Cukorbeteg a családban (beszélgetés)
Édesapám inzulinos volt,én pedig három éve gyógyszeres diabeteses vagyok.
Sajnos mostanában kicsit "huncutkodik a cukrom"és kevésnek tűnik a napi 2 szem Diaprel Mr és az 5 x kis étkezés,mert keveset mozgom ,azért mert vagy 35 fokos meleg ven zaért nemtudok sétálni kirándulni menni,vagy esik az eső azért,én pedig tornát stb eü.okbol nemcsinálhatok.Épp ezért most kezdtem kipróbálni a György teát.
2,5 dl vízhez egy evőkanálnyit kell tenni és lefedve 40 percig áztatni majd szűrni, és kihülve meginni. Nagyon fontos hogy étkezés után azonnal meg kell inni. Nekem bevállt a cukorra , nem engedi hogy étkezés után megemelkedjen magasra a vércukorszint.
Gyógynövényboltokban kapható.
Jövőhéten megyek laborba remélem hogy segít a tea.
Sajnos én is cukorbeteg vagyok:-((((((
Diétával szépen rendben tartható!
Nagyon sok mostanában a hirtelen felismert cukorbetegség. Pedig ha tudnák az emberek, h egy megemelkedett cukorérték után, elég lenne folyamatosan diétázni, megvonni a sok édességet.
És sütni és főzni is bizony lehet mindenféle cukorpótlóval, amitől pontosan olyan finom az étel és a tészta, mint előtte.
Hát a hátulütője a dolognak, hogy bizony ezt nem lehet abbahagyni többé, már a diétázást.
Sajnos pont a héten tudtuk meg, hogy a 23 éves keresztfiunk cukorbeteg lett. Egyetlen előzménye a szokásos, hirtelen sok fogyás, étvágytalanság, és sok folyadék ivása.
Kérnék mindenkit, figyeljen oda a környezetére, mert még mi most az elején elkaptuk, de az orvos mondta, h legalább 3 hónapos a betegsége.
Fehér fagyöngy: egy kiskanálnyit tenni egy két decis pohárba, felönteni két deci hideg vízzel. Reggelig áztatni, leszűrni, inni. Szinte semmi íze nincs. Én nem cukorra szedtem, de arra is nagyon jó. Csak sokáig kell csinálni, kitartóan.
Cukorbetegségre több bevált cuccot is tudok.