Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Füstölt csülök babos káposztával recept

Füstölt csülök babos káposztával recept

Elkészítési idő 30 perc

A Füstölt csülök babos káposztával hozzávalói:
1 db füstölt csülök,,
60 dkg savanyú káposzta,
20 dkg tarkabab,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
1 evőkanál olaj,
2 cikk fokhagyma,
só.


A Füstölt csülök babos káposztával elkészítési módja:
A babot előzőnap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük,feforraljuk,levét leöntjük és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztíttjuk,vékony szeletekre vágjuk. Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a bababot. Néhány percig pároljuk,aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult,beletesszük a káposztát,szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával,finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett,szeletekre vágott csülök mellé körítésként zsemlegombócot tálaljunk. Zsemlegombóc Hozzávalók:6 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, kis fej hagyma, 1,5 dkg vaj, só,őrölt bors. Elkészítés:A kockára vágott zsemlét tejjel leforrázzuk,jól átitatjuk,majd tojással, zsemlemorzsával finomra vágott petrezselyemmel,sóval,borssal vajban pirított hagymával összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,és sós vízben 15 percig főzzük. Tálalásig ebben a vízben áztatjuk,estleg melegítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A füstölt csülök babos káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook