Csokifondant recept

A Csokifondant hozzávalói:
20 dkg vaj
8 ek kakaópor
20 dkg min. 80%-os magas minőségű étcsokoládé
4 tojás
4 tojásfehérje
24 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula


A Csokifondant elkészítési módja:
A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kevergetve kicsit lehűtjük. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá az őrölt mandulát. Sütőformában 160 fokon 12 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokifondant elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook