hanem nagyon is változatosan. (a levesektől a főzelékekig, vagy éppen a salátáktól a húsokig, gyümölcsökig). Ugyanis a változatosan fogyasztott ételekben szinte minden szükséges vitamin és ásványi anyag megtalálható.
Egyet senki se felejtsen el: Mindenből a legjobb a középút, semmit sem szabad eltúlozni. Még a vitaminok szedését sem. 😀
A magyarok 90 % D vitamin hiányban szenved, mivel itt keveset süt a nap. A mediterrát tájakon elég csak a napfény a megfelelő szinthez.
Egyébként meg nem szívesen írják ki ezt a vizsgálatot és még mindig nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget, mint amit kellen.
Egész télen ezt szedtem. A D vitamin tökéletes hasznosulásához a szervezetnek szüksége van C vitaminra is. Pm. alulműködés mellett az immunrendszer erősítésére szedtem novembertől tavaszig. A készítmény 100 db-os, napi 1 szem elegendő belőle állapotmegőrzéshez.
Nekem tünetem úgymond nem volt. Télen szedem immunerősítésnek, mert pm túlműködéses vagyok és e miatt gyakran leszek beteg. Ez azért segít.
De pl terméketlenséget okoz, vagy ciklusproblémákat a nőknél.
Milyen mértékű a hiány? Mert a 4000NE inkább fenntartásnak jó (bár ez a téli időszakra vonatkozik, amikor nem ér napfény).
Ha d vitamin hiányod van, akkor érdemes sokkal nagyobb dózisban szedni pár hónapig.
Köszönöm a tippeket.
4000 NE.
Nektek milyen tünetek voltak ?
Mindenképpen valamilyen olajban oldott legyen, tehát ne tabletta, hanem lágy kapszula vagy csepp formában. Illetve itt még a mennyiség a lényeg. Mennyit szedsz?
Én Jutavitet szoktam szedni, mert jó áron van és jó tapasztalatok vannak vele.
Ki milyen D vitamin szed ami tényleg jó ?
Szintén nincs D vitamin a kis testemben.
A doki írt ki cseppeket,de közben haza költöztünk,és itthon ezt a fajtát nem lehet kapni.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Magzatvédő vitamin: Elevit vagy Gravida? Szerinted melyik?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?