Csóróság ki mennyi pénzből él meg egy hónapba, hogyan viseli lelkileg? (beszélgetés)
bocs, de ilyen hogy fordulhat elő, hogy anyukád nem tudja, hogy nem fizetnek utána tb-t....jól megbeszélték...vagy csak arról volt szó, hogy tb-t nem fizet így több pénz megy haza...csak tudod ilyenkor üt be a krach...amikor ez a fajta lehetőség megszűnik és az ember ott áll azzal a gondolattal, hogy nem gondolt a jövőjére csak a mára...
gondolom amikor meg nem fizettek tb-t megtakarítást nem halmoztak fel, hanem felélték a pénzt...tipikus esete annak, hogy most meg a 2 szék közé estek...ki tehet róla? bocs, de anyukád...így nem lehet felelősségteljesen gondolkodni és élni...vagy lehet, de utána vállalni is kell a következményeket
Nem tudom megtalálni a lelki békét,ha a gyerekek étkezéséről van szó.A középső keményen diétázik:laktóz,lisztérzékeny és cukorbeteg.Úgy 12 000 Ft havi szinten az ebéd-és ez csak az ebéd és még az egyik gyerek!Ott a másik kettő.
Ha tudtam volna,hogy ilyen beteg lesz és ennyibe kerül a kajája,nem merek vállalni harmadikat,de hát ez harmadik szülésem után derült ki 3 hónappal.
A páromnak 2 munkahely,én ősztől megyek vissza állandó éjszakába.
Mert a lelki békétől még éhes marad a gyerek!
Soha nem ittunk,nem dohányoztunk,nincsenek nyaralások,de ezek nem is hiányoznak.
Csak sajnos hiába gürizünk,az alapvető dolgok megteremtése sem könnyű:rezsi,kaja.
Mi is éltünk már jobban. Egy-két éve nem jelentett gondot, ha vásárolni akartam, most két hónapja kaptam egy táskát, azóta kuss.
Egy gyerek kész csőd. De azért nagy boldogság is...
Nagyon szép gondolatok különösen a vége .
És ez mind igaz
köszönöm neked !! Többször is elolvastam tanulságos
A nevelőapám intézet az üzleti ügyeket, édesanyám "csak" dolgozott. Két éve mikor meghalt a nevelőapám, kiderült, hogy összehozott kb.2,5 mft-os tartozást (nem befizetett tb anyum után, stb). Innen kezdtük, ma már nincs adósság, de anyum hamarosan nyugdíjas, számíthat max. 40eft-os nyugdíjra, a másfél szobás panelnek meg 50eft a rezsije.
Ja! Nevelőapám fia bejelentette igényét a vállalkozásra, mert hogy ő a törvényes örökös, anyu meg mehet pereskedni ha az ügyvédek nem tudnak egyezséget kötni, mert ma Magyarországon húsz év együtt élés nem számít.
Friss házas vagyok, önkormányzati bérlakásban élünk, amit felajánlottak megvételre. Az ára nagyon jó (piaci ár 50%-a) és ki is tudnánk fizetni abból a pénzből amit férjem anno amig volt munkája félre tett (akkor nagyon jól keresett). De, ő most munkanélküli, ha kifizetjük a lakást nem marad egy fillér tartalékunk sem. Arról az apróságról nem beszélve, hogy a jelen pillanatban fizetendő bérleti díj kevesebb, mint ha megvétel után fizetnénk a közös ktg-et és a felújítási alapot.
Édesanyám egy tíz éves autóval jár, anélkül a munkáját sem tudná ellátni, nekünk egy négyéves autónk van, mert a párom munkája olyan volt, hogy autó nélkül nem lehet megcsinálni.
Azon ugyan nem kell gondolkodnom, hogy mit főzök a hónap végén, de pl. a turkálóból való vásárlás szerintem is efogadható kompromisszum. A szép kalapok gyűjtögetését meg egy időre felfüggesztettem, mert most más a fontos.
Most nagyon fogtok utálni, de ha elgondolkodtok rajta, akkor már megérte :
amit gondolsz, amiről beszélsz azt kapod- mert ezt kérted
amikor rájössz hogy te irányitod az életed, talán képes leszel a siránkozást, felváltani másra
ha folyton arról beszélsz, hogy nincs pénzem....
nem is lesz.....
azt kapod - amit adsz
a gondolatainkat kell kitakaritani, és úgy beszélni hogy a vonzás törvénye megadja részünkre amire szükségünk van.
De addig amig a fejedben zavar, nélkülözés, hiány, és sok más negativ gondolat érzés van , addig mitől változna meg az élet feltételed?
A karmádnak nincs humorérzéke.
c. könyvet ajánlom nagyon a figyelmetekbe
kezdetnek
amugy a kérdésre válaszolva : 3-an élünk 1 lakásba
76e törléesztés, 70e rezsi + koszt
legyen szép napotok
lelkibékétek, és kivánom találjátok meg a boldogságot magatokban..... ott van , ingyen
mi számít csóróságnak?:D
pl:170 egyedül annyira nem gáz...
csuda jól látod a helyzetet....tisztelet a kivételnek, de! nézzük is meg a nagy magyar átlagot? miért is kerültek ilyen helyzetbe(mondom előre is bocs a kivételnek..). Látja a nyugatot, de jó nekik, nekem is olyan kell, csili-vili lakás, autó, ki tudja még mi...nem sorolom. Megoldás(idehaza): ja ennyi pénzem nincs, csak igényeim, hát nosza rajta vegyünk fel hitelt! amit kb 10-5éve felvettek hitelt emberek, vegyünk egy példát mondjuk 60ezer/hó hitel a svájci frank megugrása miatt mondjuk most 120-140ezer...de ki az aki be mer vállalni egy ilyen hitelt, aminek nem látja a végét???? na ez Magyarország...SOHA nem szabad ilyenbe belemenni, mert nem tudhatjuk mit hoz a jövő...igenis gyűjteni kell, spórolni, annyi de annyi felesleges kiadás van, hogy csodálkoznának mennyit lehetne spórolni. Nézzük meg pl a panelházakat....és az előtte parkoló autókat! panelban él, de van egy 3-4milliós autója...nonszensz....meg műkörmös, kozmetikus és sorolhatnám. Vagy pl nézzük meg mennyi kaját kidobunk...vagy plázákban ebédelnek mert nincs kedvük főzni...
szóval szerintem sok sok ember tehet arról hogy ilyen helyzetbe került, amiben most van, mert ész nélkül él.
és most tényleg ezt azokra értem, akik emiatt kerültek ilyen helyzetbe...nem azokra, akik felelősségteljesen gondolkodnak és olyan a munkahelyük, ahol kevés a fizetés. Mi nem élünk rosszul, de soha nem veszünk fel olyan hitelt, aminek nem látjuk a végét!
de tudjátok pl még mi idegesít engem nagyon? hogy a kiskapuk lettek idehaza a nagykapuk, teljesen természetes hogy csalni, hazudni kell, jogtalanul felvesszük a segélyeket, csak azért elválnak emberek papíron hogy az egyedül nevelő gyermek után több gyed/gyes családi stb jár?! a fél ország rokkantnyugdíjas, a másik fele elmegy 40 évesen nyugdíjba, mert megengedték neki és most hőbölög, hogy meg akarják adóztatni? húzzon vissza dolgozni! a másik fele meg segélyen akar élni...és még sorolhatnám
az orvos meg kimegy külföldre...hát menjen, legalább letisztul itt is a rendszer...mivel az is olyan ellátást kap aki nem dolgozott soha és nulla tb-t fizet maga után és az is aki egész életében megszakadt a munkában... Azért én feltenném a másik oldalról is a kérdést: milyen egészségügyi ellátás van nyugaton, ha ezt a rengeteg orvost/ápolót fel tudja szívni? olyan, hogy vannak a magánklinikák ahol a jómódú kifizeti a dokit, és van a közegészségügy, ahol ők is éveket várnak 1-1 vizsgálatra, oda kellenek a magyar orvosok. mert a jobb orvosok ott is magánklinikákon dolgoznak....
és igen baromi nehéz megélni 100ezer forintból, és igazságtalan, hogy egy több diplomás kevesebbet keres mint egy suttyó, akinek az apja a segge alá tolta a lakást, kocsit és mondjuk kurvákat futtat(bocs most szélsőséges esetet írtam) de mikor volt igazságos a világ? soha! nekem sincs jelenleg állásom, most gyeden vagyok és tudom hogy a szakmámban nem fogok tudni elhelyezkedni, de próbálok azon agyalni, hogy akkor mit csinálok majd helyette, és lassan ki is találtam, viszont tenni kell azért hogy boldoguljunk, nem sírni...(és igen én is elkeseredek, amikor reménytelennek tűnik a helyzet, de nem szabad feladni....
(csak halkan jegyzem meg, hogy nem tartozunk azok közé, akiknek gondolkodni kell az utolsó napokban a pénzen, de pl a gyerekeimet nem szégyellem turkálóból öltöztetni, és nem veszek meg mindent nekik, amit éppen megkívánnak...tanulják csak meg, mindennek megvan a maga értéke...de itt is lehet olyan fórumot olvasni, hogy márpedig én nem fogom más levetett ruhájába öltöztetni a gyerekem...ja tényleg nem kell(pedig márkás, sokszor új ruhákat találok potom pénzért) de akkor nem is kell sírni, hogy éhen halok az utolsó napokban, és ezért nem tud több gyereket vállalni). (ez most csak egy példa volt, sorolhatnám)
Így van, az a lényeg mennyi marad.
170e sem nagy összeg, ha 100 elmegy hitelre 30 pedig számlákra.
Szerintem itt nem az a lényeg, h mennyiből élünk, hanem hogy az albérlet/lakáshitel+rezsi után kinek mennyi marad... És hogy abból hányan élnek meg.
És a 170-re sem lehet mondani, h sok vagy kevés.
Mert szerintem az egyáltalán nem sok. Egyedül az élet sokkal drágább, mint pl. ketten. Egy embernek is ugyanúgy megy a hűtő, ugyanannyit kell fűteni...
Amúgy ez az autós példa nagyon érdekes, ezt mi is megfigyeltük, h milyen űrhajókkal járnak az utcán... És siránkozik... Mi BKV-val járunk...
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Ti hogyan dolgozzátok fel lelkileg a halált, a gyászt?
- Változzunk együtt- testileg, lelkileg, jó társaságban!
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Teljesen kivagyok lelkileg és nagyon bánt,hogy senki nem áll ki mellettem