Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós almatorta recept

Túrós almatorta recept

A Túrós almatorta hozzávalói:
16 szelethez:

a tésztához:
5 dkg étkezési keményítő,
10 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg cukor,
7,5 dkg margarin

a töltelékhez:
50 dkg savanykás alma,
25 dkg félzsíros túró,
2 tojás,
7,5 dkg cukor,
2 dkg étk, keményítő,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé


A Túrós almatorta elkészítési módja:
A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel. Összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a margarinnal. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta 2/3-ával kibéleljük egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A maradék tésztát kb. 2 cm széles csíkká nyújtjuk, és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve, porcukrozva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook