Csomó a mellben (beszélgetés)
Ma megvolt a biopszia.
Valószínű jövő hét hétfőre lesz meg az eredmény.
Nem volt borzasztó rossz, de nagyobb élvezetet is el tudnék képzelni.
Adtak előtte egy injekciót a mellbe, aztán egy kis vágást ejtettek (mintegy kilyukasztották a bőrt), és utána volt a biopszia.
Ma nem megyek már dolgozni, kímélem magam.
Szép napot mindenkinek.
Szia!
Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!
Jó reggelt, tegnap volt meg a végleges döntés,a sebésszel való beszélgetést követően, mégiscsak biopszia lesz, jövő héten kedden.
Utána még mindig lehet továbbmenni, ha szükség lenne rá ne adj Isten.
Szép napot nektek.
Köszönöm mindnyájatoknak a hozzászólást, tényleg sokat segítettetek.
Más ez, mint amikor az orvossal beszéli ezt meg az ember- személytelenebb, meg az orvosaim férfiak, a házi is meg a nőgyógyász is.
Jövő héten jelentkezem, hogy mi a helyzet- ha érdekel benneteket.
szerintem nem mondaná az orvos hogy legyen biopszia ha ezzel kárt okozhat.
Nekem eddig 3 műtétem volt. Jóindulatú daganat 16 21 és 25 évesen. Mindannyiszor volt biopszia . Nekem sincs csak 75ös melltartóm de az első daganat 6*3cm volt a többi kisebb. Nincs luk a helyen. Sajnos nálunk mindenki rákos volt én nem hagytam volna műtét nélkül ezért sem pedig választhattam volna a 3 havi biopsziat is. De a hajlam miatt na meg gyorsan nőttek nem akartam .az utolsó műtét utáni ciklusban lettem terhes és abból a mellemből nem tudtam szoptatni, de előtte is kevés tejem volt az első gyereknél nem tudom volt e összefüggés a műtétekkel.
Engem altattak mind3szor utolsónál reggel Mentem be délelőtt műtöttek másnap Mentem haza! én azt javaslom hogy csináltasd meg a biopsziat és ha vmi nincs rendben úgyis hamar műtenek.
Nem engedném, mert, ha ne adj Isten mégis rosszindulatú, akkor, ha megbolygatják nem feltétlenül tesz jót, mivel utána elkezdenek szóródni a rosszindulatú sejtek. Inkább a műtét. de azonnal, előbb-utóbb sajnos úgy is ez lesz a vége! Tudom miről beszélek, az én anyukámnak emlőrákja volt. Neki is csináltak biopsziát...az lett a vége, hogy sajnos levágták az egyik mellét, és még a bal karjából is ki kellett szedni a nyirokcsomókat, mert szóródtak a rosszindulatú sejtek! Aztán kemó!
Persze nem ijesztgetni akarlak, de miért kéne megvárni a szenvedést vagy azt, hogy esetleg késő legyen?
szia!
nekem volt biopsiám is, az indokolta a műtétet.
Egy 2,5*5,5 cm-es csomót vettek ki, és a méerteim 75B-sek voltak, tehát semmiképp se dúsnak nevezhető.
A vágás alig látszódik, mert bimbó körül vágtak és a mellem mérete sem változott.
Emellett jelenleg is szoptatok és a műtött mellemben jobban/több tej termelődik, mint a másikban.
Én is a műtétet javaslom, jobb minél hamarabb az ilyenen túlesni.
Köszönöm a válaszod, fény az alagút végén.
Megijedtél, amikor a diagnózist hallottad először?
Altatásban végzik a műtétet,vagy helyi érzéstelenítés?
Köszönöm a válaszaitokat, sokat segít a döntés fontolgatásában.
Az ember ilyenkor olyan határozatlan.
Nekem is volt egy jóindulatú csomó a mellemben, és meg is operáltak. A mellem ettől nem lett kisebb, a vágás helye alig látszik, és nem érzem, hogy a helyén lyuk lenne. Szoptatni is normálisan tudtam, azóta sincs semmi gondom vele.
Én mikor észrevettem nőgyógyászhoz mentem, ő küldött tovább, a háziorvost fel sem kerestem.
Mivel töltik ki?
Mennyi a gyógyulási idő?
Miért nem engednéd?
Másfél éve, amikor nekem már volt, semmi problémát nem okozott.
Egyébként jövő hét kedden megyek a nőgyógyászhoz, akkor kell dönteni.
Azért félek a sebészi beavatkozástól, mert azt már nem lehet visszacsinálni,a biopszia után még mindiglehet továbbmenni.
A háziorvos a biopsziát mondta, tehát ott sem egyértelmű.
És ez nem azt jelentené,hogy végképp elutasítom a műtétet.
Indokolt esetben persze hogy megcsináltatnám.
Szerintem szervezet nem egy gép, ott mindig vannak "oda nem illő" dolgok, amik a testhez tartoznak, és együtt kell vele élni.
Ezt nem tartom a fej homokba dugásának.
Másfél éve mammográfia alkalmával egy 1 cm-es csomót találtak a mellben, a biopszia jóindulatúnak mutatta.
Most a mammográfiás-ultrahangos kontrollnál látszott, hogy két mm-t nőtt, MRT vizsgálaton is voltam utána, az sem mutatott semmi bizonyosat.
Két választás van, vagy egy újbóli biopszia, vagy kivetetni.
Az orvos persze rögtön a kivetetést javasolta, de tartok tőle, mert hiába csak 1 cm-es a csomó, ezt nagyvonalúan veszik ugye ki, és félek attól, hogy egy nagy lyuk lesz az amúgy sem túl nagy mellemen.
Én most is a biopszia mellett vagyok, akkor még mindig lehet tovább menni a műtéttel, és itt Ausztriában flottul mennek az ilyen dolgok, tehát semmiképp nem lehet késő.
Nem vagyok a drasztikus megoldások híve, a myomáimat is embolizációval sikerült kordában tartani (volt egy 7 cm-es és több kicsi), az orvosok ott is rögtön radikális nagyműtétet javasoltak- és most hála istennek jócskán visszasorvadtak ezek az embolizáció után.
Van-e valakinek tapasztalata?