Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-mogyorós fatörzs recept

Csokis-mogyorós fatörzs recept

A Csokis-mogyorós fatörzs hozzávalói:
12 szelethez:
1 piskótalap
A töltelékhez:
3-4 ek. savanykás lekvár
(ribizli,málna)
50 g puha mazsola,1 narancs
50 g pirított,hámozott mogyoró
4 tojássárgája,100 g porcukor
100 g reszelt étcsokoládé
250 g vaj/margarin
1 tasak vaníliás cukor (10 g)
2-3 ek. rum
A díszítéshez:
12 szem hámozott mogyoró
1 ek. durvára vágott pisztácia


A Csokis-mogyorós fatörzs elkészítési módja:
(...)A piskótalapot megsütjük,hagyjuk kihűlni,és megkenjük lekvárral.A töltelékhez a mazsolát meleg vízzel leöblítjük,szárazra törölgetjük,és apróra vágjuk.A narancsot forró,folyó víz alatt megsikáljuk,megtöröljük,héját lereszeljük,levét kinyomjuk,átszűrjük.A mogyorót durvára-darabosra vágjuk.Meleg vízfürdőbe állított fém keverőtálban habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral.Beleolvasztjuk a csokoládét,majd kivesszük a tálat a vízből,és hagyjuk kihűlni a krémet.A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral,a rummal,a narancs héjával és levével,majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet.A piskótalapot megkenjük a krém 2/3-ával,megszórjuk a mogyoróval és hosszúkás tálra emeljük.Bevonjuk a maradék krémmel,villával fatörzsszerűen "megcifrázzuk".A szeletek helyére 1-1 szem mogyorót ültetünk,tetejét meghintjük a pisztáciával,és 4-6 órára behűtjük.Tálalásig hidegen tartjuk,és csak az asztalnál,nem túl vékonyan szeleteljük.Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Óvatosság,és elég zűrös vele dolgoz ni tehát VIGYÁZAT!
(mivel az elkészítési idő(perc)-hez nem bírom oda írni ide írom:1 1/2 óra+4-6 óra hűtési idő,és a kcal-hoz sem bírom ennyi:1 szelet: 370 kcal/1546 kJ)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-mogyorós fatörzs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook