Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis burgonyatorta recept

Csokis burgonyatorta recept

A Csokis burgonyatorta hozzávalói:
350 g héjában főtt burgonya,előző napról
100 g étcsokoládé, durvára vágva
100 g dió, finomra vágva
4 tojássárga
220 g cukor
1 ek. forró víz
120 g darált mogyoró
4 tojásfehérje
csipet só
4 ek. liszt
2 tk. sütőpor


A Csokis burgonyatorta elkészítési módja:
1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelőn lereszeljük. 2. Egy 24-26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. 3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 4. A tojássárgákat, a cukor felét és a forró vízet egy tálba tesszük, s világos, sűrű masszűává felverjük - legalább 5 perc. Hozzáadjuk a burgonyát, a csokoládét, a diót és a mogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. 5. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá felverjük, a cukrot kanalanként adjuk hozzá, közben a habot tovább verjük. 6. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a a burgonyás masszába dolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, tetejét elsimítjuk. 7. A tortát az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Tetejét csokiforgácsokkal megszórhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis burgonyatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook