Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládékrém recept

Csokoládékrém recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csokoládékrém hozzávalói:
100 g étcsoki
2 evőkanál erős kávé
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1/4 l tejszín


A Csokoládékrém elkészítési módja:
A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk. A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le. Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival.

Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládékrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook